באיזו חברת היי-טק הכי טוב לעבוד בישראל?
אנבידיה שוב הגיעה למקום הראשון, אבל איזו חברה נכנסה היישר למקום השני? ואיזו צנחה 32 מקומות בדירוג? ● וגם: אילו חברות הכי טובות באימוץ AI? ומה חושבים.ות עובדי.ות הענף על משבר הג'וניורים?
דן אנד ברדסטריט פרסמה היום (ג') את הדירוג של חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן בישראל, וכן חשפה נתונים מעניינים על הדעות והתחושות של עובדי.ות הענף. בין היתר, חל קיטון בשביעות הרצון מהזדמנויות הכניסה לג'וניורים וגם התחושה שהשוויון המגדרי בהיי-טק קיים ונשמר נמצאת במגמת ירידה.
על פי הדירוג, גם השנה, חברת ההיי-טק שהכי כדאי לעבוד בה בישראל היא אנבידיה. עם זאת, למקום השני התברגה חברה חדשה לחלוטין ברשימה – איילנד. יוניקורן הסייבר של דן אמיגה ומייק פיי הדיח מהמקום השני את מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, שירדה למקום השלישי. במקום הרביעי נמצאת ענקית הסייבר פאלו אלטו ואת החמישייה הראשונה סוגרת סיילספורס. כל אחת משתי החברות האלה עלתה מקום אחד בדירוג.
את החמישייה השנייה פותחת עוד חברת סייבר – סילברפורט, כשאחריה מעבדות סאפ בישראל, פאנאיה, אוטודסק ישראל ואפספלייר, שסוגרת את העשירייה הראשונה – שני מקומות מעל לדירוג שלה ברשימה של השנה שעברה.
החברה שרשמה את הירידה הגדולה ביותר היא מאנדיי, שצללה 32 מקומות – מהשלישי ל-35. לעומת זאת, קורלוג'יקס ואופטיבוס רשמו עליות של 25 מקומות כל אחת, ונכנסו ל-20 החברות המובילות.
הדירוג מבוסס על מחקר שמשלב מידע ממנהלות ומנהלי משאבי אנוש עם סקרי שביעות רצון שאלפי עובדים.ות ענו עליהם. המחקר בחן מגוון היבטים של חוויית העבודה, ובהם אפשרויות קידום ופיתוח קריירה, איכות הניהול, יכולת ההשפעה, סביבת העבודה, חדשנות טכנולוגית, יציבות תעסוקתית, שכר והטבות, איזון בין העבודה לחיים האישיים, גיוון והכלה ותרומה לקהילה. העובדים.ות ומנהלי.ות משאבי האנוש התבקשו גם לציין מיהן, לדעתם, חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן בישראל. כלל הנתונים שולבו ושוקללו לצורך גיבוש הדירוגים הסופיים.
באילו סטארט-אפים הכי כדאי לעבוד?
דן אנד ברדסטריט למעשה חשפה מספר דירוגים: אחד מהם הוא של הסטארט-אפים עם מעל 100 עובדים שהכי טוב לעבוד בהם. נאבינה כובשת את המקום הראשון השנה, לאחר שדורגה רביעית אשתקד, ונו טראפיק, שהובילה את הדירוג ב-2025, עוברת למקום השני. בהמשך נמצאות שלוש חברות חדשות ברשימה: Viz.ai, פטצ'ר וסוויט סקיוריטי.
קודם נמצאת בצמרת דירוג הסטארט-אפים שמעסיקים עד 100 עובדים, לאחר שבדירוג של השנה שעברה הייתה במקום השלישי. Oak Security נכנסת ישירות למקום השני ונומה סקיוריטי עולה מהמקום הרביעי לשלישי. לוקס, שהובילה אשתקד, יורדת למקום הרביעי, ואלטה נכנסת למקום החמישי.
אילו חברות מטמיעות AI על הצד הטוב ביותר?
השנה צורפה, כאמור, רשימה חדשה – של החברות שמובילות באימוץ ובהטמעת AI, בחלוקה לחברות היי-טק ולסטארט-אפים. דן אנד ברדסטריט לא דירגה את החברות, והחליטה האם להכניס אותן לרשימה על בסיס בחינה של עומק ההטמעה של בינה מלאכותית במוצר, בתהליכי העבודה, בתרבות הארגונית ובחוויית העובדים, תוך שילוב בין נתוני החברה לבין תפיסת העובדים בפועל. ברשימה כלולות חברות שנוסדו לפני 2022, שבינה מלאכותית אינה ליבת פעילותן ההיסטורית ושאימוצה הוביל לשינוי מהותי בפעילותן.
חברות ההיי-טק המובילות באימוץ ובהטמעת ה-AI הן, לפי הרשימה, אפספלייר, מיקרוסופט – מרכז המו"פ שלה בישראל, מאנדיי, נייס וסיילספורס. בין הסטארט-אפים נמצאים סייקוד, קומודור, לוקס, מיטיגה ושילד פייננשל קומפליינס.
80% מעובדי סטארט-אפי ה-AI: השכר שלנו תחרותי
מעבר לדירוגים נערך, כאמור, סקר בין העובדים.ות ומנהלי.ות משאבי האנוש. עולה ממנו כי הפער בין סטארט-אפים לחברות היי-טק בשימוש היומיומי בכלי AI מצומצם, אך בהכשרת עובדים ובהטמעת יכולות בינה מלאכותית, הסטארט-אפים מובילים על החברות הבוגרות יותר – ובפער.
מעניין לציין ש-80% מעובדי הסטארט-אפים שתחום עיסוקם הוא AI סבורים שתנאי השכר שלהם תחרותיים ביחס לשוק, לעומת 56% מעובדי החברות הגדולות יותר שעוסקות בתחום. ככלל, בקרב סטארט-אפים שמעסיקים עד 100 עובדים עלה מדד תחרותיות השכר ל-89%.
השקיפות חשובה – גם כשזה מגיע לפיטורים
אחד הממצאים הבולטים בסקר נוגע לאופן ניהול הפיטורים בחברות: שיעור העובדים שסברו כי הפיטורים בארגונם בוצעו בשקיפות ובהוגנות במידה רבה עלה מ-77% ב-2025 ל-88% השנה. בתשובות הפתוחות הדגישו עובדים את החשיבות של עדכונים שוטפים אודות פיטורים, הסברים ברורים ויחס אנושי מצד ההנהלה ומשאבי האנוש. לצד זאת, היו עובדים שהתייחסו לנושא בשלילה. אחד מהם כתב: "בשנה האחרונה החברה חווה קשיים והשקיפות פשוט נעלמה". עובד אחר ציין: "הרבה החלטות נלקחות, הרבה שינויים, לא הכול ברור, לא הכול מוסבר".
במקביל, ממצאי המחקר מצביעים על ירידה בשביעות הרצון מהזדמנויות הכניסה שהענף נותן לג'וניורים – מ-85% בשנה שעברה ל-73% השנה. זאת, על רקע משבר הג'וניורים המתמשך בענף.
95% מהעובדים ציינו כי קיבלו תמיכה, ליווי והתחשבות ממקום העבודה שלהם בתקופות משבר ומצבי חירום. בעיקר נכון הדבר לתמיכה במשרתי המילואים ובבני ובנות זוגם.ן, אם כי היו גם כאלה שקבעו שצריך להרחיב את התמיכה הזאת.
העובדים.ות: השוויון המגדרי בהיי-טק מצטמצם
עוד עולה מהסקר כי השוויון המגדרי בהיי-טק מצטמצם – או לפחות כך חשים.ות העובדים.ות ומנהלי.ות משאבי האנוש. מדד השוויון המגדרי בקרב המשיבות ירד מ-91.1% ב-2023 ל-86% השנה, בעוד שבקרב המשיבים הוא ירד מ-94.7% ל-92.7%. הפער בולט גם בתפיסת השוויון בשכר: 94% מהגברים סבורים שהחברה שבה הם מועסקים מקפידה במידה רבה או רבה מאוד על שכר שווה לנשים ולגברים שמבצעים אותו תפקיד, לעומת 83% מהנשים. בתשובות הפתוחות עלה צורך בהגדלת הייצוג הנשי, בעיקר בתפקידי פיתוח ובהנהלה.
84% מהעובדים והעובדות הביעו שביעות רצון ממדיניות החברה בנושאי גיוון והכלה. זאת, על אף שבאופן כללי, חברות הטכנולוגיה בעולם שמות פחות דגש על הנושא בשנים האחרונות, ממניעים כלכליים ופוליטיים.
בתמיכת החברות בהורים נרשמה ירידה לעומת השנה הקודמת: 77% מהעובדים.ות הביעו שביעות רצון מהתנאים ומההטבות שהחברה מעניקה להורים, לעומת 86% אשתקד. הבקשות המרכזיות שעלו נגעו לסבסוד קייטנות, הרחבת ימי מחלה לילדים, התאמות למשרות הורים ותמיכה לאחר לידה. לצד זאת, עובדים רבים ציינו לטובה גמישות והתחשבות בצורכי המשפחה.
גם המשקל שמעניקים העובדים לתרומה לקהילה נשחק. ממוצע הציונים בשאלה עד כמה התרומה לקהילה משפיעה על שביעות הרצון מהעבודה ירד מ-79% ב-2024 ל-72% השנה.

יעל בלגראי כהן, מנהלת תחום ההיי-טק בדן אנד ברדסטריט. צילום: עמית אלפונטה
יעל בלגראי כהן, מנהלת תחום ההיי-טק בדן אנד ברדסטריט, אמרה כי "אמון העובדים נבנה בהחלטות הקשות של ההווה ובהשקעה בעתיד המקצועי שלהם. הממצאים ממחישים את החשיבות של שקיפות ויחס אנושי בזמן פיטורים ושינויים ארגוניים, לצד הכשרה שמאפשרת לעובדים להתקדם בעידן ה-AI. הירידה בשביעות הרצון מהזדמנויות הכניסה לג׳וניורים מחייבת גם הסתכלות קדימה. צמיחת ההיי-טק הישראלי תלויה ביכולת לפתח כאן את דור העובדים והמנהלים הבא. חברות שישקיעו בהון האנושי שלהן, יעניקו הזדמנויות וינהלו שינויים באחריות יבנו יתרון משמעותי בגיוס ובשימור טאלנטים".











תגובות
(0)