בני הנוער בישראל מאמצים את ה-AI – אך גם נפגעים ממנה

86% מבני הנוער משתמשים ב-AI, ויותר מרבע מהם נחשפו לתוכן פוגעני שנוצר בכלים אלה ● תחושת הביטחון של רובם בסושיאל מדיה נמוכה עד לא קיימת ● הנתונים - מסקר של מוקד 105 במשרד לביטחון לאומי

בני הנוער הישראליים הם מאמצים מוקדמים - גם של בינה מלאכותית.

כמו בטכנולוגיות רבות אחרות, בני הנוער הישראליים מאמצים את הבינה המלאכותית הרבה יותר, ומהר יותר, מהמבוגרים. סקר חדש של המשרד לביטחון לאומי, שתוצאותיו נחשפו היום (ג'), מראה ש-86% מבני גילאי 12-17 בישראל משתמשים בכלי בינה מלאכותית באופן קבוע. לעומת זאת, שיעור האימוץ הכללי של AI, כפי שחשף סקר של מיקרוסופט שפורסם בשבוע שעבר, עומד על 38.1%. אלא שלמרות האימוץ הגבוה של בינה מלאכותית על ידי בני הנוער הישראליים, רק כחצי מהם – 52% – עברו הדרכה מתאימה.

הסקר נערך על ידי המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – 105 ולשכת המדען הראשי במשרד לביטחון לאומי, והוא הראשון מסוגו בישראל. הוא עומד על דפוסי השימוש ברשת ובבינה מלאכותית, חשיפה לפגיעות ותחושת ביטחון דיגיטלי.

על פי הנתונים, ילדים מקבלים את הסמארטפון הראשון שלהם בממוצע בגיל 10. עוד עולה מהסקר ששליש מבני הנוער משתמשים בפלטפורמות אנונימיות ואחד מכל ארבעה (26%) קיבל פנייה מאדם זר ברשת במהלך השנה האחרונה.

כמעט מחצית (46%) מבני הנוער דיווחו על תחושת ביטחון גבוהה ברשתות החברתיות. כלומר, יותר ממחצית מהם דיווחו על תחושת ביטחון נמוכה או שהם חשים לא בטוחים בכלל בסושיאל מדיה. 62% מהם דיווחו כי ספגו ברשת פגיעה לפחות פעם אחת. 28% מהם נחשפו לתוכן מטריד או פוגעני ברשת הקשור לבינה מלאכותית.

דור ה-AI, שלא מקבל הדרכה מספיקה

ד"ר גיא נגר, ראש אגף מחקר מדעי החברה בלשכת המדען הראשי במשרד לביטחון לאומי, ציין כי "הממצאים חושפים שבני הנוער בישראל הם 'דור ה-AI', עם שימוש בכלים מתקדמים וכניסה לעולם הדיגיטלי כבר בגיל צעיר מאוד. אולם, הפער המדאיג בין האינטנסיביות הטכנולוגית לבין המחסור בהדרכה ותחושת הביטחון הנמוכה ברשתות החברתיות מעיד שהמיומנות הטכנית לא מהווה תחליף להגנה ומודעות".

לדברי ד"ר נאוה כהן-אביגדור, ראשת האגף האזרחי במטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – 105, "אנחנו מקפידים לעקוב אחר המגמות החדשות ואחר התנהגותם של קטינים ברשת, על מנת להתאים באופן מיטבי את המענה והטיפול שאנחנו נותנים. האחריות שלנו היא להמשיך ולחזק את תחומי המניעה, ההסברה, ההדרכה והמחקר, ולהקנות לילדים ולהורים את הכלים המתאימים על מנת להגן עליהם במרחב המקוון, ולהבטיח שכל ילדה וילד ידעו שהם יכולים לפנות למוקד 105 בכל שעות היממה ובכל מקרה של פגיעה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים