הרבעון של מטריקס: "תוצאות שיא בכל המדדים הרלוונטיים"
החברה סיימה את הרבעון ואת השנה כולה עם עליות דו ספרתיות בהכנסות וברווחים ● מטריקס השלימה באחרונה את המיזוג של מג'יק לתוכה, שלדברי מוטי גוטמן, המנכ"ל, "מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בהתפתחות החברה"
מטריקס, מחברות ה-IT הגדולות בישראל, סיימה את 2025 ואת הרבעון האחרון שלה עם תוצאות טובות – כך עולה מהדו"חות הכספיים שהחברה פרסמה היום (א'). בחברה אומרים כי מדובר בתוצאות שיא לרבעון האחרון.
בסיכום 12 חודשי השנה, ההכנסות של מטריקס גדלו ב-11.8% ל-6.2 מיליארד שקלים, ההוצאות עלו פחות – ב-9% – ל-417.5 מיליון, הרווח התפעולי הציג גידול מרשים של 17% ל-5.3 מיליארד שקלים והרווח הנקי עלה ב-14.6% ל-330.3 מיליון.
כאמור, החברה הציגה תוצאות טובות גם ברבעון האחרון של 2025. ההכנסות גדלו במהלכו ב-16.4% ל-1.6 מיליארד שקלים, הרווח הגולמי עלה ב-13.4% ל-248.4 מיליון, הרווח התפעולי הציג עלייה של 15% ל-138 מיליון, ה-EBIDTA רשם גידול של 10.6% ל-186.8 מיליון, הרווח הנקי עלה ב-15.6% ל-80.8 מיליון והרווח הנקי הכללי צמח ב-20.5% ל-89.1 מיליון.
מיהם בעלי השכר הגבוה ביותר במטריקס?
עלות השכר של חמשת מקבלי השכר הגבוה ביותר במטריקס ירדה ב-2025 ב-18.5% ל-32.79 מיליון שקלים. בראש הרשימה ניצב מוטי גוטמן, המנכ"ל, עם קיטון של כ-23% ל-18.18 מיליון שקלים. אחריו נמצאים נבו ברנר, סמנכ"ל הכספים, עם עלות שכר של 4.55 מיליון שקלים – כמעט ללא שינוי לעומת עלות שכרו ב-2024; זיו מנדל, סמנכ"ל בכיר ומנהל אשכול חברות במטריקס, עם קיטון של 26.6% ל-3.13 מיליון; אבי גולדשטיין, מנכ"ל חטיבת תשתיות ענן ומחשוב, שעלות שכרו ירדה ב-14.7% ל-4.01 מיליון; וירון רז, אף הוא סמנכ"ל בכיר ומנהל אשכול חברות במטריקס, עם עלות שכר של 2.92 מיליון. רז לא נכלל בין חמשת מקבלי השכר הגבוה ביותר בחברה ב-2024.
"ההתפתחות של ה-AI לא מצמצמת את שוק ה-IT – אלא מרחיבה אותו"
גוטמן אמר עם פרסום התוצאות כי "מטריקס מסכמת את השנה עם תוצאות שיא של כל הזמנים בכל המדדים המרכזיים, המשקפות את המשך הצמיחה האורגנית של החברה לצד תרומתן של החברות שהצטרפו בהצלחה. כמו כן, מדובר בתוצאות הרבעון הראשון הטובות ביותר שהצגנו עד כה מאז הקמת החברה. אנחנו נמצאים בעיצומה של צמיחה הולכת וגוברת בכל המגזרים והפעילויות של החברה".
בחודש שעבר השלימה מטריקס את אחד המהלכים הבולטים בשוק ה-IT הישראלי בשנה האחרונה – המיזוג של מג'יק לתוכה. לדברי גוטמן, המיזוג "מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בהתפתחות החברה וממצב את מטריקס בין 10 חברות טכנולוגיות המידע הציבוריות הגדולות בעולם, עם הרחבה משמעותית של פעילותנו הבינלאומית ושל סל השירותים והפתרונות שאנחנו מציעים ללקוחותינו. החברה הממוזגת הציגה ב-2025 הכנסות בסך 8.4 מיליארד שקלים, EBITDA של מיליארד שקלים ורווח נקי בסך חצי מיליארד. סך ההכנסות מהפעילות הבינלאומית עמד ב-2025 על חצי מיליארד דולר".
גוטמן ציין כי "אנחנו ממשיכים לראות ביקושים חזקים לשירותים ולמוצרים בתחומי הסייבר, הענן, הדאטה וה-AI – הן בשוק האזרחי והן במגזר הביטחוני. במקביל, אנחנו מזהים הזדמנויות צמיחה משמעותיות, שנובעות מהתמורות המואצות בעולם ה-AI. ההתפתחות המהירה של הכלים בתחום זה לא רק שאינה מצמצמת את שוק שירותי ה-IT אלא אף מרחיבה אותו, עם גידול במספר ובהיקף הפרויקטים הארגוניים בתחום זה".












תגובות
(0)