האיחוד האירופי הטיל סנקציות על רוסיה עקב "פעילות סייבר רחבה"
באיחוד מציינים כסיבה לסנקציות את המתקפות של המרכז ה-16 של ארגון הביון הרוסי FSB ושל גופים נוספים - נגד אוקראינה, אבל לא רק ● בריטניה הצטרפה למהלך
האיחוד האירופי הודיע אתמול (ב') על הטלת סנקציות על יחידה בתוך שירות המודיעין הרוסי FSB, כמו גם על תשעה אנשים וארבעה גופים שמשתתפים במתקפות הסייבר של מוסקבה, בהם קצינים בארגון הביון GRU. אלה כוללים קבוצות פשעי סייבר, האקטיביסטים וחברות פרטיות במדינה.
בריטניה מסרה כי היא מצטרפת לסנקציות הללו. שרת החוץ הבריטית, איבט קופר, אמרה כי "רוסיה צוללת לתהומות חדשים בניסיונות שלה לערער את הביטחון באירופה".
הסנקציות כוללות סגירה והקפאה של חשבונות הבנק, הנכסים הפיננסיים והקניין הרשום על שמם של הגופים והאנשים במדינות האיחוד האירופי ובבריטניה, איסור על כניסתם של האנשים הפרטיים שכלולים ברשימה למדינות אלה, ואיסור על חברות ואזרחים מבריטניה ומאירופה לספק לגופים אלה כספים ושירותים.
מהן המתקפות שהובילו לסנקציות?
בהודעת האיחוד נכתב כי המרכז ה-16 של ה-FSB – הגוף שעליו הוטלו העיצומים – שולט במשך שנים על שלל קבוצות איום בסייבר, כולל טורלה. הקבוצה פועלת כבר לא מעט שנים, ובין היתר ביצעה מתקפות על יעדים אוקראיניים, כחלק מהמלחמה של רוסיה נגדה, ותקפה דיפלומטים אירופיים, בעיקר כאלה שמוצבים במזרח התיכון.
"במשך שנים", צוין בהודעה, "ה-FSB מבצע מגוון רחב של פעילויות סייבר זדוניות, עם חומרה הולכת וגוברת, נגד האיחוד האירופי, המדינות החברות בו ושותפים בינלאומיים, ובמיוחד אוקראינה. הפעילויות האלה כוללות חדירה לרשתות מחשוב ממשלתיות ופגיעה בתשתיות קריטיות".
באיחוד ציינו כי בין המדינות ששימשו יעד לארגון הביון הרוסי נמצאות צרפת, גרמניה, פולין, קפריסין, הולנד, אוסטריה, סלובקיה, רומניה ופינלנד. אחת הפעילויות הבילה לחבלה בתשתיות לאומיות קריטיות בפולין, בהן תחנות כוח. בצרפת ובגרמניה, ה-FSB מבצע ריגול בסייבר נגד גופים ממשלתיים אסטרטגיים, ובשנה שעברה ריגל גם אחרי התעשייה הביטחונית הצרפתית.
בהודעה צוין ש-"אנחנו מגנים בתקיפות את ההתנהגות של רוסיה ואת השימוש הזדוני שלה בסייבר לטרגוט של שירותים ציבוריים ותשתיות קריטיות, שגורם לשיבושים ולנזקים כספיים".
בסיכום ההודעה נכתב כי "על ידי הצבעה על ההתנהגות הזדונית של רוסיה והשתת העלויות על האחראים על המתקפות, האיחוד האירופי משקף את נחישותו לגרום לאחראים לתת דין וחשבון. כל המדינות, כולל רוסיה, צריכות להתנהג לפי הכללים של האו"ם להתנהגות מדינתית אחראית במרחב הסייבר, ליישם את הנורמות שלו ולכבד את החוק הבינלאומי".











תגובות
(0)