אנבידיה חצתה ציון דרך: שווה יותר מ-4 טריליון ד'

זוהי החברה הראשונה שהגיעה אי-פעם לשווי שוק זה - וזאת עקב הגידול הבלתי פוסק בביקוש למעבדי AI

שווה כבר 4 מיליארד דולר. אנבידיה.

ההתפתחות הכלכלית של אנבידיה (NVIDIA), בעקבות הגידול הבלתי פוסק בביקוש למעבדי AI, מובילה את החברה כל הזמן לשיאים חדשים. האחרון שבהם הוא שווי שוק היסטורי והיסטרי של יותר מ-4 טריליון דולר – שמעניק לה את התואר החברה הראשונה שחצתה אי פעם את קו שווי השוק הזה.

זה קרה במהלך יום המסחר אתמול, ואמנם בסוף היום היא חזרה אל מתחת לקו, אבל זו כנראה רק שאלה של זמן עד לרגע שהקו הזה יישאר גם הוא הרחק מאחוריה.

מעבר לכך שמדובר בחברה בעלת הערך הגבוה ביותר אי פעם, ככל הנראה, היא השאירה מאחוריה את כל חברות הטכנולוגיה הגדולות כמו אפל, מטא, אמזון ואלפבית (גוגל) – כולן לקוחות ענק שלה, כמו גם xAI של אילון מאסק, שתאבות לכל מעבד AI שאנבידיה יכולה לספק להן נכון להיום. ומדובר גם בחברות שמפתחות פתרונות משל עצמן, כמו מיקרוסופט, לדוגמה.

האנליסטים מעריכים שהשיא של אנבידיה עוד לפניה, במיוחד לאור העובדה שהממשל האמריקני נמצא במשא ומתן עם מדינות רבות כדי לאפשר קנה מידה גבוה יותר של מכירות מעבדי AI – במיוחד במזרח התיכון ובאירופה. כמו כן, ההערכה היא שלמרות שיש תחרות מתפתחת בשוק, אנבידיה תשמור על מעמדה הטכנולוגי המוביל.

בהיבט של שוק ייצור השבבים אין אף חברה שמתקרבת בכלל אל אנבידיה – אינטל, אחת החברות הגדולות של פעם, שווה כיום 'רק' 101.3 מיליארד דולר; ל-AMD יש שווי שוק של 226.8 מיליארד דולר, ולקוואלקום כ-185.7 מיליארד דולר; ל-Arm, שמפתחת את הטכנולוגיה של המעבדים המובילים בשוק הטלפוניה – יש שווי שוק של 161.3 מיליארד דולר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים