נפצע פעמיים, שב למלחמה – ונפל: סיפורו של רס"ל נדב כהן ז"ל

רס"ל כהן ז"ל, בנו של שי כהן, מנמ"ר המכללה האקדמית אשקלון, הפגין גבורה עילאית מה-7 באוקטובר ועד שנפל ברצועת עזה ● צפו בסרטון שצולם חודש לפני מותו, ובו הוא מספר מה למד מהמלחמה

רס"ל נדב כהן ז"ל.

"עד שאתה לא נכנס למלחמה אתה לא מבין הרבה על פרופורציות בחיים, מה חשוב ומה לא. ברגע לוקחים לך את הכול – אתה לא יודע איפה תישן בלילה, אתה לא יודע מה תעשה היום ועד כמה שזה עצוב, אתה לא יודע אם תסיים את היום בחיים או כמה אויב תהרוג היום".

את הדברים הללו אמר רב סמל נדב כהן ז"ל, בנם של שי כהן, ראש מינהל טכנולוגיות מידע ודיגיטל במכללה האקדמית אשקלון, ורעייתו, אוסנת, בסרטון שצולם חודש לפני שנפל בפברואר אשתקד ברצועת עזה. היה בן 21 במותו, שירת בגולני בנופלו ונקבר בבית העלמין במושב בית חנן.

צילום מערוץ 12.

באתר צה"ל מצוין כי רס"ל כהן ז"ל נהרג מנפילת במת הרמה על אוהל מגורים שבו שהה, בפרימטר המבצעי ברצועת עזה. המקרה אירע בלילה סוער, במהלך הפסקת האש הזמנית שהייתה אז. המנוף שהיה אמור להרים את הבמה קרס – ופגע ישירות באוהל שבו הוא שהה.

נדב הפגין גבורה במהלך המלחמה, וכבר ב-7 באוקטובר עצמו: כמו חיילים אחרים, הוא שהה בשבת השחורה ההיא, שמחת תורה, בבית. הוא לא חיכה שיקראו לו, הבין את גודל האירוע ומיד עלה על מדים. נדב לקח את הרכב של ההורים שלו, ירד לעוטף עזה, השתתף בקרב על קיבוץ רעים ואף נפצע במהלכו – אך החליט להמשיך בלחימה. בהמשך הוא היה מפקד חפ"ק מג"ד ברצועת עזה. לאחר מכן, הגדוד שלו נשלח להגן על יישובי הצפון, ובהמשך נכנס לתמרון קרקעי בלבנון, שם נדב נפצע שוב – ושוב סירב להתפנות והמשיך בלחימה.

לאחר כניסתה לתוקף של הפסקת האש בלבנון נדב עבר, עם גדודו, לאבטח את החרמון הסורי, ובינואר 2025 חזר לעזה, לגזרת ג'בליה. כאמור, חודש לאחר מכן הוא נהרג – והועלה מדרגת סמ"ר לדרגת רס"ל.

"השיעור הכי יפה שלמדתי מהמלחמה הזאת"

בסרטון, שהוקרן השבוע בטקס הממלכתי בהר הרצל לציון ה-7 באוקטובר, אמר רס"ל כהן כי "במלחמה, אתה לומד להעריך את הדברים הקטנים, לומד ליהנות מהרגע. לומד להבין שהצחוקים עם החברים, שיש לך מזרון לישון עליו או סתם איזה רגע של שקט שאתה יכול לקרוא בו ספר – עושים אותך יותר מאושר מכל דבר אחר בחיים שלך. זה השיעור הכי יפה שלמדתי מהמלחמה הזאת. אני מקווה שאקח אותו אתי לכל חיי".

בני משפחתו של רס"ל כהן ז"ל כתבו לאחר נפילתו: "סיפור חייו הוא סיפור של אהבה, אומץ, שליחות ונפש נדירה. סיפורו מהדהד בלבבות רבים – משפחה, חברים, מפקדים ולוחמים שלחמו לצידו. 'אין אף אחד שיעשה את זה במקומנו', כדבריו".

הם ציינו כי "נזכור את נדבי, שהיה מלא שמחה עם חיוך ענק, חכם, מצחיק ושר בקולי קולות את השיר גולני שלי. ואם הייתם מדברים איתו עכשיו, הוא היה מסיים את השיחה ב-'אוהב אותך אבאל'ה'".

יהי זכרו ברוך.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים