אילו חברות אבטחת ענן ישראליות הן "הקוליות" ביותר?

צ'ק פוינט, סניק, אקווה סקיוריטי, אורקה, סנטינל וואן, וויז וסייארה הישראליות נכללו ברשימת "20 החברות 'הקוליות' לאבטחת הענן שכדאי להכיר ב-2025" של האתר הנחשב CRN

מסתבר שאבטחת ענן יכולה להיות קולית...

יותר משליש – 7 – מרשימת "20 החברות 'הקוליות' בתחום אבטחת הענן לשנת 2025" של CRN, שפורסמה באחרונה – הן ישראליות.

מגזין הטכנולוגיה האמריקני CRN נחשב למשפיע בעולם בקרב ערוצי הפצה ואינטגרטורים. כבכל שנה, הוא פרסם את הרשימה. בפתח הרשימה נכתב כי "ככל שהמעבר של נתונים ארגוניים לענן נמשך ללא הפסק, ומערכות מבוססות ענן לשימוש ב-GenAI מתחילות לחוות צמיחה מואצת – התוקפים מעבירים יותר ויותר את המיקוד שלהם לאותם כיוונים". כאן ציטט המחקר דו"ח של חברה ישראלית, צ'ק פוינט, ל-2024, ש-"מצא שאחוז הארגונים המדווחים על אירועי אבטחה בענן יותר מהוכפל לעומת 2023 ועמד על 61% – מה שמדגיש את הסיכונים העצומים הקשורים למערכות ענן לא מאובטחות".

אילו חברות ישראליות נכללות ברשימה?

יודגש כי הרשימה היא לפי סדר ה-ABC. בהתאמה, כאן, אציין את החברות לפי סדר ה-א"ב – שם של כל חברה ותמצית של מה שאנשי CRN כתבו עליה.

אורקה סקיוריטי – "הרחיבה את יכולותיה לזיהוי ותגובה בענן, כולל חוויית משתמש משופרת, הכוללת לוח מחוונים (דשבורד – י"ה) מונחה אירועים לאבטחה".

אקווה סקיוריטי – "מציעה הגנה על יישומים, מבוססת מודלים בשפות גדולות. היא כוללת, בין השאר, ניטור בזמן אמת עבור עומסי עבודה מבוססי LLM ומדיניות אבטחה מבוססת GenAI, כדי להגן מפני שימוש מסוכן ב-LLMs".

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה.

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה. צילום: אבישג שאר ישוב

וויז – "חשפה באחרונה את ההיצע החדש שלה למעקב אחר סיכוני אבטחה בקוד האפליקציה, Wiz Code, ואף התרחבה משמעותית עם רכישת הסטארט-אפ דאזז".

סיירה – "מציעה יכולות ניהול מצב אבטחת נתונים, בלא סוכן, ומספקת במהירות נראות לגבי מצב הגישה לנתונים ולזהויות של הארגון – כולל בסביבות ענן ו-SaaS, כמו גם באגמי נתונים ובסביבות מקומיות".

סנטינל וואן – "פלטפורמת Singularity Cloud Native Security שלה משלבת הגנה על יישומים, מבוססי סוכנים וללא סוכנים, כדי להגן מפני איומי ענן, לצד שיפור ההגנה על נכסי ענן שניתנים לניצול".

סניק – "חברה ישראלית-בריטית, שעוסקת באבטחת תוכנה המבוססת על רכיבי קוד פתוח. היא מציעה למפתחים כלי לניהול מצב אבטחת יישומים, כולל תיקון ומניעה משופרים של פגיעויות".

נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט.

נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט. צילום: עדי לם

צ'ק פוינט – "השיקה את CloudGuard WAF-as-a-Service שלה, שהוא פיירוול מבוסס בינה מלאכותית להגנה על אפליקציות ענן וממשקי API".

החברות הנוספות

אופן טקסט – "חברת אבטחת הסייבר שלה חשפה שיפור משמעותי לפלטפורמת Secure Cloud שלה, והיא מפשטת זרימות עבודה, ממכנת משימות, מגנה על נתונים ומציעה שליטה בגישה ליישומים מבוססי ענן".

אילומיו – "השיקה את ההצעה שלה לפילוח של תפיסת 'אפס אמון' בסביבות ענן ציבורי וענן היברידי, CloudSecure".

זיסקיילר – "הציגה שיפורים חדשים בפלטפורמת הגנת המידע שלה, המבוססת של בינה מלאכותית".

טנאבל, שלפני ימים אחדים רכשה חברה חמישית בישראלוולקן, שעוסקת בניהול חשיפות סייבר, תמורת 150 מיליון דולר – "הרחיבה את ההיצע בפלטפורמת אבטחת הענן שלה, ומספקת הקשר חזק של נתוני פגיעות, ממקורות פנימיים וחיצוניים כאחד".

טרנד מיקרו – "מספקת ניהול סיכוני ענן, יחד עם זיהוי איומים ללא סוכן וניטור בזמן אמת של משטחי תקיפה בענן באמצעות פלטפורמת Trend Vision One שלה".

נטסקופ – "חשפה עדכונים חדשים באבטחה שלה לגישה לענן, עם יכולות GenAI גדולות יותר להגנה על השימוש בפלטפורמת Netskope One שלה".

סופוס – "מעניקה אבטחת ענן עם ניהול וזיהוי משאבי ענן פגיעים, לצד תגובה מהירה לאיומים והבטחת תאימות".

סקיי-היי סקיוריטי – "מציעה כלים להגנה על יישומים מבוססי ענן, כולל הגנה על נתונים, בקרות למכשירים והגנה מובנית מפני איומים באפליקציות ענן".

ניר צוק, המייסד וה-CTO של פאלו אלטו.

ניר צוק, המייסד וה-CTO של פאלו אלטו. צילום: ניב קנטור

פאלו אלטו, שהיא חברה אמריקנית שייסד ניר צוק הישראלי – "Cortex XSIAM for Cloud הוא מרכז שליטה חדש בענן, שמספק נראות מקיפה סביב נכסי קלאוד. הוא כולל סוכן אבטחה חדש, שמעניק זיהוי איומים ותגובה בענן".

פורטינט – "הרחיבה משמעותית את יכולות אבטחת הענן שלה עם רכישת לייסוורק, ספקית פלטפורמות הגנה על יישומים מבוססי ענן".

קוואליס – "הוסיפה באחרונה יכולות הערכת פגיעויות לפלטפורמת Enterprise TruRisk שלה, והיא מציעה ניהול משטחי תקיפה חיצוניים, לצד אבטחת סביבות עננים היברידיות וקונטיינרים".

קלאודפלייר – "הרחיבה באחרונה את פלטפורמת Cloudflare One שלה, כולל רכישת סטארט-אפ אבטחת הענן קיוורה".

קראוד סטרייק – "הציגה באחרונה יכולות מבוססות AI לניהול מצב האבטחה, על פלטפורמת Falcon Cloud Security שלה, שמספקת דרך לזהות ולתקן בעיות אבטחה הקשורות לשירותי AI ו-LLM שפועלים בענן".

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. איזו רשימה מטופשת

    למי זה רלוונטי? לעובדים? ללקוחות? שטויות קשקוש יח"צ

  2. ירדן

    אתם מפספסים חברה משמעותית בתחום - סייברארק

אירועים קרובים