רבעון טוב מאוד לוואן: עליות של 15% בהכנסות וברווח הנקי
החברה סיימה את הרבעון הראשון עם שיא רבעוני של 1.1 מיליארד שקלים בהכנסות ועם רווח נקי של 63 מיליון שקלים ● הצמיחה - בכל מגזרי הפעילות של החברה

וואן טכנולוגיות פתחה את השנה עם תוצאות טובות מאוד – כך עולה מהדו"חות הכספיים שהיא פרסמה היום (ג'). אלה מלמדים על צמיחה דו ספרתית אורגנית בהכנסות ובכל אחד מתחומי הפעילות, המשך שיפור ביעילות התפעולית ועליות חדות ברווחים.
החברה עקפה את רף ההכנסות של מיליארד שקלים והגיעה לשיא רבעוני של 1.13 מיליארד. זאת, לאחר עלייה של 15%. הצמיחה בהכנסות נבעה מגידול אורגני דו ספרתי בכל תחומי הפעילות: מגזר הפתרונות והשירותים הטכנולוגיים צמח ב-14% ל-656 מיליון שקלים, מגזר תשתיות המחשוב והתקשורת גדל ב-18% ל-392 מיליון ומגזר מיקור-החוץ של תהליכים עסקיים ומרכזי תמיכה טכנולוגיים הציג עלייה של 13% ל-92 מיליון.
כמו ההכנסות, גם הרווח הנקי של וואן גדל ברבעון ב-15% – במקרה הזה ל-63 מיליון שקלים. עלייה דומה נרשמה ברווח המיוחס לבעלי המניות, שהביאה אותו לכדי 61 מיליון שקלים. העלייה ברווחים נבעה מהצמיחה הגבוהה בהיקפי הפעילות, מהשיפור ביעילות התפעולית ומהירידה הקלה שנרשמה בהוצאות המימון נטו. ה-EBITDA (הרווח לפני פחת ומסים) גדל ב-11% ל-115 מיליון שקלים.
עוד עולה מהנתונים כי הרווח התפעולי הציג גידול של 14% ל-85 מיליון שקלים, שגם הוא נבע בעיקר מהצמיחה האמורה בהכנסות, לצד השיפור ביעילות התפעולית, שמתבטאת בעלייה מתונה בהוצאות התפעוליות, כך ששיעורן כחלק מההכנסות ירד. שיעור הרווח התפעולי ברבעון עמד על 7.5% – בדומה לרבעון המקביל אשתקד.
ההון העצמי של וואן הסתכם בסוף הרבעון ב-783 מיליון שקלים – סכום המהווה 31.6% מסך המאזן של החברה. זאת, לאחר ההכרזה על חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בסך של כ-45 מיליון שקלים בחודש מרץ השנה. בוואן אומרים כי היא "מציגה מבנה מאזני איתן, המתבטא במינוף אפסי ועודף מזומנים נטו, שעלה בסוף הרבעון ל-337 מיליון שקלים לעומת 248 מיליון בסוף 2024".
דיבידנד של 40 מיליון שקלים והשלמת רכישת בזק אונליין
במקביל לפרסום הדו"חות הכריז דירקטוריון וואן על חלוקת דיבידנד בסך של 40 מיליון שקלים (שהם 56 אגורות למניה). זאת בהתאם למדיניות שלה, שלפיה היא תחלק דיבידנד לבעלי מניותיה בשיעור של 66% מהרווח הנקי הרבעוני.
בחודש שעבר השלימה החברה את העסקה לרכישת בזק אונליין, חברה בת של קבוצת בזק, בתמורה ל-35 מיליון שקלים (בניכוי חלוקת דיבידנד בסך של 15 מיליון שקלים טרום השלמת העסקה). החברה הנרכשת מתמחה בהקמה, ניהול ותפעול של מוקדי שירות במתכונת של מיקור-חוץ, לרבות אספקת טכנולוגיות מתקדמות, מוקדי מידע ומוקדי שירות לקוחות באתרי החברה ובמתקני הלקוח. לבזק אונליין 2,400 עובדים והיא מפעילה 14 מוקדים ברחבי הארץ. הרכישה מחזקת את וואן בתחום מוקדי השירות מבוססי הבינה המלאכותית וחדשנות טכנולוגית.
"אנחנו ממשיכים לבחון מיזוגים ורכישות – בארץ ובחו"ל"
עדי אייל, מנכ"ל וואן טכנולוגיות, אמר לאחר פרסום התוצאות כי "אנחנו פותחים את 2025 עם צמיחה דו ספרתית אורגנית בהכנסות הכלליות ובכל אחד משלושת תחומי הפעילות של הקבוצה. הצמיחה בהיקפי הפעילות נשענת על המשך מגמת הגידול בביקושים, הקפדה על קדמה טכנולוגית, העמקת פעילות בתחומים עם קצב צמיחה גבוה דוגמת הביטחון והסייבר, וכן תרומת השינוי במבנה הארגוני בתחילת השנה, עם המעבר מחטיבות עסקיות לאשכולות עסקיים, במטרה למקסם את היתרונות הסינרגטיים בין האשכולות ולמקסם את פוטנציאל הצמיחה בתוך כל אחד מהם".
הוא הוסיף כי "בחודש שעבר השלמנו את העסקה לרכישת בזק אונליין, ובכך נהפוך לחברה מובילה בתחום מוקדי השירות, תוך הצעת פתרונות חדשניים, מבוססי טכנולוגיה מתקדמת, לרבות AI, אוטומציה ושירותים דיגיטליים. בימים אלה אנחנו ממשיכים לבחון הזדמנויות עסקיות נוספות להרחבת תחומי פעילותנו, בדרך של מיזוגים ורכישות – הן בישראל והן בחו"ל. זה מתאפשר בזכות עודפי המזומנים הגבוהים, לצד התזרים החזק שאנחנו מייצרים בכל שנה".
"לסיום", אמר אייל, "ליבנו עם המשפחות השכולות ועם משפחות החטופים, ואנחנו תומכים במימוש כל דרך אפשרית להחזרת החטופות והחטופים – ונמשיך לתמוך בכך, עד שישובו במהרה לחיק משפחותיהם".
תגובות
(0)