טלגרם הוסרה זמנית מה-App Store בעקבות תוכן של התעללות מינית בילדים

אפל החזירה את האפליקציה לאחר שהוסרו התכנים הבעייתיים והמשתמש שפרסם אותם נחסם ● המהלך מצית מחדש את הוויכוח על כוחן של אפל וחנויות האפליקציות

הוסרה מחנות אפל והוחזרה. אפליקציית טלגרם.

אפל הסירה לזמן קצר את אפליקציית המסרים טלגרם (Telegram) מחנות האפליקציות שלה לאחר שלטענתה נמצאו בה תכנים המפירים את מדיניות החברה בנוגע לחומרי התעללות מינית בילדים.

מדובר בעוד פרשה המעוררת מחלוקת סביב טלגרם, לאחר שבאחרונה הואשמה על ידי רוסיה בסיוע לטרור, ובאוסטרליה נטען, כי לא פעלה להסרת תכנים אלימים וקיצוניים.

האפליקציה הוסרה ללא התראה מוקדמת ביום שני בערב, מה שמנע ממשתמשים חדשים להוריד אותה. עם זאת, משתמשים שכבר התקינו את טלגרם המשיכו להשתמש בה כרגיל. בהמשך אותו היום הוחזרה האפליקציה לחנות.

בהצהרה שמסרה אפל לכלי תקשורת שונים נמסר, כי ההסרה בוצעה לאחר שבבדיקה נמצאו "תכנים המפירים את ההנחיות המחמירות שלנו, האוסרות על חומרי התעללות מינית בילדים". החברה ציינה גם, כי טלגרם הוחזרה ל-App Store לאחר שהפלטפורמה "הסירה במהירות את התוכן וחסמה את המשתמש שפרסם אותו".

החשבון הרשמי של טלגרם ברשת X, שבדרך כלל מפרסם ממים ותכנים הומוריסטיים, הגיב להחזרת האפליקציה בציוץ: "הדיווחים על מותי היו מוגזמים מאוד", לצד האימוג'י של אפל.

תגובת טלגרם

טלגרם הגיבה לידיעה ואמרה, כי "אפל דיווחה על משתמש אחד ששיתף לחומרי התעללות מינית בילדים, והוא נחסם באופן מיידי. בשנת 2026 הסירה טלגרם יותר מ-337,900 קבוצות וערוצים הקשורים לחומרי התעללות מינית בילדים."

בפוסט נוסף ב-X עקצה טלגרם את אפל, תייגה את החברה וכתבה: "אני בטוחה שהמדיניות הזו תיושם באופן שווה גם על כל שאר האפליקציות בחנות בעתיד, נכון?"

בהודעותיה צירפה טלגרם קישור לעמוד הבטיחות שלה, שבו מפורטים נתוני האכיפה נגד תוכני התעללות מינית בילדים. לפי החברה, בשנת 2025 היא הסירה 29,640 קבוצות וערוצים בעקבות דיווחים של ארגונים, כמו המרכז הלאומי לילדים נעדרים ומנוצלים.

מנכ"ל אפיק גיימס תוקף את אפל

גם לאחר שהאפליקציה הוחזרה, מנכ"ל ומייסד אפיק גיימס (Epic Games), טים סוויני,  שניהל בעבר מאבק משפטי מתוקשר נגד אפל סביב העמלות ב-App Store,

מתח ביקורת חריפה על התנהלותה של אפל. וכתב: "חנות האפליקציות של אפל זקוקה בדחיפות לתחרות בכל העולם. אפל מסירה באופן שרירותי כלי תקשורת ופרטיות חיוני ממיליארד משתמשים – ולמרבה הצער זו כבר שגרת עסקים." הוא הוסיף, כי "אכיפה שרירותית של מדיניות בידי מונופול השולט בגישה לחנות האפליקציות יוצרת אווירה של פחד וכניעה בקרב מפתחים."

מואשם על ידי רוסיה בטרור

בסוף החודש שעבר הגישו הרשויות ברוסיה כתב אישום נגד מייסד ומנכ"ל טלגרם, פאבל דורוב, בטענה שסייע לטרור במסגרת מבצע רחב יותר נגד פלטפורמות אינטרנט גדולות.

שירות הביטחון הפדרלי של רוסיה (FSB) טען, כי הנהלת טלגרם לא הסירה "ערוצים, צ'אטים ובוטים רבים", שלטענתו שימשו את המודיעין האוקראיני, ארגוני טרור וארגונים קיצוניים לצורך תכנון פעולות חבלה, טרור, רצח המוני והונאות סייבר בתוך רוסיה. לטענת ה-FSB, פעילות זו הובילה ל"אבדות רבות בנפש", אך לא נמסרו דוגמאות ספציפיות.

בתגובה, פרסמה טלגרם ברשת X תמונה של דורוב כשהוא מניף אצבע משולשת.

דורוב, יליד סנט פטרסבורג, מתגורר כיום בדובאי ומחזיק באזרחות כפולה של איחוד האמירויות וצרפת.

מחלוקות נוספות סביב טלגרם

בשבוע שעבר נקלעה טלגרם גם לעימות עם הרשויות באוסטרליה, לאחר שרשות הבטיחות המקוונת פתחה נגדה בהליך משפטי בטענה שלא הסירה תכנים קיצוניים מהפלטפורמה, בהם סרטוני פיגועי ירי של עליונות לבנה וסרטוני עריפת ראשים שביצע ארגון דאעש.

טלגרם דחתה את ההאשמות והודיעה כי בכוונתה להיאבק בהן בבית המשפט.

עוד קודם לכן, בשנת 2024, נעצר דורוב בצרפת והוגש נגדו כתב אישום הכולל שורת עבירות הקשורות לפעילות פלילית שהתבצעה באמצעות טלגרם, ובהן הפצת חומרי התעללות מינית בילדים, סחר בסמים, הונאה והלבנת הון.

בתגובה טענה טלגרם, כי ההאשמות חסרות בסיס והצהירה, כי לדורוב "אין מה להסתיר", וכי "אבסורדי לטעון שפלטפורמה או בעליה אחראים לשימוש לרעה שעושים בה משתמשים".

תגובת דורוב: מניפולציה של גורמי סחיטה

דורוב, מצידו, טען, כי הסרתה הזמנית של האפליקציה מה-App Store נגרמה בעקבות מניפולציה שביצעו גורמי סחיטה.

לדבריו, משתמש זדוני ערך הודעה ישנה בצ'אט ציבורי והוסיף לה תוכן האסור על פי כללי אפל. לאחר מכן אותו משתמש הגיש תלונה לאפל, מה שהוביל להסרת האפליקציה מהחנות.

דורוב הגדיר את תגובתה של אפל כמוגזמת והזהיר, כי שיטה כזו מהווה איום על כל פלטפורמה המבוססת על תוכן שמעלים משתמשים. לדבריו, גורמי סחיטה עלולים לנצל תלונות דומות כדי לאיים על בעלי ערוצים גדולים ולסחוט אותם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים