גבי מרום ז"ל: "מנהיגה טכנולוגית מעוררת השראה"

רב סרן (מיל') גבי (גבריאלה) מרום, מנכ''לית משותפת של עמותת אליסקוד - שפעלה לקידום נערות בהיי-טק והקימה בית ספר לסייבר ב-8200 - נפטרה והיא רק בת 51 ● הלווייתה תיערך מחר (ה') בבית העלמין ירקון

גבי (גבריאלה) מרום ז"ל, שהייתה מנכ''לית משותפת בעמותת אליסקוד - מנהיגות טכנולוגית לילדות ולנערות.

גבי (גבריאלה) מרום (וקסמן), מנכ"לית משותפת של עמותת אליסקוד (AliceCode) – נפטרה מסרטן, והיא רק בת 51.  

מרום ז"ל שירתה ביחידה 8200, ובתפקידה האחרון הייתה מפקדת בית הספר למקצועות הסייבר ביחידה – אותה הקימה. לפני כן הייתה ראשת מדור איתור ב-8200. היא השתחררה בדרגת רב סרן, ולמרות מחלתה, המשיכה לשרת במילואים משך שנים.1

מרום הותירה אחריה שתי בנות: ליה בת 17, ורוני בת 15. בעלה, גיא מזרחי, יו"ר פורום CSC מבית אנשים ומחשבים, מנכ"ל סייפרוס, ופעיל בקהילת הסייבר.

הלווייתה תיערך בבית הקברות ירקון מחר (ה'). פרטי השבעה יפורסמו מאוחר יותר.

"החזון של 'נשים ומחשבים' בער בעצמותיה"

"הכרתי את גבי ז"ל לפני שש שנים, לאחר שהשתחררתי מהשירות הצבאי", אמרה ח"כ שרון ניר (ישראל ביתנו), תת-אלוף (מיל'), ששימשה יועהל"ן (יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים). "ראיתי לנגד עיני מנהיגה טכנולוגית מעוררת השראה. גבי הייתה מלאה בענווה. החזון של 'נשים ומחשבים' בער בעצמותיה. היא הייתה אישה בעלת מידות טובות, אוהבת אדם וכל שאיפתה הייתה להביא למימוש מירבי של הפוטנציאל העצום הגלום בילדות ובנערות – על מנת לקדם ולהכשיר אותן למקצועות המדעים, המחשב והתכנות".

גבי מרום ובעלה, גיא מזרחי, באירוע "משאירות חותם" בחולון.

גבי מרום ובעלה, גיא מזרחי, באירוע "משאירות חותם" בחולון. צילום: יח"צ

לדברי ח"כ ניר, "תוכנית אליסקוד שהיא הייתה מנכ"לית משותפת שלה, הכשירה ילדות ונערות רבות והעניקה להן כישורים חברתיים לצד כישורי הנהגה ויכולות טכנולוגיות. התוכנית ראויה לציון ולעד היא תהיה מזוהה איתה ועם שותפתה, אנסטסיה".

אנסטסיה אוצ'קובסקי היא המייסדת והמנכ"לית של עמותת אליסקוד – תוכנית חינוכית להכשרת ילדות ונערות, החל מכיתה ד', בתחומי התכנות, הסייבר והטכנולוגיה. התוכנית, הפועלת זה יותר מעשור, שמה דגש על יצירת סביבה נשית תומכת, בניית פרויקטים ופיתוח מנהיגות טכנולוגית, במטרה להגדיל את שילובן של נשים בהיי-טק.

"אני מכירה את גבי עוד מהצבא", אמרה אוצ'קובסקי. "הכרנו ושירתנו יחד קרוב לעשרים שנים ב-8200: היא הייתה אחראית על איתור והכשרת אקדמאים במסלול אלקטרוניקה, ואני הייתי אחראית על התיכוניסטים במסלול תוכנה. כבר בשלב מוקדם בצבא גבי הבחינה והבינה את המשמעות של הפער בין קליטה והכשרה של בנים מול בנות המגיעים ליחידה – והיא פעלה בכל דרך לשנות את המצב הזה. לכן היא פעלה להקמת בית הספר למקצועות הסייבר ביחידה: היה לה חשוב לקדם נערות צעירות שייכנסו לעולם הטכנולוגי. כך שילבנו כוחות והיא הצטרפה לתוכנית כמנכ"לית משותפת. החינוך הטכנולוגי לילדות ולנערות היה נושא שעניין אותה והיא עשתה רבות על מנת לקדם אותו ברמה הלאומית. גבי ז"ל בנתה את כל הגשר שבין המועמדות הצעירות, הצבא, וענף ה-IT בתעשייה. לעד נזכור אותה כמי שפעלה רבות וקידמה את השתלבותן של נערות ונשים בעולם ההיי-טק. בצד האישי, גבי הייתה אדם חם ומחבר, נענתה לכל בקשה והתייצבה תמיד לכל משימה".

סא"ל (מיל') מירב פרץ בילינסקי, סמנכ"לית AI ודאטה במערך הדיגיטל הלאומי, אמרה כי "הכרתי את גבי באמצע העשור הראשון של המאה, בשירותנו הצבאי המשותף ביחידה. במהלך השנים היו לנו קשרי עבודה וחיבה הדדית. את תפקידה לאיתור חיילים וחיילות למרכזים טכנולוגיים היא עשתה עם נשמה לצד מקצועיות. היא נתנה כבוד רב למועמדות והמועמדים לגיוס. גבי ז"ל הצליחה להטביע את חותמה בעולם קידום נשים, נערות וילדות למקצועות המדעיים והטכניים. היא הביאה למימוש החזון לפיו ילדות ישראליות מגיל צעיר, חייבות להתנסות בעולם התוכנה. גבי עשתה זאת עם כמעט אפס תקציבים, אבל בהתלהבות ובעוצמתיות. כך היא חוללה שינוי ברמה הלאומית: גבי הייתה מהקטרים שדחפו את השוויון הנשי לעולם ההיי-טק ולחמה לשפר את נקודת הזינוק שלהן".

במרץ לפני שנה השתתפה מרום בטקס "משאירות חותם", במסגרתו זכתה בפרס ראש העיר חולון על "תרומה פורצת דרך בעמותת אליסקוד לקידום מנהיגות טכנולוגית לנערות ולהובלת שינוי חברתי". בנאומו בטקס, שי קינן, ראש עיריית חולון, הגדיר את מרום כ"יהלום" והבטיח להרחיב את פעילות אליסקוד בעיר.

בעמוד הפייסבוק של אליסקוד נכתב כי "מרום הייתה שותפה בהובלת עמותת אליסקוד, אשת חינוך והיוותה השראה והייתה לחלק בלתי נפרד מהלב של הקהילה. לגבי הייתה יכולת מיוחדת: לחבר בין עולמות – מוסדות החינוך, גופים ציבוריים, צה"ל, תעשייה ואקדמיה… גבי ניחנה בחשיבה אסטרטגית לצד יכולת להיכנס לכל פרט קטן. היא לא רק האמינה בשינוי: היא פעלה כדי לייצר אותו יום-יום. אבל קודם כל גבי היא אשת א.נשים, היא נגעה בכל אחת ואחת מאיתנו: חניכות, מדריכות, הורים, מנטוריות, ושותפות לדרך. גבי ידעה לעודד ברגעי משבר וקושי ולפרגן על כל הצלחה, אפילו קטנה ביותר. היא יכלה לראות, לדייק ולפתוח דלתות, הרבה לפני שמישהו אחר ראה שיש שם דלת. המורשת שלה היא חלק בלתי נפרד מקהילת אליסקוד, היא חיה בכל ילדה שהעזה לנסות, להוביל, ולהאמין שהיא שייכת. נמשיך את הדרך הזו. נוחי על משכבך בשלום גבי, נזכור אותך תמיד".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים