שיחה עם עדי מור בירן, מנהלת השיווק של חטיבת התוכנה של HP בישראל
שלום עדי. הגיע זמן הסיכומים של שבוע התוכנה של שנת 2010. אז מה היה לנו כאן?
שלום גם לכם…. קשה לסכם שבוע כל כך עמוס אבל אנסה… היו לנו:
– ארבעה כנסים: כנס בכירים בטבריה, כנס Applications, כנס Operations וכנס שותפים
– סה"כ חשיפה למעל 1000 משתתפים במצטבר
– 31 הרצאות
– 12 אורחים מחו"ל
– 14 ביתני הדגמות
– 12 ביתני שותפים
והכי חשוב: ציון ממוצע של סקר שביעות רצון של 4.8 (מתוך 5). זהו הציון הגבוה ביותר שקיבלנו אי פעם (!)

רשימת מכולת מ-ר-ש-י-מ-ה. מדוע שינתם את הקונספט השנה? ואיך עמדתם בציפיות?
היו הרבה מניעים לשינוי בקונספט אבל החשוב מכולם היה הרצון לתת ללקוחותינו מיקוד בנושאים המעניינים אותם באופן מדויק יותר. היצע פתרונות התוכנה שלנו רחב מאוד ופונה לקהלי יעד שונים – החלוקה של הכנסים על פני ימים שונים לפי תחומי עניין יצרה קהל הומוגני יותר בכל כנס והזדמנות טובה ונוחה יותר ללקוחות ולשותפים לחלוק מידע ו"לדבר באותה שפה".
האם עמדנו בציפיות?
שברנו את כל השיאים! למרות שכל כנס בפני עצמו היה נראה, אולי, "קטן יותר" בהשוואה לכנס בשנה שעברה – אבל כשהשוונו את הכנסים למסלולים הרלוונטיים גילינו כי למעשה ההשתתפות השנה גדלה. בכנס ה-Applications היו כ-10% יותר לקוחות מאשר במסלול המקביל בשנה שעברה, ובכנס ה-Operations היו כ-35% (!) יותר משתתפים מאשר במסלול המקביל בשנה שעברה. בנוסף, השותפים הביעו שביעות רצון גדולה מאוד הן מהמיקוד והן מנוחות הגישה והאווירה הנעימה שההפרדה העניקה. מבחינת היעדים השיווקיים, מספר ההזדמנויות החדשות, החשיפה התקשורתית – וכו': גם כאן נשברו כל השיאים (!). בקיצור – היה שווה את העבודה הקשה.
איך נערכים לכנס כזה? מה עשיתם השנה אחרת?
עבודה קשה כבר אמרתי? ההיערכות מתחילה מייד בתום הכנס הקודם (כן. שנה מראש), והיא כוללת בניית תוכניות, הגדרת יעדים וגיוס תקציבים. במהלך החודשים העוקבים עובדים על יצירת תכנים מתאימים, הזמנת הדוברים מחו"ל וכמובן על ההיבטים הלוגיסטיים של ההפקה. אחד האתגרים המשמעותיים השנה היה כנס הבכירים – שדרש היערכות מיוחדת בשל המשתתפים הבכירים שנטלו בו חלק וגם בשל המיקום (המלון הסקוטי בטבריה) שדרש התארגנות שונה.
על מנת להתמודד עם אלפי המשימות בהתארגנות לארבעת הכנסים – הוקם צוות היגוי רבגוני שלקח על עצמו תפקידי מפתח (זאת בנוסף לתפקיד "הרגיל" בו הם עובדים): פאול יגר שניהל את כנס הבכירים, משה בירנשטוק ניהל את כנס ה-applications, יובל רייז ניהל את כנס ה-operations, ואריאל רוזמרין את כנס השותפים. בנוסף, מתנדבים מארגון הפיתוח HP Software R&D ביהוד לקחו על עצמם גם הם תפקידים וניהלו את הקשר מול העובדים הרבים שהתגייסו למשימה: איציק גן-ברוך וטלי פרידמן סייעו בניהול כנס Applications וחיים שניר ושגיא בר סייעו בכנס ה-operations. מפיקת הכנס – חגית קדם מאנשים ומחשבים – עמלה חודשים ארוכים על כל פרטי ההפקה. הרבה עבודה…. וצוות מנצח: זו הנוסחה.
שתפי אותנו באנקדוטות מעניינות שהיו במהלך ההכנות ו/או ביצוע הכנס?
לא חסרות אנקדוטות מעניינות. ההקמות האחרונות לכנס ה-Applications ביום רביעי נעשו כשכולנו עוד היינו בטבריה בכנס הבכירים. הדרך חזרה למרכז כאילו נלקחה מתוך סרט כאשר גם הנהג (משה בירנשטוק) וגם הנוסעות (חגית קדם ואנוכי) היינו בשיחות טלפון בו זמנית בנושאים הקשורים להכנות… כל הדרך. את פאנל הבכירים בכנס ה Operations שכתבנו כל הלילה לאחר שעלו כמה רעיונות לשיפור בכנס ה-Applications – כך קרה שחזרה גנראלית טלפונית נעשתה ב 2 לפנות בוקר… תמיד יש התארגנויות כאלו, ברגע האחרון, שיוצרות מצבים משעשעים, אבל היכולת להיות גמישים ובסופו של דבר להפיק כנס מועיל ומעניין ללקוחות – שווה את המאמצים והלחצים.
מכיוון שאת תמיד מפתיעה…. אז מה בעצם צפוי לנו בשנה הבאה?
האמת היא שקשה לי כבר עכשיו לחשוב על הכנס בשנה הבאה, אני עדיין מתאוששת! אבל אין ספק שחלק מהדברים שהצליחו השנה ישוחזרו בשנה הבאה. אני צופה מודל דומה, אבל כמובן צפויות הפתעות: אני כבר עובדת על רעיונות לשלב גם הדרכות וחומרים טכניים יותר, תכנים מעולמות תוכן מגזריים, ורעיונות נוספים. תצטרכו להגיע בשנה הבאה ולראות!
וואו. אנחנו פשוט כבר בלי אוויר. כל הכבוד. באמת אין מילים. אז שיהיה בהמון בהצלחה. מרשים!!!!









