מתעניינים במסך עסקי וענקי? ללנובו יש מוצר בשבילכם
המסך הרחב במיוחד מבית לנובו מציע גודל של 34 אינץ', רזולוציית 3440x1400 וקצב רענון של 120 הרץ ● הוא משמש גם כתחנת עגינה עם מגוון חיבורי USB-C, I-USB-A ורשת, ומאפשר עבודה נוחה עם שני מחשבים בו-זמנית
החדירה של מסכים גדולים ורחבים במיוחד אל תוך היקום הצרכני הייתה די ברורה מאליה, וכרגיל מי שהניע את המהלך הזה היו שחקני המחשב. אבל כפי שכבר כתבתי כאן מספר פעמים, מהר מאוד מתברר שמסך רחב במיוחד הוא אחד הדברים השימושיים ביותר שאפשר לחבר למחשב: מעבר למשחקיוּת טובה יותר, הוא מספק יכולות רבות שעוברות לצד של העבודה או השימושים היומיומיים.
אז מתברר שאפשר לפתוח חלונות רבים זה לצד זה, ואפשר אפילו לעבוד בנוחות עם שני מחשבים שכל אחד מהם מקבל חלק מסך משלו, אם בשיטת תמונה-בתוך-תמונה (PIP) או תמונה-לצד-תמונה (PBP), ובמסכים שונים של לנובו (Lenovo) גם עם תכונה של 'חלוקה אמיתית'.
אם כך לא פלא שכמו הרבה דברים אחרים בעולם הדיגיטלי – כפי שמוכיח המסך ThinkVision P34WD-40 של לנובו – קיימת גלישה מהעולם הצרכני-משחקי אל העולם העסקי.

חשיבה על הפרטים גם בגב המסך. ThinkVision P34WD-40 של לנובו. צילום: יח"צ
מה כולל מפרט המסך?
מדובר במסך בגודל 34 אינץ', ביחס היבט של 21:9, שמגיע עם פאנל LCD, המציע רזולוציה מירבית שעומדת על 3440×1400 פיקסלים, וגם תומך בקצב רענון מרבי של 120 הרץ. המסך אפילו קעור קמעה – אם כבר מדברים על אימוץ תכונות צרכניות – אבל מדובר ברדיוס עדין מאוד של 3800R. יש גם תמיכה ב-HDR10 וב-DisplayHDR 10 שמבטיחים ניגודיות לא רעה.
העיצוב יפה לעין, אם כי די סטנדרטי, ולמרות שבצדדים המסגרת דקיקה ממש – 2 מ"מ – יש נימה שחורה מסביב לפאנל עצמו בעובי של עוד כמה מ"מ. לא רואים את זה כשהמסך כבוי או כשרואים משהו על רקע שחור מאוד, אבל בעבודה שוטפת זה מורגש.
הרגלית של המסך גדולה ורחבה בצבע אפור אלגנטי, וקצת צבע אדום בחור במרכז שמאפשר לרכז במקום אחד באופן מסודר את כל הכבלים המתחברים אל המסך – וכדאי לנצל זאת היטב, וכן לארגן את כל הכבלים שרוצים לחבר ביחד לפני שמניחים את המסך ב'מיקומו הסופי', כי קצת קשה לחבר כבלים נוספים כשהמסך כבר עומד ומוכן לעבודה: זה אומר שצריך הרבה מקום לא רק למסך עצמו, אלא גם לתהליך ההכנה.
ברגלית יש גם חריץ שמאפשר להניח את הטלפון בנוחות מול העיניים, בעמידה או בשכיבה, וזה די טבעי ככל שמערכות ההפעלה כיום רוצות יותר ויותר שהטלפונים יהיו מחוברים אליהן באופן שוטף. מקדימה, בלחיצה קלה במרכז, אפשר לפתוח יחידת חיבורים נוספת – שמכילה 2 חיבורי USB-C וחיבור USB-A יחיד – כך שאפשר גם להטעין את הטלפון וכן לחבר התקנים באופן זמני.
למעשה יש עוד חיבור USB שמסתתר מאחור, ממש מעל הרגלית, מתחת לכיסוי גומי שקל להזיז ולהחזיר למקום. יש גם חיבור USB-A בתוך מגרעת, שמתאימה באופן ייעודי למצלמות רשת ש-לנובו בעצמה מציעה ושמותאמות לחיבור הזה, לדוגמה, MC60 Monitor Webcam.
אבל החיבורים הללו, כמו חיבורי ה-USB מאחור והחיבור לרשת, שבעצם הופכים את המסך לסוג של רכזת ו/או תחנת עגינה, עובדים רק אם מחברים את המסך למחשב באמצעות כבל ייעודי שמגיע בחבילה. כדי להתחבר אל המסך אפשר להשתמש בחיבור ה-HDMI, DisplayPort או USB-C, וכאמור – אפשר לחבר כך גם שני מחשבים בו-זמנית.
את הבחירה במקור התצוגה אפשר לעשות עם כפתורי הבקרה שנמצאים בצד הימני של המסך מאחור. אבל עם מסך בגודל 34 אינץ', שגם כדאי להציב אותו באופן יחסי רחוק מהעיניים – ואז גם מהידיים – זה לא ממש נוח. אבל בסביבת Windows 10 ומעלה, זו לא ממש בעיה.
לנובו מספקת תוכנת שליטה מצוינת בשם Lenovo Display Fleet Manager, שפשוט מאפשרת לבחור את כל הגדרות המסך באמצעותה – וזיהוי המסך לא זקוק לשום פעולה מעבר להרצה שלה, ולאחר ההתקנה היא יושבת ברקע כדי לאפשר לשנות הגדרות בכל רגע נתון – מהגדרות צבע ובהירות, ועד הגדרות חלוקת מסך ועוד.
צבעי ברירת המחדל של המסך היו מעט כהים עבור טעמי, אבל כאמור אין ממש בעיה לבחור הגדרות אחרות בקלות – בחירת מצבי התצוגה, טווח הצבעים וטמפרטורת הצבע נמצאים כבר במסך הראשי באפליקציית השליטה.
המחיר הרשמי של ה-ThinkVision P34WD-40 עומד על כ-2,500 שקלים, ואם אתם זקוקים להרבה נדל"ן לעבודה היומיומית המשרדית שלכם, זהו פתרון נוח.











תגובות
(0)