תוכן שיווקי
בעקבות כנס בוגרי ממר"ם

R&D באירופה או בישראל? התשובה היא גם וגם

הקמת מרכזי מו"פ מחוץ לישראל היא אסטרטגיה חשובה, שמאפשרת לחברות להפחית עלויות כוח אדם, לשפר את זמינות מומחי הטק ולהרחיב את הגישה לכישורים טכנולוגיים שלא נפוצים בישראל

19/02/2025 14:35
שרית אסולין, מנהלת מגזר היי-טק ופתרונות Offshore בקבוצת אמן.

ישראל היא אומנם מוקד של חדשנות טכנולוגית, אך קיים בה מחסור משמעותי בטאלנטים בטכנולוגיות ספציפיות, כמו פיתוח low-code, מפתחי סיילספורס, מומחי שופיפיי, מפתחי מובייל מנוסים, אנשי Unity לגיימינג, מהנדסי DevOps מנוסים, מומחי מדעי נתונים ו-AI, וכן מפתחים בעלי ניסיון בטכנולוגיות לגאסי קריטיות לארגונים. חברות היי-טק וסטארט-אפים שמבינים את הצורך בגישה לכוח אדם מיומן ונרחב בוחרים להקים מרכזי מו"פ במדינות אירופה, שבהן ניתן למצוא עובדים בעלי כישורים מתקדמים בעלויות נמוכות יותר בהשוואה לישראל.

קבוצת אמן מספקת שירותי הקמה וניהול של מרכזי פיתוח במדינות כמו פולין, סרביה ופורטוגל, כולל טיפול רגולטורי ופיננסי, משרדים, תקשורת ומחשוב, שירותי גיוס, רווחה וניהול מקצועי של העובדים.

לא רק מו"פ בהודו או סין – גם אירופה על המפה

בעבר, חברות רבות פנו להודו ולסין להקמת מרכזי מו"פ, בשל עלויות כוח אדם נמוכות, אך היו לכך חסרונות משמעותיים כמו הפרשי שעות, פערי תרבות ולעתים גם רמת איכות לא מספקת. כיום, הגישה השתנתה, וחברות רבות מבינות את היתרונות של אירופה, שמציעה טאלנטים איכותיים, זמינות גבוהה ותאימות תרבותית. בנוסף, באירופה קיימים מאגרי כישרונות רחבים עם מיומנויות שלא תמיד קיימות בישראל, כמו מומחיות בפיתוח מערכות ליבה, טכנולוגיות ווב מתקדמות ופלטפורמות ארגוניות.

פורטוגל, למשל, נחשבת ליעד מוביל להקמת מרכזי מו"פ, בזכות שילוב של עלויות נמוכות, איכות גבוהה ותמיכה ממשלתית נרחבת. במדינה יש כ-150 אלף עד 200 אלף אנשי IT, עם ריכוז גבוה של טאלנטים בערים ליסבון ופורטו. מעבר לכך, פורטוגל מציעה איכות חיים גבוהה, מערכת בריאות מתקדמת ומוסדות חינוך מובילים, שמכשירים את הדור הבא של המומחים הטכנולוגיים. כמו כן, המדינה מעודדת הגירה של טאלנטים ממדינות נוספות, כגון אוקראינה, שריכזה בעבר מרכזי מו"פ רבים.

"באופן כללי, מאגר הטאלנטים והאקדמאים המוכשרים באירופה רחב משמעותית מזה שבישראל, כאשר פורטוגל בולטת במיוחד, עם המאגר הרחב ביותר. לכן, היכולת לאתר מפתחים שם היא גבוהה ומהירה יותר. בנוסף, קל יותר למצוא טאלנטים סניורים, עם ותק משמעותי בתעשייה – דבר שהוא אתגר לא קטן בישראל – ובכל שפות הפיתוח", אומרת שרית אסולין, מנהלת מגזר היי-טק ופתרונות Offshore בקבוצת אמן.

כמו כן, כאמור, ישנן טכנולוגיות שבישראל נדירות יחסית, אך בפורטוגל ניתן למצוא מומחים בהן בקלות רבה יותר. בין היתר, מדובר באנשי פלטפורמות low-code, מפתחי סיילספורס, מפתחי מובייל מנוסים, מומחי שופיפיי וכן אנשי Unity – טכנולוגיה פופולרית מאוד בתחום הגיימינג.

"העבודה עם צוותים בחו"ל לא מגבילה – ומשפרת את היעילות"

אסולין מסבירה: "כאשר חברות מתחילות להעסיק עובדים באירופה, הן מגלות שהעבודה עם צוותים בחו"ל לא מגבילה כלל, אלא אף משפרת את היעילות. ניהול העובדים הופך להיות מבוסס על תפוקות ולא על שעות עבודה, והחברות מופתעות לטובה מהתוצאות. כתוצאה מכך, מה שהתחיל כהחלטה נקודתית לצורך מסוים הופך, לעתים קרובות, להרחבת הפעילות ולהעסקת טאלנטים נוספים בתחומים נוספים".

קבוצת אמן ממשיכה להרחיב את פעילותה בהקמת מרכזי מו"פ וגיוס עובדים נוספים ברחבי אירופה, לרבות בפולין, בסרביה ובפורטוגל, כדי להבטיח שחברות ישראליות יוכלו לעמוד בדרישות השוק, ולעמוד במחויבויות הטכנולוגיות ובלוחות הזמנים של פרויקטים. באמצעות הידע והניסיון של אמן, חברות יכולות להבטיח יציבות, להמשיך לפתח ולשמור על רציפות עסקית בעידן משתנה ומאתגר.

אירועים קרובים