האקזיט הגדול אי פעם בישראל

האיחוד האירופי אישר עסקת גוגל-וויז ב-32 מיליארד דולר

זו עסקת הרכישה הגדולה ביותר בהיסטוריה של ההיי-טק הישראלי וגם הרכישה הגדולה ביותר בתולדות גוגל ● העסקה נועדה לחזק את פעילות גוגל קלאוד בשני תחומים צומחים בעידן ה-AI: אבטחת ענן משופרת וריבוי עננים.

אושרה באיחוד האירופי. עסקת גוגל-וויז.

נציבות ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי אישרה את עסקת הרכישה של גוגל את וויז הישראלית תמורת 32 מיליארד דולרים. זו עסקת הרכישה הגדולה ביותר בהיסטוריה של ההיי-טק הישראלי וגם הרכישה הגדולה ביותר בתולדות גוגל.

גוגל קיבלה אתמול (ג') אישור "בלתי מותנה" מהאיחוד האירופי לרכישה, לאחר שהרגולטור האירופי קבע כי העסקה לא תציף חששות לגבי פגיעה בתחרות.

"גוגל ניצבת מאחורי אמזון ומיקרוסופט בהיבט נתח השוק שלה בעולם תשתיות ענן, וההערכה שלנו היא, שהלקוחות ימשיכו ליהנות מחלופות אמינות ויוכלו להחליף ספקים", אמרה תרזה ריברה, סגנית נשיאת הנציבות האירופית ומי שאמונה על תחומי מניעת תחרות לא הוגנת והגנת הסביבה באיחוד. הנציבות האירופית, הפועלת כרגולטור לתחרות הוגנת באיחוד האירופי, אמרה, שכל מידע שגוגל תקבל בשל הרכישה אינו רגיש בהיבט מסחרי ויכול להיות מוערך ולהיבדק גם על ידי חברות תוכנה אחרות.

האישור האירופי הוא המשוכה הלפני אחרונה בטרם הרכישה: בסוף 2025 משרד המשפטים האמריקני וה-FCC, נציבות הסחר הפדרלית, אישרו את העסקה. כעת נותר להמתין לאישור הרגולטורים באוסטרליה ובדרום אפריקה, ואלה צפויים להגיע בקרוב.

העסקה תזרים לקופת המדינה כעשרה מיליארד שקלים ממיסים, שכן ארבעת מייסדיה אוחזים בכמעט 40% מהבעלות על הנמכרת.

החלטת האיחוד האירופי מאפשרת לענקית הטק ממאונטיין ויו, קליפורניה, להימנע מחקירה מעמיקה יותר של האיחוד, מה שהיה עשוי לעכב את העסקה עוד חודשים.

במרץ 2025, נסגרה העסקה, לאחר ששמונה חודשים קודם לכן דחתה וויז הצעת רכישה שלה תמורת 23 מיליארד דולרים.

בהסכמתה להצעת הרכישה, וויז ויתרה על הרצון שלה להפוך לחברה עצמאית ולבצע הנפקה. זו הייתה אחת הסיבות המרכזיות לכך שהיא דחתה את ההצעה הקודמת, ביולי 2024. התוספת של כמעט 10 מיליארד דולר להצעת הרכישה קרצה למייסדים ואלה הסכימו לה. עם ההצטרפות לגוגל, וויז תהיה חלק מחברה הרבה יותר גדולה ממנה, עם הרבה יותר כסף ומשאבים. לחברה האם של גוגל, אלפבית – הרכישה תיתן יתרון עצום בעולם אבטחת הענן, שוויז היא אחת המובילות בו, ויכולה לתת דחיפה לעסקי גוגל קלאוד – ובפרט תשתיות הענן. זאת, במידה רבה עקב יכולות הבינה המלאכותית שמוטמעות בפתרון של וויז, ושמושכות אליה לא מעט לקוחות.

העסקה נועדה לחזק את פעילות גוגל קלאוד בשני תחומים צומחים בעידן ה-AI: אבטחת ענן משופרת וריבוי עננים. הרכישה באה על רקע האימוץ ההולך וגובר של ארגונים את פתרונות אבטחת הענן בכלל, ואת אלה המבוססים על בינה מלאכותית בפרט.

בהודעת גוגל מחודש מרץ האחרון צוין, ש-"השילוב של גוגל קלאוד ו-וויז ישפר את העיצוב, הביצועים והאוטומציה של הענן, על ידי מתן פתרון מקצה לקצה ללקוחות מכל הסוגים ומכל הגדלים; יציע לצוותי האבטחה פלטפורמת סייבר אוטומטית; יוריד את עלויות ההטמעה והניהול של בקרות האבטחה; יאפשר הגנה מפני איומים חדשים, באמצעות הבינה המלאכותית, ימנע פריצות אליהם ויסייע לארגונים להגיב לפריצות שאמנם מתקיימות בצורה הרבה יותר יעילה; וייתן בוסט לאימוץ של אבטחת ריבוי עננים ושל מחשוב ענן בכלל".

גוגל הבטיחה אז, שהפתרונות של וויז ימשיכו לעבוד על כל העננים המרכזיים, לרבות אלה של AWS, מיקרוסופט (Azure), אורקל וכמובן, גוגל קלאוד עצמה.

מהחברות הצומחות במהירות הרבה ביותר בהיסטוריה

וויז היא אחת החברות הצומחות במהירות הרבה ביותר בהיסטוריה, ודאי של ההיי-טק הישראלי: החברה הוקמה על ידי רנציבות ההגבלים העסקיים  בתחילת 2020, ותשעה חודשים בלבד לאחר מכן היא כבר הייתה ליוניקורן. סבב הגיוס האחרון של החברה בוצע במאי 2024 על פי שווי של 12 מיליארד דולר. בסוף אותה השנה השווי שלה עמד כבר על 16 מיליארד גולר.

גוגל כבר רכשה חברות במיליארדי דולרים, אבל מעולם לא ב-30 מיליארד דולר, או בסכום שמתקרב אליו. הרכישה הגדולה ביותר בתולדות החברה עד כה הייתה של מוטורולה מוביליטי – עסקה שהושלמה ב-2012 תמורת 12.5 מיליארד דולר. כלומר, פחות מ-40% משווי העסקה לרכישת וויז.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים