"באתי להוביל מהפכה דיגיטלית בארגון"
כך אמרה תמי פינצי, המנמ"רית החדשה של חברת הביטוח "הפול", שנכנסה לא מכבר לתפקידה, אחרי שבע שנים ב"אל על"

תמי פינצי, מונתה באחרונה לתפקיד מנמ"רית חברת הביטוח הפול. לפני שהתקדמה לתפקיד הנוכחי, עבדה פינצי במשך שבע שנים באל על, לשם הגיעה לאחר עשר שנים בחברת הפניקס. כמו כן הייתה בצוות ההקמה של ויזה אלפא (כיום מקס).
פינצי היא בגרת ממר"ם, בעלת תואר ראשון במדעי החיים ו-MBA במדעי המחשב מאוניברסיטת בר אילן. בראיון לאנשים ומחשבים לרגל המינוי הכריזה פינצי:" באתי להוביל מהפכה דיגיטלית בארגון".
תמי פינצי, ברכות על המינוי. מהי חברת הפול ב-60 שניות?
"חברת הפול היא תאגיד בבעלות כל חברות הביטוח, המטפל בפוליסות לרכב שהן ביטוח חובה לכל נהג בישראל. המיקוד שלנו הוא באוכלוסיות שמוגדרות כ'מסורבי חיתום' – בין היתר אנשים שאין להם חשבון בנק או כרטיס אשראי, או שיש להם מגבלות אחרות, או שחברות הביטוח לא רוצות ולא חייבות לבטחן – אבל לפי החוק בישראל, הם חייבים ביטוח חובה. יש לחברה מאות אלפי לקוחות, בכל רחבי הארץ".
מה הביא אותך לעשות את המעבר מאל על, תחום תחבורה, למגזר הביטוח?
"כפי שאתה מכיר את הקריירה המקצועית שלי, הייתי שנים רבות במגזר הפיננסי, והתפקיד הנוכחי הוא מעין סגירת מעגל. אני שמחה על האתגר והאמון שניתן לי על ידי מנכ"ל החברה, ערן כהן, ויו"ר הדירקטוריון, קרן גרניט. הגעתי לכאן כדי להוביל מהפכה טכנולוגית, יחד עם כל הצוות המקצעי, ובגיבוי מלא של ההנהלה".

חברת הביטוח הפול
מהן התוכניות שאת עומדת ליישם?
"אני חושבת שצריך לעשות עוד קפיצת מדרגה בכל הנושא של תחום היישומים במערכות המידע של החברה, ובין היתר הקמת מנגנונים בתחום ה-IT.
אני נמצאת בשלב של מיפוי מדויק של פעילות האגף שלי, לומדת מה כל אחד עושה. צריך לייצר פורטפוליו מסודר של הפרויקטים, לנסח מתודולוגיה בתחום ניהול הפרויקטים.
ברמה הטכנולוגית, יש לעשות מהלכים הקשורים לניהול חדר המחשב, ובין היתר להכניס לפה נוק (NOC), כדי להדק את נושא הניטור, שאמנם קיים אבל מבוזר בין כמה סמכויות. הנכון הוא לרכז את זה בידי סמכות אחת.
אתגר נוסף הוא החלפת מערכת המוקדים, ולהקים מערכת שתיתן תמונת לקוח, שתאפשר לנתח שיחות נכנסות ויוצאות. יש לנו שלושה מוקדים פעילים, ולכן צריך לשים דגש בשדרוג שלהם, כדי לשפר את חוויית הלקוח. צריך להבהיר כי עם השנים נעשו פה לא מעט השקעות בטכנולוגיה, אבל עכשיו צריך לשדרג ולהתאים את עצמנו לחדשנות הטכנולוגית. ענף הביטוח בכללו הוא שמרן, ולכן כל פעולה צריכה להיעשות בזהירות ובצורה מבוקרת".
עם איזה אתגרים מתמודדת כיום חברת ביטוח כמו הפול?
"האתגר המרכזי הוא מניעת הונאות, בעיקר במגזרים מסויימים של החברה הישראלית, שמתוקף חוק אנחנו חייבים לשרת אותם. בנוסף, בחברה כמו שלנו – שהיא בבעלות כל חברות הביטוח, ומוגדרת כ'חברה הפסדית' בגלל האפיון של הלקוחות שלה, שאינם מקבלים מענה על ידי חברות אחרות – כדי לשרת כהלכה את מאות אלפי לקוחותינו, אנחנו חייבים להיות יעילים. ואת זה עושים בעזרת מערכות המידע, שהן מרכיב קריטי ביותר בפעילות החברה".
מה לגבי בינה מלאכותית?
"המערכות פה עדיין מאוד ידניות ובתוכניות שלנו אכן ליישם מערכות בינה מלאכותית. בתכנון שלנו לעשות הקאתונים כדי להיחשף לטכנולוגיות החדשות, וכן לבצע פעילות עם גופים וארגונים שונים".
כמי שעבדה בעבר במגזר הביטוח, מה דומה ומה שונה במקום הזה?
"הפול היא חברת ביטוח מקצה לקצה, דומה בתהליכים לכל חברה אחרת. האופי הוא קצת שונה, חברה יותר באווירה משפחתית, ממוקדת התייעלות ופחות הכנסת עסקים חדשים, בגלל האופי של החברה. בדומה לכל ענף הביטוח, אנחנו מונחי רגולציה, עם כל האתגרים שהיא מציבה בפני כל מנמ"ר בענף זה".
מה תקציב ה-IT שלכם?
"אני יכולה להגיד שזה מיליוני שקלים. לא יודעת להגדיר מספרים מדויקים. חייבת להגיד שיש הבנה וגיבוי מצד ההנהלה לאפשר את ביצוע התוכניות שעליהן דיברנו".
תגובות
(0)