מיהם שיאני השכר בהיי-טק הישראלי?

כבכל שנה, מערכת אנשים ומחשבים מפרסמת את טבלת הבכירים בעלי עלות השכר הגבוהה ביותר בחברות ה-IT שנסחרות בבורסה בת"א ● מי הגיע למקום הראשון? השכר של מי עלה – ושל מי ירד? וכמה השתכרו הבכירים בסיכום כללי?

עדיין, השכר הממוצע בהיי-טק גבוה בהרבה מאשר בכלל המשק.

מוטי גוטמן ממשיך להיות בעל השכר הגבוה ביותר בחברות ה-IT הבורסאיות שנסחרות בתל אביב. ב-2024 גדלה עלות שכרו של מנכ"ל מטריקס ב-10.66% לעומת עלות שכרו ב-2023.

הנתונים עולים מטבלת השכר השנתית של אנשים ומחשבים, שמבוססת על הדיווחים של החברות לבורסה בתל אביב. על פי כללי הבורסה הישראלית, החברות הנסחרות בה חייבות להציג את עלות שכרם של חמשת בעלי השכר הגבוה ביותר בהן יחד עם פרסום הדו"חות השנתיים. לעומת זאת, החברות הדואליות – שנסחרות הן בתל אביב והן בנאסד"ק (או בבורסה אחרת בעולם) – לא תמיד מפרסמות את הנתונים, משום שהבורסה המובילה בארצות הברית לא מחייבת אותן לעשות כן. לכן, הן לא נכללות בטבלה זו.

בטבלה נמצאים הבכירים ביותר בחברות ה-ICT והטכנולוגיה הציבוריות המובילות בישראל: בזק, פלאפון, חילן, סלקום, מלם תים, קבוצת אמת, פרטנר ועוד. ב-2024, עלות שכרם של כלל הבכירים הללו צמחה ב-16% והסתכמה בכמעט 200 מיליון שקלים – 195.5 מיליון, ליתר דיוק. מדובר בעלייה מכובדת, שהושגה למרות המלחמה והשפעותיה.

מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס.

מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס. צילום: עידן גרוס

כאמור, מוטי גוטמן הוא שיאן השכר בחברות ה-IT הבורסאיות גם השנה, כפי שקורה כבר שנים רבות – מה שאומר שהימצאותו בצמרת הדירוג היא לא הפתעה. במקום השני נמצא אלי זיברט, מנכ"ל חילן, עם עלות שכר יותר מכפולה לעומת 2023 – העלייה הגבוהה ביותר ב-2024. אחריו נמצאים שלושה שעומדים בצמרת חברות התקשורת המובילות – תומר ראב"ד, יו"ר בזק, במקום השלישי, אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון, במקום הרביעי, ואבי גבאי, מנכ"ל פרטנר – בחמישי.

הרשימה כוללת גם כמה בכירים שעלות השכר השנתית שלהם לא נמדדת במיליוני שקלים, אלא במאות אלפים. עם זאת, מאות אלפי ישראלים, שלא מגיעים לסכומים כאלה, היו שמחים להתחלף גם איתם.

גם השנה יש מיעוט של נשים ברשימה: מבין 56 הבכירים שנכללים בה, רק חמש הן נשים – פחות מ-10%. בנוסף, אין אישה בעשירייה הפותחת – הראשונה מהנשים ברשימה היא דגנית קרמר, משנה למנכ"ל פרטנר, שנמצאת במקום ה-11. כמו כן, גם השנה אין בה ערבים וחרדים כלל. הנתונים העגומים האלה ממחישים את הצורך לפעול ביתר שאת לשילוב של אוכלוסיות מגוונות בהיי-טק וב-IT בכלל, ובצמרת החברות הללו בפרט. יש לקוות שהרשימה של 2025 תכלול חרדים, ערבים והרבה יותר נשים.

תגובות

(8)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אדם

    חלק מהמשכורות נמוכות יותר מאשר מתכנת בכיר בחברה טובה. לדוגמה מתכנת שמרווח 50 בחודש (600 בשנה לפני בונוס/מניות)

  2. עומר

    אין שום קשר בין החברות האלה להייטק

    1. סרג'יו

      כל המטכל של צה''ל והשבכ ובתי המשפט היו מתברגים טוב ברשימה באמצע

  3. רונית

    עדיין חברות הסלולר משלמות את המשכורות הגבוהות ביותר. . פלאפון, סלקום, פרטנר,בזק.....כלומר הרווחים שלהם עדיין גבוהים מידי

  4. שולי

    אל תדאגו קאוצרים בשקל וחצי יגידו לכם ששכירים לא עושים כסף והם צודקים הם לא עושים כסף הם טובעים בכסף מנגבים מתקלחים ומחרבנים כסף

    1. רועי

      רק אם אתה בתפקיד בכיר, או הייטק, אחרת אלו משכורות רעב

אירועים קרובים