טראמפ השיק עידן חדש בארה"ב: "ימי המלחמה בקריפטו הסתיימו"

ועידת הקריפטו ההיסטורית שערך הנשיא החדש/ישן בבית הלבן ביום ו' האחרון, מסמנת מפנה דרמטי במדיניות ארה"ב כלפי נכסים דיגיטליים, עם הבטחה של הנשיא טראמפ להפוך את המדינה למעצמה עולמית בתחום

יש לו תכניות רבות לתחום הקריפטו ולהפיכת ארה"ב לשולטת בו. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.

בסוף השבוע האחרון (ו'), כינס נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, את ועידת הקריפטו הראשונה אי פעם בבית הלבן – אירוע שסימן שינוי מהותי בגישת נשיא ארה"ב והמדינה אל נושא המטבעות הדיגיטליים.

בוועידה ההיסטורית נוכחו, כאמור, בכירים בחברות קריפטו, לצד חברי קבינט ומחוקקים רבים, אשר חלקם שיבחו את מנהיגותו של טראמפ בנושא המטבעות הדיגיטליים. הנשיא הנכנס, שבעבר נחשב לספקן ולמתנגד לתחום, הצהיר בפני מנהיגי תעשיית הקריפטו שהתייצבו במפגש על מחויבותו להפוך את ארצות הברית ללא פחות מאשר מעצמת קריפטו עולמית. לדבריו, חשוב ביותר שארה"ב תישאר בחזית התחום המסוים הזה.

בין הנוכחים הבולטים בוועידה היו מזכיר המסחר האמריקני, הווארד לוטניק, ו"צאר הקריפטו" של הבית הלבן, דיוויד סאקס.


בגין איתותים מקדימים על שינויי הגישה, רבים בתעשיית המטבעות האלטרנטיבית, שהרגישו כי זו זכתה ליחס לא הוגן מצד ממשל ביידן הקודם, הביעו את תמיכתם בטראמפ ובמפלגה הרפובליקנית במהלך המירוץ לקראת בחירות האחרונות.

עקב יחסו טראמפ: קוינבייס מתכננת לגייס כאלף עובדים בארה"ב

לאחר הוועידה, התייחס בריאן ארמסטרונג, מנכ"ל בורסת הקריפטו קוינבייס, לדברים שאמר הנשיא. לפי ארמסטרונג, טראמפ "הפיח רוח חיים בתעשייה הזו". הוא הוסיף כי בתקופה הממשל הקודם, התעשייה הרגישה שהיא "מותקפת שלא כדין", וכי "בזכות הנשיא (החדש, טראמפ – ג"פ), התעשייה לא עברה כולה לחו"ל". ארמסטרונג ציין כי כתוצאה מהבהירות הרגולטורית המתגבשת בארה"ב, והגישה החדשה וההרבה יותר מכילה כלפי קריפטו, קוינבייס מתכננת לגייס כאלף עובדים בארצות הברית.

במהלך הוועידה, חזר טראמפ על נכונותו לסייע לתעשיית הקריפטו באמצעות חקיקה ידידותית ורגולציה מקלה. כפי שדיווחנו, יום לפני הוועידה, הוא חתם על צו נשיאותי המקים "רזרבה אסטרטגית של ביטקוין", מהלך אשר מונע למעשה מממשלת ארה"ב למכור ביטקוין שהיא מחזיקה בו, בשווי מוערך של כ-17 מיליארד דולר, אשר נתפס במסגרת הליכים פליליים ואזרחיים.

הצו גם מאפשר למשרד האוצר ומשרד המסחר לגבש תוכניות "ניטרליות מבחינה תקציבית" לרכישת ביטקוין נוסף, אם כי פרטי התוכניות הללו טרם פורסמו.

הקמת הרזרבה האסטרטגית נתפסת כחיזוק משמעותי לאמינות וללגיטימיות של הביטקוין. דיוויד סאקס, שמונה על ידי טראפ ל"צאר הקריפטו" בממשלו, אמר לכתבים כי "ביטקוין הוא מיוחד".

ארמסטרונג התייחס גם לכך ואמר בראיון על מדשאות הבית הלבן מיד אחרי הוועידה כי הוא סבור שהחזקת ביטקוין על ידי ממשלת ארה"ב תיצור לחץ קנייה נוסף לאורך זמן, וכי עצם קיומה של רזרבה אסטרטגית כזו עלול להתפרש על ידי מדינות G20 אחרות כאות לכך שביטקוין הוא "היורש של תקן הזהב".

האסימון הכי דומיננטי. הביטקוין.

האסימון הכי דומיננטי. הביטקוין. צילום: ShutterStock

ואיך הגיבו הביטקוין והשוק?

בנוסף לרזרבת הביטקוין, הצו של טראמפ יצר גם "מאגר נכסים דיגיטליים", שבו הממשלה תחזיק מטבעות קריפטוגרפיים אחרים שנתפסו. יצוין כי לאחר הודעה מפתיעה של טראמפ – שנמסרה עוד ביום א' שעבר, לפני הוועידה – שבה הביע רצון שהממשלה תחזיק גם רזרבה של מטבעות קריפטוגרפיים פחות מוכרים, כמו XRP, סולאנה וקרדנו, נרשמה עלייה קצרת טווח במחירי האסימונים המסוימים. עם זאת, לא ברור מדוע בחר טראמפ דווקא במטבעות ספציפיים אלה.

אבל המטבע המסקרן והדומיננטי ביותר בזירה הוא כידוע הביטקוין. ככלל, מאז כניסת טראמפ לתפקיד, שער הביטקוין הראה תנודות בולטות, אך בעקבות הכרזתו על הקמת רזרבות של מטבעות קריפטו, כולל ביטקוין, ואת'ריום, נרשמה עלייה חדה בביקוש לו. עם זאת, בחלוף יומיים נראה כי אין הבדלים מהותיים בשער האסימון הפופולרי שמחיר יחידה שלו עומד כעת על 83,492.61 דולרים.

הנשיא טראמפ עצמו הצהיר כבר בעבר כי יהפוך את אמריקה ל"מעצמת הביטקוין של העולם ולבירת הקריפטו של הפלנטה", וכעת נראה כי הוא נוקט בצעדים היסטוריים כדי לקיים את ההבטחה הזו. 

ככלל טראמפ מגלה מדיניות ידידותית יותר ויותר לעולם המטבעות הווירטואליים, בוודאי שהשוואה לממשל הקודם,. כך למשל הוא מינה צאר לתחום, את סאקס, והרשות האמריקנית לניירות ערך, ה-SEC, תחת ממשלו החליפה את היו"ר מתנגד התחום שלה, גארי גנסלר ביו"ר הזמני מארק אויידה, שגישתו יותר חיובית לנושא, ואף הודיעה על מחיקת כתב האישום נגד קוינבייס.

סאקס אגב הבהיר כי המטרה של הממשל הנוכחי היא להפוך את ארה"ב לבירת הקריפטו העולמית באמצעות רגולציה הוגנת וברורה שתקדם חדשנות תוך הגנה על המשקיעים. סאקס הדגיש כי תפקידו אינו לשכנע אמריקנים לקנות קריפטו, והמליץ למשקיעים "לעשות שיעורי בית" בשל התנודתיות הגבוהה של התעשייה.

ועידת הקריפטו בבית הלבן וההכרזה על רזרבת הביטקוין הן חלק מסדרה של צעדים שממשל טראמפ עושה כדי לקדם את התעשייה במדינה, וזאת בצד נראות של עידן חדש ויחס חיובי ותומך מצד הממשל לתחום.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים