Zenbook DUO של אסוס: מחשב נייד כפול מסכים שמתאים ליוצרי תוכן

מול המחשב הקודם, שהגיע לשוק עם המעבד Core Ultra 9 185H, מציע הדור הנוכחי של Zenbook Duo כפול המסכים שיפור ביצועים בולט למדי ● מה השתדרג?

כפול מסכים ומתאים במיוחד ליצירת תוכן. Zenbook DUO ( UX8406CA) של אסוס.

את המשפט "מה שעובד טוב לא צריך להחליף" כבר בטח שמעתם בארגון שלכם יותר מפעם אחת. אבל אם במקרה שלכם זה אולי הושמע באוזניכם בעת שביקשתם להתחדש בציוד חדש יותר, יש חברות מחשוב שלוקחות את הדבר הזה לתשומת ליבן, גם כשהן משקיעות במוצרים חדשים לשוק. המחשב כפול המסכים החדש של אסוס (ASUS) שהוצג בתערוכת CES בינואר האחרון, הוא דוגמה מצוינת לכך.

המחשב – ששמו המלא הוא Zenbook DUO – UX8406CA – זהה כמעט לחלוטין למחשב כפול המסכים הראשון שהשיקה אסוס לפני שנה – ה-Zenbook DUO – UX8406MA. אבל יש הבדל אחד מאוד משמועתי: החברה שילבה בו את מעבד הביצועים למחשבים ניידים מהחזקים ביותר, אם לא הכי חזק, שהציעה אינטל באותה תערוכה – לפחות בדגם שהגיע לבדיקה.

מדובר ב-Core Ultra 9 285H, שהוא מעבד שמציע 6 ליבות ביצועים במהירות מרבית של 5.4 גיגה-הרץ, 8 ליבות יעילות במהירות מרבית של 4.5 גיגה-הרץ ו-2 ליבות סופר יעילות במהירות מרבית של 2.5 גיגה-הרץ – ליבות שהוצגו לראשונה בדור ה-Meteor Lake, וחוזרות עכשיו גם בדור ה-Arrow Lake.

הביצועים גבוהים יותר בדרך קדימה

מול המחשב הקודם, שהגיע לשוק עם המעבד Core Ultra 9 185H, מציע הדור הנוכחי של Zenbook Duo כפול המסכים שיפור ביצועים בולט למדי, בהיבט של ליבה אחת, ולמרות שמדובר בפחות נימי עבודה – גם בהיבט של עבודה בריבוי ליבות, ובכל מבחן. אפילו הביצועים הגרפיים, עם השבב Arc 140T, היו מעט טובים יותר, אם כי באחוזים בודדים, למרות שמדובר על פניו באותו שבב כמו בדור הקודם.

ומה עם ביצועי בינה מלאכותית? אם אתם מחפשים NPU עם TOPS גבוה, אתם צריכים לבחור, אם אתם מתעקשים על מעבד מבית אינטל או במעבדי משפחת ה-V של החברה, שמגיעים עם עד 48 TOPS. מעבדי ה-H, כמו זה ששולב בנייד הזה, מבוססים למעשה על שבב ה-AI Boost מדור ה-Meteor Lake, עם האצה קלה בלבד מ-11TOPS ל-13TOPS.

אז מה הנקודה? שיש הרבה מאוד יישומי בינה מלאכותית, שגם אם יש NPU במחשב, עדיף להם לרוץ דווקא בשבב הגרפי, ולהיעזר בליבות עיבוד חזקות – וזה מאוד מהותי ב-Zenbook Duo הזה שצועק מכל זווית מחשב ליוצרי תוכן.

שבב ה-Arc במחשב הזה מספק 77TOPS, וזה כמובן עדיף לכל תוכנת עריכה ויצירת תוכן כמעט שיש בסביבה, במיוחד עבור אלו שיאהבו מאוד להשתמש, איך לא, בעט האלקטרוני המצורף לחבילה.

באופן לא מפתיע, מכיוון שהסוללה זהה לזו ששולבה במחשב הדור הקודם, סיפק המחשב בבדיקת הזמן הרגילה שמבוצעת במחשבים הנסקרים כאן 8:32 שעות עבודה – כמה דקות יותר מאשר בדגם שלפניו.

אי אפשר שלא להתרשם

והייתה ל-אסוס סיבה טובה מאוד 'לא לקלקל' את המחשב הקודם, אלא רק לחזק אותו – העיצוב של מסך מעל מסך עם פאנל OLED בגודל 14 אינץ' כל אחד, ברזולוציית 3K, מספק נראות מרהיבה לעין, במיוחד כששני המסכים פועלים בו-זמנית בקצב הריענון המרבי של 120 הרץ, ובבהירות המרבית של 600 ניט במצב HDR. זה מושך לגעת, זה מספק הרבה יותר יכולות עבודה וזה גם נראה טוב יחד – אין מה לעשות, יגיעו ככל הנראה מבטים סקרניים ואפילו שאלות חקרניות, ברגע שמחשב כזה מונח על השולחן.

יחד שני המסכים מספקים שטח עבודה של 19.8 אינץ', ואפשר אם רוצים לפתוח בקלות מסמך באופן מלא על שני המסכים, וזה המון מקום לעבודה עבור מחשב נייד.

עוד היבט נהדר של המחשב הזה הוא מקלדת ה-Bluetooth ש-אסוס הצליחה למקם בין שני המסכים, כך שלא צריך לשאת אותה בנפרד. ניתן לעבוד איתה כשהיא ממוקמת על המסך התחתון, אז היא גם נטענת, אפשר לעבוד איתה כשהיא על השולחן לצד המחשב, ואפשר בכלל להשאיר אותה בתיק ולעבוד עם מקלדת וירטואלית.

מגוון מצבי העבודה מתרחב עוד יותר בזכות הרגל האחורית המוטמעת בגב המחשב, ומאפשרת לעבוד עם שני המסכים זה מעל זה בנוחות, וכמובן עם העט המוזכר לעיל.

למרות שמדובר במחשב עם שני מסכי 14 אינץ' בגודל מלא, משקל המחשב מגיע רק ל-1.65 ק"ג, כש-300 גרם מהם לערך שייכים בכלל למקלדת, וזה מרשים בפני עצמו. יש גם מספיק יציאות מהצדדים כדי לעבוד בנוחות עם ציוד היקפי, ויש מקום גם לחריצים שמוציאים את האוויר החם מהמחשב.

זהו כמובן נייד מאוד מיוחד, וככזה הוא כנראה יישאר נישתי לעד, אבל כאמור יוצרי תוכן מאוד יאהבו אותו. המחיר גבוה, אבל לא נורא, ועומד על 10,999 שקלים – אפילו זול יותר באלף שקלים מהדגם הקודם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים