הסמארטפון החדש של Nothing – מה הוא מציע ללקוח?
Nothing Phone 3a לא מתיימר להציע תכונות שמעבר למכשיר ממרכז שוק הביניים, אך מאופיין כמו קודמיו במראה הייחודי, עם הגב השקוף דרכו רואים חלקים פנימיים מסוימים של הטלפון וכן בתאורה ייחודית מאחור ● ומה עוד?
מאז ש-Nothing נכנסה לשוק הטלפונים היא הצליחה לתפוס לעצמה נישה נאה, שמבוססת על עיצוב מיוחד המציע גב שקוף דרכו רואים חלקים פנימיים מסוימים של הטלפון – בעיקר את פסי הקירור.
אבל זה לא רק זה. מערכת ההפעלה של החברה, שמבוססת על אנדרואיד כמובן, מציעה עיצוב ייחודי. עוד יותר ייחודי לחברה, למרות שיש כבר כמה יצרניות קטנות שמעתיקות את זה, היא התאורה המעניינת מאחור, שזכתה לשם Glyph ומאפשרת כל מיני תפעולים, החל מתאורת פנס חזקה ועד קבלת איתותים בזמן התרעות, ועוד.
הטלפון החדש, השלישי של החברה, מציע את כל זה, ומציע גם התקדמות קלה בביצועים, למרות ש-Nothing לא מנסה, ולו בננו-מטר, לחרוג באופן עקרוני ממרכז שוק הביניים, לא מבחינת הביצועים ולא מבחינת המחיר.
Nothing Phone 3a
הטלפון החדש מציע מסך AMOLED בגודל 6.77 אינץ' ברזולוציית +FHD ובקצב רענון של 120 הרץ, כשברירת המחדל משתנה באופן דינמי בהתאם לפעילות. יש ניגודיות גבוהה ברמה של 1,000,000:1 וגם בהירות גבוהה בשיעור של 3,000 ניט, והתוצאה היא תצוגה משופרת לעומת הדור הקודם, שאפשר לעבוד איתה גם באור שמש חזק בחוץ, בבהירות המתאימה, והיא יפה ונעימה ומהנה.
המעבד שבחרה החברה עבור הטלפון, כמו גם עבור אחיו ה-Pro, שאמור להגיע עם מערך צילום טוב יותר, הוא מעבד שוק הביניים המובהק Snapdragon 7s Gen 3, שמהירותו המרבית היא 2.5 גיגה-הרץ. יש לו קצת ליבות NPU ויש לו שבב גרפי סביר, שמספיק למשחקי קז'ואל, אבל לא למשחקים מתקדמים, והוא עושה את זה בטלפון שהגיע לבדיקה עם 12 גיגה-בייט זיכרון RAM ועם 256 גיגה-בייט זיכרון אחסון.
הביצועים שלו בבדיקות היו בהתאם למעבד, באופן לא מפתיע, והם מתאימים למיצוב של כמכשיר שממוקד באמצע שוק הביניים, וזה בסדר גמור. במבחן הזמן של PCMark היו חסרות לו שלוש דקות כדי להגיע ל-19 שעות עם סוללת ה-5,000mAh שלו, וזה מעורר הערכה. הסוללה תומכת בטעינה חוטית בהספק של 50 וואט, ואפשר להגיע לטעינה של 70% בחצי שעה. אין תמיכה בטעינה אלחוטית.
Meet Phone (3a) Series. First hands-on experience with NEO Gamma.@1x_tech pic.twitter.com/U7vuinDVR7
— Nothing (@nothing) February 24, 2025
לא מכשיר לחובבי צילום
הצילום התברר כנקודת החולשה של הטלפון הזה, ואם אתם חובבי צילום וצילום היא הסיבה בשבילכם לרכישת טלפון חדש, אז ה-Phone 3a לא בשבילכם. אם אתם צלמים אקראיים שלא ממש מעניין אותם איכות תמונה אבסולוטית, זה יכול לעבוד. כי ככה כנראה תצלמו עם המצלמה הראשית, שמבוססת על חיישן 50 מגה-פיקסל ומצוידת גם במייצב תמונה אופטי.
אבל אם משתמשים במצלמת הטלפוטו, שגם לה חיישן 50 מגה-פיקסל, שמציעה זום של עד 2x, או במצלמת הרוחב על, שמגדילה את שדה הצילום ומצוידת בחיישן 8 מגה-פיקסל, הגרעיניות/רעש בתוצאות קצת רבה מדי, והיא בולטת מייד בעת שמגדילים במעט את התמונה כדי לצפות בה. גם בצילומי חושך/תאורה גרועה התוצאות אינן מלבבות, וחבל.
אחת התכונות המעניינות שמציע הטלפון, שמורגש שהיא עדיין בפיתוח ולא רק בגלל שהחברה מספרת את זה, נקראת Essential Space שזה אזור שמאפשר לשמור תמונות מסך, הקלטות מהירות, הערות ועוד ואז לסדר את החומר לפי אוספים, נושאים ועוד, וכן להשתמש ב-AI כדי לבצע תמלולים להקלטות או לתמונת וכדומה.
זה עדיין לא עובד מושלם, במיוחד לא עם עברית, אבל מדובר ברעיון מצוין, שמקושר לכפתור נוסף בצד הימני של המכשיר: לחיצה אחת על הכפתור מאפשרת לבצע לכידת מסך עם אפשרות להוסיף הערה בכתב או הערה קולית, לחיצה ארוכה יותר מאפשר לבצע הקלטה קולית לשמירה, ולחיצה כפולה מעבירה את המשתמש ל-Space. רעיון טוב שיכול להפוך לנהדר בעתיד.
הממשק של ה-Phone 3a נותר ייחודי כמו של קודמיו, עם אייקונים ועיצוב שכבר הפכו לאייקון מסוים של החברה, אם כי עבור משתמשים חדשים זה דורש זמן הסתגלות – למרות שזה אנדרואיד 15 בסופו של דבר (ויש שלוש שנות עדכוני מערכת וארבע שנות עדכוני אבטחה).
בשורה התחתונה, ובמחיר של 1,599 שקלים, Phone 3a הוא אולי לא מדהים, אבל מדובר בהחלט בטלפון שוק ביניים ראוי. אני לא מזלזל בכלל במראה האחר שהוא מציע כגורם משיכה, ואני חושב שהרעיון מאחורי הכפתור הייעודי החדש טוב, ולא צריך יותר מעדכוני תוכנה כדי להוסיף לו עוד יכולות.
אז נכון, צילום זה לא החלק החזק של הטלפון הזה, אבל דעתי הייתה ונשארה – למי שאינו הפך את הצילום בטלפון לסוג של תחביב ו/או חצי מקצוע, בשליפה מהכיס זה יחסית בסדר – ואני מקווה שב-Nothing יצליחו לשפר את זה. רק חבל שגם Nothing היא חברה שחושבת שלא צריך מטען בקופסה.











תגובות
(0)