סטארט-אפים בתחום ה-AI? קרן חדשה פונה בדיוק אליכם

ברייט דאטה השיקה באחרונה קרן שתשקיע בחברות סטארט-אפ ישראליות בעולמות ה-AI ● דנה מזי"א, מנכ"לית הקרן, מסבירה מה היא מציעה ומה היתרון שלה על פני קרנות ותיקות שמשקיעות בתחום

דנה מזי"א, מנכ"לית ברייט ונצ'ר, באירוע השקת קרן הון-הסיכון החדשה.

ברייט דאטה – חברת דאטה לתשתיות AI, שאוספת נתונים באמצעות בינה מלאכותית – השיקה באחרונה קרן הון-סיכון בשם ברייט ונצ'ר, שמטרתה להאיץ פיתוחי AI של חברות סטארט-אפ ישראליות בתחילת דרכן.

מדובר בהתפתחות מעניינת, דווקא על רקע זה שברייט דאטה היא חברה שאוספת נתונים ומעוניינת לסייע לסטארט-אפים ישראליים בתחום – וכמובן גם לעצמה. דנה מזי"א, מנכ"לית הקרן החדשה, אמרה ש-"בשנה וחצי האחרונות בנינו את מעמדה של ברייט דאטה כחברת דאטה לתשתיות AI, ואנחנו רוצים להשתמש בניסיון הזה ולספק לעוד יזמים ישראליים ומחו"ל נקודת זינוק טובה יותר במרוץ לפיתוחי כלי בינה מלאכותית".

"השקת הקרן היא חלק מסדרת מהלכים אסטרטגיים של החברה", אמרה. "באחרונה הכריזה ברייט דאטה על AI Ramp – תוכנית שותפים לחברות בינה מלאכותית ישראליות בתחילת דרכן, שנועדה לסייע להן לאמן מודלים מתקדמים. במסגרת התוכנית מעניקה החברה קרדיטים בשווי של מיליון דולר לכריית דאטה – מידע ציבורי מגוון ובהיקפים גדולים, לצורך שיפור מודלי AI".

רוב קרנות הון-הסיכון כבר משקיעות בסטארט-אפים בתחום ה-AI. במה תהיו יותר טובים מהן?
"ברייט דאטה היא פלטפורמה בולטת בגישה לדאטה פומבית, ומספקת מענה לצרכים של יותר מ-20 אלף ארגונים בתעשיות מגוונות. העובדה הזו מאפשרת לנו לתת הצעת ערך מוסף שאין לחברות ולקרנות אחרות. מלבד תמיכה כספית, נספק לכל חברה דאטה איכותית בשווי של 200 אלף דולר – אלמנט ששווה זהב לסטארט-אפים בשלבים ראשוניים. כמו כן, נציע ליזמים גישה למאגרי נתונים באיכות גבוהה, תשתית וטכנולוגיות איסוף מתקדמות, שחברות ה-AI המובילות בעולם משתמשות בהן, ותמיכה של עד חמישה מיליון דולר במזומן ובטוקנים לדאטה. הקרן תציע ליזמים ולמשקיעים חיבורים אסטרטגיים, שותפויות עסקיות ותמיכה פרקטית בהוצאת מוצרים לשוק, תוך שימוש במעמד של ברייט דאטה באקו-סיסטם של דאטה עבור AI".

האם תשקיעו רק בסטארט-אפי AI או גם בחברות הזנק אחרות?
"הקרן תתמקד בהשקעה בסטארט-אפים בתחום ה-AI בשלבים מוקדמים. היא תשקיע בחברות ילידיות לבינה מלאכותית (AI-native) ו-AI-First שעוסקות בפיתוח תשתיות לבינה מלאכותית, יישומי GenAI ויישומים נוספים. לצד זאת, נספק מענה ממוקד לחברות. למשל, אחד האתגרים המרכזיים כיום עומד בפני חברות שבונות סוכן AI שאמור לפעול עבור הלקוח ולהתחקות אחרי פעילות אנושית ברחבי הרשת, על מנת לבדוק ולבצע פעולות עבור המשתמש. ברייט דאטה בנתה את מערכת תשתית הדפדפן (Browser infrastructure) מהגדולות והבטוחות בעולם. לכן, הערך הגדול ביותר שאנחנו יכולים להציע הוא בעולמות התשתיות ל-AI והדאטה עבורן".

מזי"א לא השיבה ישירות לשאלה האם הקרן תשקיע בסטארט-אפים לא ישראליים. "זהו שוק מאוד תחרותי וגלובלי. נשמח לראות יזמים ישראליים מצטרפים ומתפתחים איתנו, לצד העמקת הקשרים עם השוק האמריקני", אמרה.

ההצלחה של קרנות הון-סיכון נמדדת במידה רבה ביכולתן לבדוק את החברות שפונות אליהן, ולאתר את המצליחות. כיצד תבדקו את החברות שיפנו לקבלת מימון?
"האסטרטגיה המרכזית שלנו היא שותפות עם קרנות. אנחנו בונים מערכת של שותפויות עם קרנות שעובדות עם יזמים בשלב הנכון, ופתוחים לעבוד עם כל קרן שפעילה בתחום הזה ושרואה את הערך הגדול שיש לדאטה עבור יזמים. תהליך הבדיקה אצלנו (בדיקת נאותות, Due diligence – גב"ז) מערב את כלל הגורמים הרלוונטיים – כספים, מוצר וכדומה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים