האם בית הדין הפלילי הבינלאומי מעניש את מיקרוסופט?
הנהלת בית המשפט הודיעה כי החליטה להפסיק להשתמש במוצרי אופיס ● האם המהלך נובע בשל הצו של טראמפ להטלת סנקציות על פקידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בגין צווי המעצר שהוצאו נגד בנימין נתניהו ויואב גלננט?
האם הצעדים שנקטו הממשל האמריקני וגם מיקרוסופט כנגד בית הדין הפלילי הבינלאומי יעלו לענקית הטכנולוגיה הרבה מאוד כסף? הנהלת בית המשפט הודיעה כי היא החליטה להפסיק להשתמש במוצרי האופיס, ובמקום זאת היא תתחיל להשתמש בחבילת פרודוקטיביות משרדית בשם OpenDesk.
OpenDesk מסופקת כקוד פתוח, כך שרישיונות השימוש בה אפסיים אם בכלל קיימים, והיא מסופקת בידי המרכז לריבונות דיגיטלית של משרד הפנים הפדרלי הגרמני.
עם זאת, ההערכה היא שהמהלך אינו נובע בגלל עלויות כספיות. לכאורה מדובר במהלך שנובע מחשש להמשך הסתמכות על תוצרים של חברות אמריקניות, וגורמים מקורבים לעניין מזכירים כי הנשיא דונלד טראמפ חתם על צו בפברואר האחרון להטלת סנקציות על פקידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בגין צווי המעצר שהוצגו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר לשעבר יואב גלנט בגין פשעי מלחמה, לכאורה, שבוצעו בעזה.
נגד מיקרוסופט נטען באותה תקופה, שהיא חסמה את הגישה לחשבון הדואר של כרים חאן, מי שהיה התובע הראשי במשפט, אך הדבר הוכחש נמרצות בידי מיקרוסופט, שאמרה שבשום שלב היא לא הפסיקה את השירותים לבית הדין.
"אנו מעריכים את מערכת היחסים שלנו עם בית המשפט הפלילי הבינלאומי כלקוחות ומשוכנעים ששום דבר לא יפגע ביכולתנו להמשיך ולספק לו שירותים בעתיד", מסרה מיקרוסופט בעקבות הפרסום.











תגובות
(0)