דיווח: אפל מתכוונת לייצר iPhone מתקפל החל מהשנה הבאה
כך טוען האנליסט האמין בדרך כלל מינג-צ'י קואו, אם כי הוא גם מסייג את הערכתו ואומר שתוכניותיה של אפל ל-iPhone המתקפל עדיין לא נקבעו וייתכנו שינויים

אפל מתכננת לייצר iPhone מתקפל החל מהשנה הבאה, כך טוען האנליסט מינג-צ'י קואו. לדבריו, הטלפון המתקפל של אפל עשוי לכלול מסך המיוצר על ידי סמסונג, שמתכננת לייצר עד שמונה מיליון פאנלים מתקפלים עבור המכשיר בשנה הבאה. עם זאת, רכיבים אחרים טרם סוכמו סופית, כולל הציר של המכשיר, כתב קואו. הוא צופה שיהיה לו "תמחור פרימיום".
קואו הוא אנליסט ב-TF International Securities, ומתמקד בשרשרת האספקה של האלקטרוניקה האסייתית, ולעיתים קרובות דן במוצרי אפל לפני השקתם, ובמקרים רבים דיווחיו מסתברים כאמינים.
לפי הפוסט שכתב ב-X, תוכניותיה של אפל ל-iPhone המתקפל עדיין לא נקבעו וייתכנו שינויים.
ה-iPhone של אפל מהווה יותר ממחצית מעסקיה של אפל ונשאר מוצר רווחי להפליא, עם מכירות של 201 מיליארד דולר בשנת הכספים 2024 של החברה. ואולם ההכנסות מ- iPhone הגיעו לשיאן בשנת 2022, ואפל מחפשת כל הזמן דרכים למשוך לקוחות חדשים ולשכנע את לקוחותיה הנוכחיים לשדרג למכשירים יקרים יותר.
כמה ממתחרותיה של אפל, בהן סמסונג, וואווי ו-גוגל מוכרות סמארטפונים מתקפלים מאז 2019.
המכשירים מבטיחים גודל מסך של טאבלט בעיצוב מתקפל שאפשר לשאת בכיס.
עם זאת, על אף שזכו להתלהבות ולסיקורים נרחבים בהייפ הראשון לאחר ההשקה הראשונה, הטלפונים המתקפלים שהושקו עד כה נותרו מכשירי נישה וטרם הוכיחו שהם מניעים ביקוש משמעותי לאחר שהחידוש פג – זאת נוסף על מחירם היקר (רובם 1,500-2,000 דולר)
לפי חברת המחקר טרנד-פורס, בשנה שעברה רק 1.5% מכלל הסמארטפונים שנמכרו היו מתקפלים. גם חברת המחקר קאונטרפוינט, שעוקבת אחר מכירות סמארטפונים, אמרה מוקדם יותר השנה ששוק הסמארטפונים המתקפלים צמח רק בכ-3% בשנת 2024 וצפוי להתכווץ בשנת 2025.
תגובות
(0)