גיל שווייד: "על ממשלת ישראל להתאמץ ולגרום לכך שהצ'ק פוינטים הבאים יישארו בארץ"

שווייד נחשב לאבי הפיירוול המודרני והוא בעל כמה פטנטים בתחום ● "בחלוף 20 שנה אנו גרים פה, אבל אנו חלק מהעולם הגלובלי - אי אפשר לחשוב על העולם ככזה שלא מקושר", אמר

גיל שוויד, ממייסדי ומנכ"ל צ'ק פוינט. צילום: ניב קנטור

"על ממשלת ישראל להתאמץ ולגרום שהצ'ק פוינטים הבאים יישארו בארץ", כך אמר גיל שווייד, מייסד, יו"ר ומנכ"ל צ'ק פוינט (Check Point).

שווייד דיבר במסגרת כנס שנערך היום (ה') על ידי האיגוד הבינלאומי של מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה, IEEE. הכנס עסק בנושא ההיסטוריה של ההיי-טק הישראלי ונערך על ידי הסניף הישראלי של הארגון, המונה 1,300 חברים, בשיתוף ICOHTEC – האיגוד לחקר ההיסטוריה של הטכנולוגיה ומשמעויותיה, ובסיוע אוניברסיטת תל אביב.

חלקו השני של הכנס הוקדש למחווה למייסדים, בו כובדו חלק מחלוצי הטכנולוגיות הישראליות בתעודות הוקרה מטעם נשיא האיגוד הבינלאומי, והם סיפרו על דרכם להפיכת מדינת ישראל למרכז עולמי לטכנולוגיות חדשניות. את החלק הזה בכנס הנחה פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים. את אותות ההוקרה קיבלו בני לנדא, גיל שווייד, עוזיה גליל, דב מורן, פרופ' יוסי מטיאס, יהודה וזוהר זיסאפל וד"ר ארנה ברי. משה ינאי, אף הוא ממקבלי אות ההוקרה – נעדר מהטקס.

מימין: דב מורן, יהודה זיסאפל, זוהר זיסאפל, ד''ר ארנה ברי, פרופ' יוסי מטיאס, גיל שווייד, בני לנדא ועוזיה גליל. צילום: ניב קנטור

מימין: דב מורן, יהודה זיסאפל, זוהר זיסאפל, ד"ר ארנה ברי, פרופ' יוסי מטיאס, גיל שווייד, בני לנדא ועוזיה גליל. צילום: ניב קנטור

שווייד נחשב לאבי הפיירוול המודרני והוא בעל כמה פטנטים בתחום. לדבריו, "כשעזבתי את הצבא, ידעתי שאני רוצה להתחיל ולבנות חברה משלי והיו לי כמה רעיונות מעניינים – האחד, באבטחה. לאחר שנתיים הופיעה רשת האינטרנט שעברה מהעולם האקדמי לכלל העולם. ב-1993 ה-Web היה בתחילתו. התמקדנו בשוק האמריקני, כי הבנתי שישראל היא שוק קטן.

"בחלוף 20 שנה, אנו גרים פה אבל אנו חלק מהעולם הגלובלי", אמר שווייד. "אי אפשר לחשוב על העולם ככזה שלא מקושר. אלא שיש איומי סייבר – ממגוון סוגים, האקרים, פושעים וממשלות. האיומים הופכים למתוחכמים יותר ויותר".

"האתגר שלנו הוא להגן על הרשת ושכל אחד יתקשר ובאופן מאובטח", סיכם. "התחלנו ב-1994 שלושה אנשים, וכיום אנחנו עם 3,700. מחזורנו היה בשנה החולפת 1.5 מיליארד דולר. שווי השוק שלנו עומד על 14.5 מיליארד. אנו פועלים מפה, מישראל – ויכולים להשפיע על כלל העולם".

"אין מדינה בעולם שהצליחה כמונו"

בני לנדא, יו"ר ומייסד קבוצת לנדא, קיבל הוקרה על היותו אבי הדפוס הדיגיטלי התעשייתי. ב-1993, לאחר 16 שנות מחקר, אינדיגו (Indigo), אותה ייסד – חשפה את מכונת הדפוס הדיגיטלית הראשונה. ב-2002 החברה נרכשה על ידי HP תמורת יותר מ-800 מיליון דולר. לנדא רשם יותר מ-800 פטנטים בתחום.

בני לנדא, יו''ר ומייסד קבוצת לנדא. צילום: ניב קנטור

בני לנדא, יו"ר ומייסד קבוצת לנדא. צילום: ניב קנטור

"נולדתי בפולין אחרי השואה, עברנו לקנדה ולאחר מכן עליתי לישראל", אמר לנדא. "הקמתי את אינדיגו לפני 38 שנים. מכרתי את החברה ל-HP כי הנחתי שהטכנולוגיה שאנו משתמשים לא תיהפך למיינסטרים, היא 10% או 15% מכלל תעשיית הדפוס, זה ימשיך להיות נישה. הבנתי שהדפוס יהיה כולו דיגיטלי בסופו של דבר".

"הקמתי את מעבדות לנדא ואנו עוסקים בתחום האנרגיה, והמרתה, כמו גם במחקר של ננו-טכנולוגיה לאפליקציות של אנרגיה", אמר. "עולם הננו-טכנולוגיה הוא מדהים. הגעתי לישראל כי אני ציוני. אין מדינה בעולם שהצליחה כמונו. יש פה משהו שלא יאומן – ההון האנושי, הישראלים, הם בעלי תשוקה ולא מקבלים לא כתשובה".

"אני פה בגלל בחורה מרמת גן"

דב מורן, מייסד M-Systems, שנרכשה על ידי סנדיסק (SanDisk) ב-2006, וממציא הדיסק און קי, אמר כי "הסיבה שאני פה היא בחורה בתיכון אוהל שם ברמת גן. היא הראתה לי דבר חדש – מחשב. כל אחד רצה אז ללמוד מחשב אבל בסופו של דבר, היו אז בלימודי המחשב מעט תלמידים, 30, ולא מאות כמו בשאר לימודי המדעים. היה עלינו לכתוב שורות קוד שיביאו לפתרון בעיות כלשהן. בשיעור שלאחר מכן נותרו 15 תלמידים ובזה שלאחריו – 10. הם למדו מחשבים והבינו מה המורה אומרת. אני לא הבנתי, והנערה שאיתי גם לא הבינה".

דב מורן, מייסד M-Systems. צילום: ניב קנטור

דב מורן, מייסד M-Systems. צילום: ניב קנטור

"או אז הגיעה שעת הבחינה, בה היינו צריכים לכתוב תוכנית למשחק שח ממוחשב", הוסיף. "מה שכתבתי נראה נפלא אבל היה שגוי. קיבלתי פרס והודיתי שלא הבנתי דבר".

"בסופו של דבר", סיכם, "בית הספר שלח אותי ללמוד מחשבים כעתודה – וכל השאר היסטוריה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים