סקירה: מחשב נייד Lenovo ThinkPad X9 G1
אחרי שלנובו הציגה את כלי ה-Aura שפיתחה במשותף עם אינטל, החברה שולחת לשוק את הדור הראשון של משפחת ThinkPad X9, שמתמקדת בשימוש בכלים הללו, שמגיע גם בעיצוב חדש ושונה

מדי פעם בכמה שנים משחררת לנובו משפחה חדשה של ניידי ThinkPad, המותג הכה אייקוני שלה שמלווה אותה כל כך הרבה שנים. עכשיו, בעידן שבו בינה מלאכותית חודרת עמוק לכל פינה, ואחרי שהחברה הציגה את כלי ה-Aura שפיתחה במשותף עם אינטל, החברה שולחת לשוק את הדור הראשון של משפחת ThinkPad X9, שמתמקדת בשימוש בכלים הללו – והיא גם מציעה עיצוב ממש שונה ממה שהתרגלנו.
עד כמה העיצוב שונה? הוא חדש לגמרי והוא לא מזכיר בכלל את העיצוב הכללי של הסדרה. זה לא רק שהמחשב שבמוקד הסקירה הזאת אינו מצויד במערכת השליטה הכפולה שמסמלת את המשפחה הגדולה, עם אותו מקלון קטן באמצע המקלדת ושלושת כפתורי העכבר מעל משטח השליטה, שנשארו שם מהימים הראשונים של ThinkPad, זה גם מקלדת אחרת לגמרי, שנדמה שנלקחה ישירות ממשפחת ה-ThinkBook או ה-Yoga, ובעיצוב מקשים שלא רק נראה אחרת אלא גם יורד פחות לעומק עם חוויית הקלדה פחות טובה ממה שרגילים אליה במחשבי ה-ThinkPad לאורך הדורות – אם כי יש גם נקודה חיובית, והיא משטח שליטה ענק, נוח מאוד לשימוש ומדויק מאוד.
בכלל, המילה שתפסה לי את המחשבה לאחר שפתחתי את המחשב כדי להציץ עליו מכל הכיוונים אינה קיימת באף מילון: יוגפיסציה. אולי כתוב על המכסה ThinkPad, אבל העיצוב כל כך מזכיר את האזורים הכי גבוהים במשפחת ה-Yoga, בדגמים שבהם העיצוב הוא חלק חשוב מאוד באמירה והפרופיל השיווקי, לא פחות ממה שהמחשב מציע בפועל.
למעשה, זהו עיצוב חדש לחלוטין: החיבורים מאחור מתחת למסך נראים כאילו הם חלק מרכזת שהודבקה למחשב למטה, והיא מכילה גם שני מאווררים והרבה מאוד חריצי אוורור. משם המחשב מאוד דקיק למראה, וכל השטח התחתון מכוסה בסוג של צלעות קירור נוספות. זה מיוחד מאוד, אבל בהחלט נכנס לאזור הטעם והריח.
הכירו את המצבים
כאמור, חבילת הבינה המלאכותית Aura היא המוקד במשפחה החדשה, והיא מגיעה עם מקש חדש בשורת הפונקציות שמסומן במילה Mode. לחיצה עליו מזניקה את פאנל השליטה, שניתן גם למזעור ולעבודה ברקע בשורת המשימות. הפאנל הזה מאפשר לבחור בקלות את מצב העבודה של המחשב – אפשר לבחור בקלות האם לעבוד בביצועים מלאים או בביצועי סוללה מיטביים, וניתן לבחור באחד מארבעה מצבי עבודה: "תשומת לב", "בריאות", "מגן" ו-"שיתוף פעולה".
לכל אחד מהמצבים הללו יש כמה הגדרות שיש לקבוע האם להשתמש בהן במסך המתאים ב-Lenovo Vantage, אפליקציית הניהול הראשית של כל מחשבי לנובו, בצורה כזו או אחרת. למשל, במצב בריאות ניתן לבחור להפעיל את "אזהרת יציבה" – על ידי שימוש במצלמת הרשת של המחשב הבינה המלאכותית יכולה לספק אזהרה אם היא מזהה ישיבה לא טובה מול המחשב – כדי לשמור קצת יותר על הבריאות. אפשר גם לבחור ב-"שמירה על העיניים", ואז הכלי מורה למשתמש בכל 20 דקות למקד את המבט למשך 20 שניות על נקודה שנמצאת במרחק של כ-6 מטרים ממנו ולא להסתכל על המסך.
במצב "מגן" אפשר לבקש מהמערכת לקבל התראה בכל פעם שמישהו מסתכל אל המסך מעבר לכתף, ובמצב "תשומת לב" אפשר לבחור זמן כלשהו המערכת תגרום להתמקדות בעבודה עם שעון עצר מיוחד, עם בחירת הפסקות בין זמני ההתקדמות, ועם הגדרה אילו יישומים לחסום כדי שלא יפריעו – וכמובן שזה כולל את פייסבוק ואינסטגרם, בין השאר.
הכירו את המערכת
באופן טבעי, אם מדברים על מחשב Aura Edition הוא כנראה מבוסס על מעבד של אינטל, ואם מדברים על בינה מלאכותית, זה לא מפתיע שהבחירה היא במעבד Core Ultra 7 258V ממשפחת ה-Lunar Lake, שמביאה אל השולחן, בין השאר, את השבב AI Boost עם ביצועים גבוהים של 47TOPS. המעבד עצמו מורכב מ-4 ליבות ביצועים לצד 4 ליבות יעילות במהירות מרבית של 4.8 ו-3.7 גיגה-הרץ, בהתאמה.
מה שעוד חשוב במעבד הזה הוא ה-TDP הנמוך מאוד שלו, שעומד על 17 ואט, אם כי בביצועים מלאים המאווררים עובדים גם עובדים ונשמעים היטב, למרות שלא הרגשתי התחממות רבה. אחד הדברים שצריכת כוח נמוכה כזו צריכה לספק, במיוחד בדור החדש של מעבדי ה-AI, זה זמן עבודה רבה. עם סוללה יחסית גדולה שהנפח שלה עומד על 80Whr, זה הספיק כדי לסיים את מבחן הזמן הרגיל בו אני משתמש באמצעות PCMark 10 אחרי לא פחות מ-21:41 שעות וזה אומר שבשימושים רגילים אפשר בשקט להוציא מהמחשב יומיים עבודה בלי טעינה.
ה-Lenovo ThinkPad X9 G1 שהגיע לבדיקה מצויד במסך 15.3 אינץ' עם פאנל OLED ברזולוציית 2.8K מרהיבה, תומכת מגע, עם קצב רענון של 120 הרץ, בהירות של 500 ניט ותמיכה של 100% במרחב הצבעים DCI-P3. הדגם הספציפי מצויד ב-32 גיגה-בייט זיכרון LPDDR5x וכונן SSD בנפח 2 טרה-בייט, ויש גם ארבעה רמקולים תומכי Dolby Atmos ומצלמת רשת איכותית עם חיישן 8 מגה-פיקסל, שמספקת תמונה באבחנה של עד 4K ומצוידת גם בתריס פרטיות אלקטרוני.
באופן לא מפתיע, לא מדובר במחשב זול. מחיר השוק שלו עומד על 11,259 שקלים.
תגובות
(0)