משרד המשפטים האמריקני פתח בחקירה נגד יבמ בחשד שפעלה באופן לא תחרותי בתחום המיינפריים

הממונה על ההגבלים העסקיים בארצות הברית חושד, כי יבמ ניצלה את המונופול שלה בשוק המיינפריים וסירבה לספק למתחרות שלה רישיונות תוכנה ● על פי טענת איגוד תעשיות המיחשוב והתקשורת בארצות הברית, שהגיש את התלונה, מדובר בחסימה של המתחרות בתחום ● בשבוע שעבר נדחתה תביעה שהגישה נגד יבמ חברת T3 טכנולוגיות

משרד המשפטים האמריקני פתח בחקירה בחשד שיבמ (IBM) ניצלה את המונופול שיש לה בשוק המיינפריים ופעלה באופן בלתי תחרותי בתחום. גורמים המקורבים לחקירה מסרו לניו-יורק טיימס (New York Times), כי במסגרת הבדיקה, הפנה באחרונה הממונה על ההגבלים העסקיים בארצות הברית ליבמ סדרת שאלות, במטרה לבדוק האם החברה פועלת באופן בלתי הוגן ואסור נגד מתחריה בעולם מחשבי-העל.

החקירה החלה בעקבות תלונה שהופנתה לממונה על ידי איגוד תעשיות המיחשוב והתקשורת בארצות הברית. האיגוד, המגובה על ידי מתחרותיה של יבמ, כגון מיקרוסופט (Microsoft) ואורקל (Oracle), טען שיבמ סיכלה והכשילה את מתחרותיה בעולם המיינפריים, בכך שחסמה ניסיונות של מתחרות בתחום זה על ידי התניות בכל הקשור לתחום התוכנה והחומרה, בהן סירוב לספק להן רישיונות תוכנה שלה.

התלונה מגיעה זמן לא רב לאחר הליכים משפטיים שנקטה נגד הענק הכחול חברת T3 טכנולוגיות (T3 Technologies). זו האחרונה היא חברה קטנה שהפיצה מחשבים דמויי-מיינפריים. החברה הגישה תלונה לממונה על ההגבלים העסקיים באירופה, וכן תבעה את יבמ בארצות הברית בטענה שהיא פועלת נגדה בתחום זה באופן שאינו תקין מסחרית. התביעה נדחתה בשבוע שעבר. במשפט נקבע, כי יבמ השקיעה משאבי פיתוח רבים במיינפריים שלה, וכי אין בהתנהלותה בשוק זה משום פעילות אסורה. T3 הודיעה, כי בכוונתה לערער על פסק הדין.

כך או כך, סטיבן פרידמן, נשיא T3, אישר, כי הממונה על ההגבלים העסקיים פנה אליו בבקשת מידע על התנהלות יבמ בשוק המיינפריים. "הם ביקשו שורה רחבה של מסמכים ופריטי מידע", אמר. אדוארד בלייק, נשיא איגוד תעשיות המיחשוב והתקשורת בארצות הברית, אישר, כי האיגוד הגיש תלונה נגד יבמ. משרד המשפטים בארצות הברית סירב להגיב. יבמ הפנתה בתגובתה לדחיית התביעה של T3 נגדה וציינה, כי "אנו ממשיכים להאמין שאין בסיס לטענות T3. נשתף פעולה עם חקירת משרד המשפטים".

החקירה שנפתחה נגד יבמ מצויה בשלב ראשוני שלה, ולא מן הנמנע, כי בסופו של דבר לא תוגש תביעה. בעבר הגישו הרגולטורים בארצות הברית תביעה נגד הענק הכחול בחשד להפרת תקנות של הגבלים עסקיים, אולם זו נדחתה לאחר מאבק משפטי בן יותר מעשור.

יצוין, כי מחשבי מיינפריים נחשבים ל-"דינוזאורים" בעולם ה-IT, אולם הם בעלי נוכחות רבה במיחשוב הארגוני, בעיקר במגזרי הבנקאות והבריאות. כרבע מהכנסות יבמ, המגיעות בסך הכול ליותר ממאה מיליארד דולרים, הן מעולם המיינפריים והמוצרים הנלווים לו, בהם מערכות אחסון, תוכנה ושירותי תחזוקה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים