ה-"טוויסט" שמאפשר לזהות ולעצור את מתקפות הסייבר המסוכנות ביותר

סייטוויסט משתמשת בטכנולוגיה חדשנית על מנת לזהות את המתקפות הכי מסוכנות מבעוד מועד, ומונעת לארגון להתמודד עם הנזקים מהן בדיעבד ● היו"ר שלה הוא יגאל אונא, שהיה ראש מערך הסייבר הלאומי

יגאל אונא, יו"ר סייטוויסט ולשעבר ראש מערך הסייבר הלאומי.

שם החברה: סייטוויסט (Cytwist).

שנת ייסוד: 2019.

המייסדים: יוני הרץ, ש' ויוסי קורקין.

תחום הפעילות: זיהוי ועצירת מתקפות הסייבר הכי מסוכנות.

סייטוויסט נוסדה על ידי שני אנשי שב"כ – יוני הרץ וש', ויוסי קורקין, שהוא יזם סדרתי בוגר 8200. החברה מנוהלת על ידי שני אנשים שלא היו בין מייסדיה: היו"ר שלה הוא יגאל אונא, לשעבר ראש מערך הסייבר הלאומי, והמנכ"ל – ערן אורזל.

הפיתוח של סייטוויסט הוא פלטפורמה שנועדה להיות קו הגנה פנימי מפני תוקפי סייבר מתוחכמים שהצליחו לחדור לארגון. בחברה אומרים שכלי האבטחה המסורתיים, המשמשים כקו ההגנה הראשון, מצליחים לסכל את רוב המתקפות, והפתרון שלה מאפשר לזהות ולעצור את אלה שהצליחו לעבור את אותם כלים ולשהות במערכת של הארגון במשך חודשים מבלי להתגלות – המתקפות המסוכנות ביותר. הפלטפורמה של החברה מבוססת על אסטרטגיה מודיעינית שפותחה לעולם סיכול הטרור, משתלבת עם מערכות אבטחה קיימות כמו EDR ו-SIEM, ומבצעת ניתוח סטטיסטי ומודיעיני של תהליכים לגיטימיים בארגון, במטרה לזהות דפוסים חריגים שעשויים להעיד על מתקפה מתוחכמת.

החברה כבר פעילה בשוק, ויש לה לקוחות משלמים בתחומי הטלקום, הפיננסים, הבריאות והייצור, בצפון אמריקה ובאירופה. בסייטוויסט אומרים כי בניסוי הוכחת יכולת שהיא ערכה עם חברת טלקום גדולה, הפלטפורמה שלה הצליחה לזהות ולעצור מתקפת סייבר בתוך דקות ספורות, תוך שהיא מאתרת תוכנות זדוניות שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית ושיטות הצפנה מתקדמות.

סייטוייסט לא מסתמכת רק על חתימות או חוקים לזיהוי איומים, אלא מנתחת התנהגויות מערכתיות, מחברת בין אינדיקציות שונות ומתריעה רק כאשר קיים חשש ממשי לפעילות זדונית – מה שלדבריה מפחית התראות שווא ומייעל את עבודת צוותי האבטחה.

עד כה גייסה סייטוויסט 11 מיליון דולר מאנג'לים.

החברה שואפת להרחיב את פעילותה בארצות הברית ובאירופה, ולהיכנס לשוק של המזרח הרחוק, עם דגש על מגזרים רגישים כמו טלקום, פיננסים וגופים ממשלתיים, באמצעות שילוב בין מודיעין מסכל, ניתוח סטטיסטי מתקדם והטמעה קלה בארגונים. האסטרטגיה העסקית של החברה מבוססת, בין השאר, על כך שהיא מספקת פתרון שמאפשר למנוע מתקפות במקום להתמודד עם השלכותיהן בדיעבד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים