נטסקופ מכפילה השקעתה בישראל – פותחת אזור ענן שני

אזור הענן השני בארץ יוקם בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים ויפתח במחצית הראשונה של 2027 ● לא ניתן היה להשיג את תגובת נטסקופ לידיעה

נטסקופ

לאור הגידול בביקוש לשירותיה, נטסקופ (Netskope) מכפילה את היקף השקעתה בישראל: הסניף הישראלי של ענקית האבטחה יפתח במחצית הראשונה של 2027 אזור ענן שני בישראל, בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים; כך נודע לאנשים ומחשבים.

הסניף המקומי של נטסקופ הוקם בתחילת 2022 ובראשו עומד עידן בן נאים. לאחר הקמתו, הסניף הישראלי הצטרף לפרויקט תשתית NewEdge של החברה הגלובלית: פרויקט ענן פרטי, המשרת מיליוני משתמשים ארגוניים ברחבי העולם, ביותר מ-80 אזורים ברחבי העולם. 25 מהאזורים נמצאים באזור EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה) ואחד – כאמור, בישראל. כך, לקוחות ישראליים יכולים לקבל את כל עיבוד הנתונים שלהם באופן ישיר ומקומי – בלא השפעת שיהוי. NewEdge הוא מהגדולים שבענני האבטחה הפרטיים בעולם, ולו ביצועים גבוהים.

הצבת אבטחה ממוקדת נתונים קרוב ככל האפשר למשתמש – היא דרישת מפתח של ארכיטקטורה מוכנה ל-SASE. לכן, בתחילת העשור, נטסקופ הקימה חוות שרתים פרטית גדולה בישראל. החווה מספקת ענן פרטי מאובטח, בעיקר לגופים פיננסיים ולגופים רגישים נוספים. כך, היא מספקת שירות מהיר ומאובטח ללקוחות ישראליים בלא פגיעה בחוויית המשתמש, או התפשרות על מנגנוני אבטחה. מיקומה של הרשת הפרטית בישראל מוֹנע ממידע לצאת מגבולות המדינה ומסייע לעמוד ברגולציה המוטלת על ארגונים, המחויבים לאחסן את המידע שלהם בארץ, כמו חברות ביטוח, חברות פיננסיות, ממשל, צבא וביטחון וארגוני בריאות.

רשת העננים הפרטיים מעניקה אבטחה ואפס אמון 

רשת הענן הפרטית של נטסקופ משמשת כתשתית ה-SASE וה-SSE (ר"ת Security Service Edge) של החברה לספקי ענן, אינטרנט ואפליקציות. בכל אחד ממוקדי הרשת פועלת מעטפת SSE מלאה, הכוללת עיבוד וסינון נתונים מקומי. זאת, בלא הסתמכות על מרכזי נתונים צד שלישי.

רשת העננים הפרטיים מעניקה אבטחה ואפס אמון (Zero Trust), עם שילוב של מנועי בקרת מדיניות מבוססי אמון מתמשך, הגנה מפני איומים, בקרת DLP (מניעת דלף מידע) ואבטחת בינה מלאכותית יוצרת (GenAI). עוד היא מאפשרת גישה מאובטחת ליישומים ארגוניים (ZTNA) ולענן – בצורה מהירה ועם ביצועים גבוהים.

כעת, בעקבות הגידול בביקוש למוצרי ולשירותי נטסקופ בישראל השנה, הוחלט לפתוח אזור ענן שני בארץ. אזור הענן הנוסף יפעל במרחק של עשרות קילומטרים מזה הראשון, והוא יעבוד במקביל לו. 

מרכז הנתונים השני בישראל יעניק לארגונים עוד יתירות ויותר זמינות, עם מענה בו-זמני ל-עד מיליון משתמשים. כאמור, השלמת המהלך תסתיים במחצית הראשונה של השנה הבאה. טרם נקבע היכן ימוקם הדאטה סנטר החדש, אך ככל הנראה – במרכז הארץ.

לא ניתן היה להשיג את תגובת נטסקופ או את תגובתו של בן נאים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים