גל הפיטורים בהיי-טק נמשך: BigID מצמצמת את כוח האדם ב-20%
יוניקורן האבטחה הישראלי צפוי לפטר 150 עובדים, עשרות מהם במרכז הפיתוח בתל אביב ● המטרה: להפוך לחברת AI-first ● בכך BigID מצטרפת ל-וויקס, אינטואיט ומטא, שמפטרות עובדים גם בארץ
הפיטורים המאסיביים של עובדי היי-טק לטובת ה-AI נמשכים, והיום (ג') דווח כי BigID מתכוונת לפטר 150 מתוך כ-650 העובדים שלה. מדובר ביותר מ-20% מכוח האדם של יוניקורן אבטחת המידע הישראלי, ועשרות מהמפוטרים צפויים להיות ממרכז הפיתוח שלה בתל אביב.
BigID נוסדה ב-2015 על ידי דמיטרי סירוטה, המשמש מנכ"ל החברה, ונמרוד וקס, סמנכ"ל המוצר שלה, והחלה את פעילותה שנה לאחר מכן. היא גייסה עד היום 260-320 מיליון דולר (תלוי באופן חישוב עסקאות סקנדרי ורכישות פנימיות) ב-10 סבבים, ובסבב הגיוס האחרון, לפני כשנתיים, הוערך שוויה בלפחות מיליארד דולר. לצד מרכז הפיתוח בתל אביב, המטה של BigID נמצא בניו יורק.
הסיבה העיקרית לפיטורים היא הרצון של BigID להפוך לחברת AI-first – הן בפיתוח תוכנה והן בתפעול. המוצר של החברה הוא פלטפורמת מודיעין דאטה, שמשלבת אבטחה, פרטיות ומשילות תחת קורת גג אחת. הוא פועל בשיטת Discovery-in-Depth (גילוי לעומק), ומבוסס על מנוע סריקה עצמאי שמסוגל להתחבר למאות מקורות מידע שונים בארגון – החל מבסיסי נתונים מסורתיים כמו SQL, דרך שירותי ענן ואגמי מידע כגון סנואופלייק ו-AWS, וכלה באפליקציות SaaS, קבצים לא מובנים ותכתובות במערכות ארגוניות. החוזק של המוצר טמון בארבעת עמודי התווך שלו: סיווג אוטומטי של סוגי מסמכים ונתונים, יצירת קטלוג אחוד של כל נכסי המידע, זיהוי קבוצות מידע דומות או משוכפלות לצורך צמצום נפחים והצלבת נתונים.
המהלך האחרון של BigID מצטרף לגל פיטורים שההיי-טק הישראלי (וגם העולמי) חווה בתקופה האחרונה. רק לפני ימים אחדים דווח על פיטורים נרחבים, של עד 1,000 עובדים, ב-וויקס הישראלית, ועל פיטורי ענק של 3,000 עובדים באינטואיט, כולל בשלוחה שלה בארץ. מטא פיטרה ממש באחרונה כ-8,000 עודים, שהם כ-10% מכוח האדם שלה, והמהלך השפיע גם על המרכז שלה בתל אביב.











תגובות
(0)