נשים ומחשבים: יערה פרדו, גונג

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: יערה פרדו, מנהלת צוות עיצוב מוצר של פלטפורמת הדאטה של גונג

יערה פרדו, מנהלת צוות עיצוב מוצר של פלטפורמת הדאטה של גונג

שם ותפקיד: יערה פרדו, מנהלת צוות עיצוב מוצר של פלטפורמת הדאטה של גונג (Gong).

תפקידים קודמים: מעצבת מוצר.

השכלה ושירות צבאי: בעלת תואר ראשון בעיצוב פנים ותואר שני בעיצוב וחדשנות מבית הספר לעיצוב, המכללה למינהל. שירתתי שירות צבאי מלא בתור סמלת מבצעים בחמ״ל מבצעים באוגדת איו״ש.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

התחלתי את הקריירה שלי כמעצבת פנים, ועבדתי במשך כחמש שנים על פרויקטים מגוונים, פרטיים ומסחריים. במהלך התקופה  עיצבתי יחד עם שותפה תערוכת חושים במוזיאון ״הלונדע״ בבאר שבע, שכלל עיצוב ממשקי תוכן אינטראקטיביים לילדים, אשר שילבו בין עולמות דיגיטליים ואנלוגיים. זו הייתה עבורי ההתנסות הראשונה בעולמות ה-UX (חוויית משתמש), והתאהבתי בתחום.  במקביל, עבדתי עם שני שותפים על פרויקט הגמר לתואר השני בבית הספר לעיצוב וחדשנות, שגם הוא עסק בקשר שבין ילדים וטכנולוגיה. בנינו יחד את ״הדור הבא של משחקי חצר לילדים״ פרויקט שזכה למימון מממשלת גרמניה, והוביל אותנו לעבור עם המשפחות שלנו לברלין לתקופה של שנה וחצי במטרה לפתח אותו. זו הייתה תקופה מדהימה, מאתגרת וכיפית. כשחזרתי לארץ היה לי ברור שזה הכיוון שלי והתחלתי לעבוד כמעצבת מוצר בסטארט-אפ.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק?

אני חושבת שהתעשייה התקדמה מאוד בעשור האחרון, ואנחנו עדים ליותר תמיכה ופחות אפליה כלפי נשים על רקע מגדרי, או על רקע סטטוס משפחתי כמו אימהות.

בעיניי, משבר הקורונה היה אחד הגורמים המרכזיים שהביא לשיפור משמעותי בתנאים ובנקודת הפתיחה של נשים, ואימהות בפרט, בתעשיית ההיי-טק בעקבות אימוץ מודל עבודה היברידי וגמיש. לדעתי, הדבר שינה את עולם העבודה ואפשר להורים את הגמישות הראויה כדי לשלב בין חיי משפחה ופיתוח קריירה. באופן אישי, העבודה מהבית היא אפקטיבית, יעילה וממוקדת ויחד עם זאת מאפשרת לי להיות נוכחת יותר עבור הילדים שלי. בימים שאני במשרד אני מנצלת את הזמן לפגישות ולמשימות שדורשות נוכחות פיזית, כולל פגישות מאוחרות יותר.

האם נתקלת באפליה בענף נגדך אישית על רקע היותך אישה?

בתעשיית ההיי-טק לשמחתי מעולם לא נתקלתי באפליה אישית. להיפך, אני עובדת היום בחברת גונג, שבה שוויון מגדרי הוא חלק מה-DNA הארגוני. התרבות הארגונית שלנו תומכת ומעודדת איזון בין חיי עבודה לחיים האישיים, והחברה פועלת במודע לוודא שנשים, ובפרט אימהות, מקבלות את התנאים, ההזדמנויות והגמישות שמאפשרים להן להתפתח מקצועית. לצערי, מחוץ לתעשיית ההיי-טק כן חוויתי אפליה: כשעבדתי במשרד אדריכלים קטן פוטרתי במהלך חופשת הלידה שלי. הדבר הזה השפיע עלי מאוד ולקח לי הרבה זמן לחזור ולהאמין שאפשר לשלב באופן מאוזן בין עבודה כשכירה לבין אימהות.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים