עם כניסת טראמפ, הבית הלבן מאבד את אחת מ-"כוכבי" הסייבר

אן נויברגר, סגנית היועץ לביטחון לאומי, נחשבת ''תותחית'' בתחומה ● היא עוזבת את הבית הלבן יחד עם כל אנשי ביידן - כנהוג בארה"ב ● נויברגר היא יהודייה חרדית ממשפחה של ניצולי שואה וחטופי אנטבה

אן נויברגר, סגנית היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית לתחומי הסייבר והטכנולוגיות המתפתחות.

עם חילופי הממשל בארצות הברית, הבית הלבן מאבד את אחת מנשות ואנשי הסייבר הטובים.ות בארצות הברית: אן נויברגר, סגנית היועץ לביטחון לאומי לתחומי הסייבר והטכנולוגיות המתפתחות במועצה לביטחון לאומי בממשל – התפטרה מתפקידה. זאת, כחלק מהנוהג בארצות הברית, שלפיו ברגע שנכנס ממשל חדש לבית הלבן – כל אנשי הממשל היוצא מפנים את מקומם.

נויברגר נחשבת ל-"תותחית" בתחומה, ועזיבתה מעוררת דיון על נוף האיומים ואבטחת הסייבר בארצות הברית. היא עוזבת את תפקידה בתקופה מאתגרת: האיומים בסייבר מצד "ציר הרשע הקיברנטי" – סין, רוסיה, איראן וצפון קוריאה, ובמיוחד מסין – הגיעו לרמות חדשות, הן בהיקף והן בתחכום.

צעדים משמעותיים שנויברגר הייתה אחראית להם

במהלך כהונתה, ממשל ביידן ביצע כמה צעדים משמעותיים בהתמודדות עם איומי סייבר אלה, כאשר אחד התחומים המרכזיים היה הגנה על תשתיות קריטיות בארצות הברית. עיקר החשש נסב סביב מתקפות שה-"רעים" עלולים לבצע על רשתות חשמל, חברות אנרגיה, מערכות תקשורת וארגונים ממגזרים חיוניים אחרים.

אנליסטים ציינו כי אחד מהישגיה הגדולים של נויברגר היה הכנה, ליווי צמוד והשקת תוכנית Cyber Trust Mark. יוזמה זו נועדה לשפר את תקני האבטחה עבור מוצרי צריכה אלקטרוניים, ולסייע לצרכנים לזהות מוצרים בטוחים ומאובטחים יותר. אחד הדגשים במיזם היה על מוצרי אינטרנט של הדברים, שרבים מהם חשופים למגוון פגיעויות אבטחה. המיזם פעל להענקת תמריצים ליצרנים, כדי שמוצריהם יעמדו בתקני אבטחת סייבר גבוהים יותר.

נשיא ארצות הברית היוצא, ג'ו ביידן.

נשיא ארצות הברית היוצא, ג'ו ביידן. צילום: ShutterStock

התוכנית היוותה עמוד תווך מרכזי באסטרטגיית אבטחת הסייבר של הממשל, שכללה גם שני צווים מרכזיים בנושאי אבטחת סייבר ופיתוח מדיניות עתידית לתחום. אחד מהם הוא צו אבטחת סייבר שהנשיא היוצא, ג'ו ביידן, הנפיק שלשום (ש'), על בסיס פעילותה של נויברגר. אנליסטים כינו את הצו הזה "שאפתני". מטרתו היא לחזק את הגנת הסייבר של הממשל האמריקני. ההכנות לצו החלו בעקבות מתקפת הכופרה על קולוניאל פייפליין ב-2021, והוא כולל הנחיות לשיפור אבטחת התוכנה והענן, לטובת מניעת איומי סייבר מתמשכים, בעיקר מצד סין ורוסיה.

אנליסטים העריכו שלמרות עזיבתה של נויברגר, כחלק מהחלפת אלפי בעלי תפקידים בוושינגטון, ההתמקדות של הממשל החדש באבטחת סייבר צפויה להימשך. זאת, בשל ההשפעה רחבת ההיקף של הצו שהוציא ביידן על עבודת קבלני משנה העובדים מול ועם הממשל הפדרלי, שיידרשו להטמיע נוהלי אבטחת סייבר טובים יותר, לטובת סביבה דיגיטלית מאובטחת יותר.

חרדית ממשפחה של ניצולי שואה וחטופי אנטבה

נויברגר מונתה לתפקידה בממשל ביידן בינואר 2021, ממש עם כניסתו של הנשיא הדמוקרטי לבית הלבן. קודם לכן היא שימשה במשך יותר משנה כראשת מנהלת אבטחת הסייבר של הסוכנות האמריקנית לביטחון לאומי, ה-NSA, מאז הקמתה. המנהלת מאחדת את משימות המודיעין וההגנה בסייבר של ה-NSA ונויברגר דיווחה ישירות לראש הסוכנות, המשמש גם מפקד פיקוד הסייבר בצבא האמריקני.

בעבר שימשה נויברגר כמובילת כוח המשימה שהוקם ב-NSA כדי להתמודד עם האיומים הרוסיים על הבחירות לנשיאות ארצות הברית, שכונה "רוסיה הקטנה".

נויברגר, שמתגוררת בבולטימור, החלה לעבוד במגזר הציבורי האמריקני לאחר פיגועי ספטמבר 2001. היא מונתה ב-2014 למנהלת הסיכונים הראשית של ה-NSA. כמו כן, היא שימשה בעבר כסגנית מנהל התפעול של הסוכנות, סייעה נויברגר בהקמת פיקוד הסייבר האמריקני וכיהנה כעוזרת המשנה למנכ"ל הסוכנות לביטחון לאומי.

"בעיות מעטות" הקשורות להיותה יהודייה חרדית

בראיון לעיתון היהודי-אמריקני פורוורד אמרה נויברגר כי "האיומים מצד אלה שרוצים לגרום לנו נזק הם אמיתיים ולא נעלמים. אנחנו מחויבים להגן על ארצנו בדרכים חוקיות. האומה שלנו צריכה להישאר ערנית בכל הנוגע לביטחון ברשת. ה-NSA תורמת תרומות קריטיות כדי להגן על האומה". היא ציינה בראיון כי במהלך עבודתה נתקלה ב-"בעיות מעטות" הקשורות להיותה יהודייה חרדית, וכי היא שמחה לשמש מודל לחיקוי עבור נשים חרדיות.

נויברגר, בת 48, המכונה גם חני, גדלה בבורו פארק – אזור יהודי-חרדי בברוקלין, ניו יורק. היא למדה שם בבית הספר לבנות בית יעקב. כמו כן, היא בוגרת מכללת טורו בניו יורק ובית הספר למנהל עסקים קולומביה, ועבדה בתוכנית היוקרתית של עמיתי הבית הלבן. בנוסף, נויברגר מנהלת את ארגון הצדקה אחות לאחות, שמסייע לאימהות חד הוריות גרושות בקהילות היהודיות-אורתודוקסיות.

הוריה של נויברגר היו בין בני הערובה שחולצו על ידי לוחמי סיירת מטכ"ל מנמל התעופה באנטבה ב-1976, לאחר שמטוס אייר פראנס שבו טסו מתל אביב לפריז נחטף על ידי מחבלים פלסטינים והם הנחיתו אותו בנמל תעופה זה. היא אמרה שהאירוע הזה, כמו גם העובדה שמשפחתה עברה את השואה, סייעו לעצב את תפיסת עולמה.

בראיון לעיתונאית סיון רהב-מאיר, שפורסם בידיעות אחרונות, אמרה נויברגר כי "מבין שמונת הסבים והסבתות של הוריי, שבעה נרצחו באושוויץ. אחת שרדה. המשפחה היגרה מהונגריה לאמריקה אחרי השואה. הייתי תינוקת כשההורים שלי חסכו כסף ויצאו בפעם הראשונה לחופשה, ב-1976, והשאירו אותי עם סבתא. המטוס שלהם נחטף לאנטבה. אלמלא מבצע אנטבה, הוריי לא היו חוזרים הביתה. כשאני עוסקת במודיעין ובמאבק ברוע ובטרור, כל הרקע הזה מגיע איתי בבוקר לעבודה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים