"חוסן בגיל השלישי": צילומים של אזרחים ותיקים בקורס צילום דיגיטלי

מימין: איריס מיכאלי מגיאה, עם הצילום "קסם רגעי", וחנה זהירן מניצן, עם הצילום "קסם של אופק"

תערוכת "חוסן בגיל השלישי", שנפתחה השבוע בדרום ביוזמת עמותת מחשבה טובה ובשיתוף קרנות הביטוח הלאומי, מציגה עשרות צילומים מרגשים שצולמו על ידי אזרחים ותיקים מיישובי קו העימות. התמונות, שצולמו בסמארטפונים במהלך קורס צילום דיגיטלי, משקפות את עולמם, תחושותיהם והחוזקות שמסייעות להם להתמודד עם מציאות של חוסר ודאות מתמשכת.
“זו לא רק תערוכה – זו הוכחה לכוח האנושי שקיים בכל גיל”, אומרת עדי גילון-אדרי, מנהלת תחום אוריינות דיגיטלית בעמותה. הפרויקט נועד לצייד את המשתתפים בכלים טכנולוגיים, אך לא פחות מכך – לבנות תחושת שייכות, קהילה ותקווה.
איריס יהודה, מנהלת מועדון גיל שלישי בניצן, מספרת: "הקורס חיזק בי לא רק ביטחון טכנולוגי, אלא גם תחושת קרבה ופריחה. זו הייתה מתנה אמיתית."
אורנית בן ישר, מנכ"לית מחשבה טובה, הוסיפה: "כל משתתף בחר תמונה שמבטאת את מה שעיניו וליבו רואים – פנימה והחוצה. אנחנו גאים ונרגשים מהתוצרים ומהתגובות. אנו מודים לקרנות הביטוח הלאומי ולתמיכת קבוצת מגה אור החזקות על האפשרות להפוך את החזון למציאות, כזו שבה גם בגיל השלישי ממשיכים לצמוח, להתחבר וליצור".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים