אסוס יוצאת משוק הטלפונים – תפנה משאבים לפיתוח AI

יצרנית המחשבים והרכיבים הטאיוואנית אישרה את הדיווחים בנידון, הכריזה על סיום ייצור סדרות Zenfone ו-ROG Phone והודיעה כי המיקוד שלה עובר לטכנולוגיות עתידיות

לא תייצר ניידים עוד. אסוס.

מספר יצרניות הטלפונים הצטמצם באחת – אסוס (ASUS) החליטה שהיא רוצה לצאת מהשוק הזה, בו לא הצליחה להפוך לשחקנית משמעותית מעולם.

ההודעה הזו מטעם החברה מגיעה לאחר דיווחים מוקדמים יותר החודש, בהם סופר כי אסוס אינה מתכוונת להשיק דגמים חדשים של טלפונים ב-2026. אסוס הציעה בשנים האחרונות שני מותגי טלפונים: אחד Zenfone לשוק הכללי, והשני ROG Phone לנישת טלפוני המשחקים.

את הבשורה אישר יו"ר החברה, ג'וני שהי, שאמר מפורשות שהיא החליטה לצאת מהתחום.

שהי דיבר עם עיתונאים לפני הכנס השנתי שעורכת החברה לעובדיה בטאיוואן, ואמר: "אסוס לא תוסיף יותר דגמים של טלפונים בעתיד. עם זאת, אנחנו נמשיך לדאוג למשתמשים בטלפונים של המותג, בהיבט של עדכונים ותמיכה עד סוף תקופת האחריות".

כנס העובדים נערך תחת הכותרת "ה-AI מובילה את העתיד", והוא סימן בין השאר כי המשאבים שהושקעו עד השנה בפיתוח וייצור של טלפונים חדשים, יושקעו מעתה בפיתוח של מה שמכונה 'AI פיזית'.

לפי אנליסטים בשוק, יצרניות מחשבים שניסו להיכנס לשוק הסלולר כשלו ברובן. וזה כולל את אייסר (Acer), שפרשה לפני כמה שנים ולאחרונה חזרה לייצר טלפונים זולים רק עבור הודו בשיתוף פעולה עם חברה מקומית; וכן את לנובו (Lenovo), שניסתה לבד ובסוף רכשה את מוטורולה (Motorola) כדי להשיק טלפונים עדכניים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים