סטארט-אפים שיכולים לשפר את הנסיעה ברכבת ישראל

הוכרזו שלושת הסטראט-אפים הישראליים שיעבדו עם רכבת ישראל במטרה להפוך את הרכבת לאופציה טובה יותר לנוסעים

מימין: אנשי רכבת ישראל: סתיו דניאל - רכזת רכש והתקשרויות, אמילי גלעד - PMO, עילם קרן - מנהל פרויקטים, זוהר לבקוביץ' - יזם וחבר בצוות המשקיעים בתוכנית "הכרישים", חגי רוזנפלד – ראש מערך החדשנות, קרן קפויה - מנהלת פרויקטים, גלית עמנואלי שואף - מנהלת פרויקטים, סהר יזדנפור - אחראית טכנולוגיות ומו"פ.

בזה אחר זה עלו על הבמה ביום ד' האחרון תשעת הפיינליסטים בתחרות "Smart Train" של רכבת ישראל, במטרה לשכנע את פאנל השופטים, שהמוצר שלהם הוא זה שישנה את פני התחבורה הציבורית בישראל. המיזמים התמקדו בשלושה עולמות תוכן עיקריים: מציאות רבודה ככלי להכשרת עובדים בסביבה המדמה את השטח, שימוש ברחפנים כאמצעי לתחזוקה חזויה ושימוש בבינה מלאכותית לשיפור השירות לנוסעים. בכל אחת מהקטגוריות זכה מיזם אחד שיקבל מעטפת של ליווי עסקי מטעם רכבת ישראל, הכולל משאבים ומימון של פיילוט, אתרי בדיקת היתכנות (בטא סייט), צוות מומחים ליישום פתרונות וכלים נוספים שיסייעו להם לפתח את המוצר. מיזמים אלה עתידים לייעל את תפעול הרכבת, ולשדרג את חוויית הנסיעה ובטיחותה.

בין השופטים בתחרות: זוהר לבקוביץ' – יזם וחבר בצוות המשקיעים בתכנית "הכרישים" ודוד דבאש – מנהל ושותף בקרן הון סיכון שרונה פרטנרס.

תשעת הפיינליסטים נבחרו מתוך כ-100 מיזמים שהגישו "קול קורא" לרכבת ישראל ועברו ועדה מקצועית של מערך החדשנות לאיתור מיזמים לקידום וייעול התחבורה הרכבתית. כל אחד מהמתחרים קיבל שבע דקות להציג את הפרויקט שלו וסיפק לקהל ולפאנל השופטים הצצה ייחודית לטכנולוגיה עתידנית שעשויה לשנות את חוקי המשחק בעולם הרכבות. מתוך תשע החברות שהציגו את הפתרון החדשני שלהם, השופטים בחרו שלוש חברות שיבצעו בחודשים הקרובים פיילוט יחד עם רכבת ישראל.

הזוכה בתחום הבינה המלאכותית היא חברת  Axioma System Engineering & Integration, המתמחה בפתרונות לחיזוי מוקדם של תקלות באמצעות בינה מלאכותית, דבר שמאפשר פרואקטיביות והפחתת עלויות ברכבת ישראל.

בתחום הרחפנים זכתה חברת Vestel Tchnology, שמציעה סריקת רשת החשמל של הרכבת לזיהוי כשלים ומפגעים ,ובכך מאפשרת לרכבת ישראל תחזוקה חזויה לאורך המסילות.

בתחום המציאות הרבודה זכתה חברת TREEDIS, שמאפשרת יצירת העתקים דיגיטליים מדויקים של סביבות פיזיות ובכך מאפשרת סיורים וירטואליים והדרכות לעובדים בסביבה המדמה עבודה בשטח.

יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני: "כחברה ממשלתית מובילה, ובהתאם להחלטת הממשלה משנת 2018, פועלת הרכבת לקידום חדשנות בתחומי פעילותה השונים, וכן לסיוע למגזר הטכנולוגיה הישראלי, זאת לטובת המשך המובילות הישראלית העולמית בתחום ושימור מעמדה של ישראל כ-StartUp nation".

שיקו זנה, מנכ"ל רכבת ישראל: "יחד עם שותפינו ממשרד התחבורה, אנו מובילים היום תהליכים ופרויקטים שיאפשרו לא רק לסגור פערים ביחס לעולם, אלא גם להמשיך את קפיצת הדרך ולהציב את הרכבת בחוד החנית של הטכנולוגיות הרכבתיות העולמיות. האירוע מדגיש את חשיבות הטמעתן של טכנולוגיות חדשניות בהתמודדות עם אתגרי התחבורה העתידיים. באמצעים חדשניים אלה נמשיך ונשפר את השירות לנוסעים ונייעל את הפעילות הרכבתית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים