"כיום – כלל הנתונים שלנו מגובים בענן"
כך אמר יניב דינר, סמנכ''ל ומנמ"ר קבוצת צ'אלנג' - שהטמיעה כלי התאוששות וגיבוי מבית קומוולט - באירוע Commvault Shift 2025 היום (ג')

"בקבוצה פעלו כמה מערכות גיבוי, בסביבות היברידיות ומבוזרות – בין דאטה סנטרים ועננים ציבוריים. מצב זה יצר אתגרים ומורכבות שהקשו על ניהול ההגנה. החלטנו לאחד את מערך הגנת הנתונים תחת מערכת אחת, והרחבנו את הפתרון בהגנה על שאר סביבות המידע המבוזרות, בין הדאטה סנטרים שלנו בישראל ובאירופה, ובעננים הציבוריים – כך שכל דאטה סנטר מגובה גם בענן המאובטח של קומוולט", כך אמר יניב דינר, סמנכ"ל ומנמ"ר צ'אלנג' (Challenge Group).
דינר דיבר באירוע Commvault Shift 2025. כנס הלקוחות השנתי של ענקית ניהול והגנת הנתונים, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ג') באולם הגן בשפיים, בהשתתפות מאות מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
הקבוצה, כך ציין דינר, מונה 1,200 עובדים, ולה שבע חברות בנות העוסקות בשינוע מטענים, תחזוקת מטוסים, שינוע במשאיות, לצד שלוש חברות תעופה להובלת מטענים.
"שירות ניהול הגיבוי במודל SaaS הניב לנו חיסכון משמעותי"
לדבריו, "בשנה החולפת הפעלנו יותר מ-4,000 טיסות ושינענו יותר מ-500,000 טון מטען מסוגים שונים". הוא הוסיף כי הקבוצה מפעילה שני חוות שרתים, בישראל ובאירופה, וצורכת שירותים בעננים של מיקרוסופט ואורקל. "באמצעותם פועלות מערכות מבצעיות לענף התעופה ומערכות לוגיסטיות", הסביר. "האתגרים בניהול מערכות מידע מבוזרות והיברידיות – הכוללות כמה חוות שרתים ושירותים מנוהלים בעננים הציבוריים – לצד הצורך במערכת ניהול מרכזית, הובילו אותנו לבחור בפתרון Commvault Cloud SaaS".
לדבריו "ווי-אנקור (We-Ankor) ערכה את הפרויקט, במסגרת אסטרטגיית החברה לאחד את כלל מערך הגנת הנתונים תחת מערכת ניהול מרכזית, המגבה את כלל הנתונים לעותק מקומי ועותק מאובטח וחסין מפני כופרה בענן. שירות ניהול הגיבוי במודל SaaS הניב לנו חיסכון משמעותי".
"מדובר בשדרוג משמעותי בחוסן הסייבר שלנו, ביכולת להגן על הנתונים, להתאושש במקרה אסון ולדאוג להמשכיות העסקית של הקבוצה", סיכם דינר. "היישום היה מהיר, וקיבלנו מענה מלא וגמיש לסביבות היברידיות ומגוונות. ביצענו קפיצת מדרגה גדולה בייעול ושיפור מערך הגיבוי וביכולות ההמשכיות העסקית שלנו באמצעות פלטפורמה אחת. הקמנו מערך הגנת נתונים, גיבוי והתאוששות מאסון, עם גיבוי מקומי ובענן, עם ביצועים מהירים של חלונות גיבוי, והתאוששות מהירה במקרה של תקלה או מתקפת סייבר. המעבר מכמה מערכות גיבוי למערכת אחת מרכזית, הוריד מעובדי ה-IT בחברה כאבי ראש רבים וכעת הם יכולים לעסוק בדברים אחרים".
תגובות
(0)