מעבדת דמיון הוקמה במעלה יוסף לטובת התושבים החוזרים

המעבדה הוקמה בשיתוף פעולה של קרן אתנה, ותרומה של חברת סייברארק, שתרמה גם לשני פרויקטים נוספים בנהריה

חונכים את מעבדת הדמיון. מימין: נטלי שמחון, מנהלת מחלקת חינוך מעלה יוסף, אורי בן ארי נשיא ומייסד קרן אתנה, רעיה שטראוס בן דרור - נשיאה ומייסדת מיזם "רוח הגליל", גיל רפפורט, מנהל סייברארק ישראל, שמעון גואטה, ראש מ.א מעלה יוסף.

מעבדת דמיון חדשה נחנכה אתמול בבית הספר האזורי "מעלה הגליל" במושב מעונה שבמועצה האזורית מעלה יוסף שגבול הצפון, לטובת התושבים שפונו בזמן המלחמה וחוזרים כעת.

המעבדה הוקמה על ידי קרן אתנה בתרומות של חברת סייברארק ורעיה שטראוס בן דרור, ועמותת גלילה לעתיד טוב יותר. חברת סייברארק גם חנכה אתמול עוד שני פרויקטים למען הקהילה בעיר נהריה. ההשקעה בתרומות של סייברארק הסתכמה בכארבעה מיליון שקלים.

בטקס חנוכת כיתת הדמיון במעלה יוסף אמר אורי בן ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה: "המציאות שבה חיים תלמידים באזורים אלו דורשת מאיתנו חשיבה מחודשת על דרכי הלמידה וההתמודדות. דווקא מתוך הכאב והקושי, חשוב לבנות עתיד חינוכי מלא תקווה".

הוא ציין כי בתחום הפדגוגי, מעבדת הדמיון מעודדת למידה חדשנית וגם מעניקה לתלמידים ולצוותי ההוראה כלים להתמודדות עם האתגרים הייחודיים של החיים באזורי סיכון, כגון התמודדות עם טראומה ופוסט טראומה. בן ארי הודה לרעיה שטראוס, לעמותת גלילה ולחברת סייברארק התורמת לפרויקט.

שמעון גואטה, ראש המועצה האזורית מעלה יוסף, הודה לכל התורמים, ואמר: "אנו כאן במועצה האזורית נמשיך ונעשה הכל על מנת שילדינו יקבלו את הכלים הטובים היותר בחינוך ועל מנת לסייע להם להתמודד עם אתגרי המחר".

לאחר הטקס במעלה יוסף השתתפו בכירי הנהלת סייברארק בחנוכת מרכז חינוכי טכנולוגי בנהריה. המרכז יתחיל לפעול כפיילוט בספטמבר הקרוב, ובהמשך יעבור לבניין שהקצתה העירייה, אשר ישופץ ויהפוך למרכז חינוכי טכנולוגי מודרני. במרכז יתקיימו הכשרות לבני הנוער במקצועות ה-AI והסייבר, זאת, כחלק מיוזמה השואפת להפוך את נהרייה לבירת ה-AI של ישראל. המרכז שואף להכפיל את מספר בוגרי התיכון בנהריה במגמות הטכנולוגיות. המיזם הזה הוא בשיתוף עיריית נהריה, משרד החינוך, רשת אורט וקרן רש"י.

שטראוס בן דרור, נשיאה ומייסדת מיזם "רוח הגליל", אמרה, כי ההשקעה של סייברארק בגליל היא הרבה מעבר לטכנולוגיה – "זהו נדבך נוסף לקפיצת מדרגה אזורית. אחרי המלחמה, אנחנו לא מסתפקים בשיקום הצפון – אלא הזנקת הגליל והצפון קדימה".

ראש עיריית נהריה, רונן מרלי: "הקמת מרכז חינוכי טכנולוגי – בית AI – להכשרת דור העתיד של תחום הסייבר והבינה המלאכותית בעיר נהריה כמרכז של הצפון היא חלק מהחזון העירוני שבו החינוך נמצא במרכז".

כמו כן נערך טקס חלוקת ערכות טיפול רב-חושיות לילדים על הרצף האוטיסטי בגני התקשורת שמפעילה עמותת אלו"ט בנהריה. הערכות הותאמו לצרכים הרגשיים של הילדים ולמציאות שבה נאלצו להתמודד עם חוסר ודאות וניתוק ממסגרות שגרתיות. הפתרון נותן מענה גם למשפחות ולצוותים הטיפוליים.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. יואל

    ישר כוח על הפרויקט היחודי . נא להחיל אותו בכל הצפון ולמלא את הישובים בעולים חדשים מתפוצות תבל, בתושבים חוזרים תרתי משמע. יש מחסור בבתים ובישובים. רוצים להתישב ולהניע - ואין היצע לביקוש. לוחמים משוחררים שנלחמו בכל הצפון - בעדיפות עליונה באיכלוס נא להכניס אלגוריתם לחזק את הקשר עם מי שהקריב עצמו למענכם . תודה על ההשקעה בפרויקט המבורך.

אירועים קרובים