הכירו את מרגלית סטארט-אפ סיטי – רובע יזמות וחדשנות בינלאומי בירושלים

מימין: אראל מרגלית, מייסד ויו"ר קרן JVP ומרגלית סטארט-אפ סיטי, משה ליאון, ראש עיריית ירושלים. צילום: יח"צ

רגע לפני הסגר עוד הספיקו היזם אראל מרגלית, מייסד ויו"ר קרן JVP, וראש עיריית ירושלים, משה ליאון, להשיק את מרגלית סטארט-אפ סיטי (Margalit Startup City) – רובע יזמות וחדשנות בינלאומי בירושלים, הסמוך למתחם תחנת הרכבת הישנה. המתחם החדש, שכולל בתוכו 50,000 מ"ר, יהיה מרכז היי-טק בינלאומי, שצפוי להתמקד בארבעה תחומים טכנולוגיים: פודטק, סייבר, פינטק ובריאות דיגיטלית.

ייחודו של מרגלית סטארט-אפ סיטי הוא בכך, שהחדשנות שהיא מביאה לעיר אינה רק מרכז לתעסוקה ולעסקים, אלא גם מרכז תרבותי וחברתי לעיר שבה הוא יושב. המתחם היה בית לתיאטרון מעבדה שהקים מרגלית בין השנים 2002-2007, וכיום הוא בית לזאפה ירושלים.

מודל העבודה במתחם החדש הוא מודל לפיתוח כלכלי-חברתי שיזם אראל מרגלית לצמיחת אזורים, והובלה של ערים לשלב הבא. המודל הייחודי מתבסס על הקמת מרכזי חדשנות, המחברים יזמות טכנולוגית-עסקית עם יזמות חברתית ותרבותית. כל מרכז חדשנות מייצר סביבו מערכת גומלין המייצרת שיתוף פעולה בין שחקנים שונים: קרן השקעות בסטארט-אפים ובניית חברות גדולות בינלאומיות משמעותיות, שיתוף פעולה עם אוניברסיטאות ומכוני מחקר מובילים וחברות רב לאומיות, חיבור להנהגה המקומית והלאומית של האזור שבו מוקם המרכז, לצד הובלת יוזמות חברתיות וקהילתיות והצמחת דור היזמים הבא.

מימין: אראל מרגלית, מייסד ויו"ר קרן JVP ומרגלית סטארט-אפ סיטי, משה ליאון, ראש עיריית ירושלים. צילום: יח"צ

מימין: אראל מרגלית, מייסד ויו"ר קרן JVP ומרגלית סטארט-אפ סיטי, משה ליאון, ראש עיריית ירושלים. צילום: יח"צ

באירוע ההשקה נחשף שקהילת מרגלית סטארט-אפ סיטי תשמש כזרוע החברתית (לשעבר עמותת בקהילה), שבמסגרתה יפעלו עשרות מתנדבי שנת שירות מרחבי הארץ בשכונות מתקשות לקידום יזמות, חדשנות ומצוינות, על מנת לצמצם פערים בחברה הישראלית. מאז הקמתו ב-2003 על ידי אראל ודבי מרגלית, פעל הארגון בקרב 40,000 ילדים.

כמו כן, במרכז החדש עתיד לקום בית הש"שינים הלאומי, שיהווה בית לכ-3,000 מתנדבי שנת שירות מדי שנה וישמש כמרכז לפעילות הכשרה, העשרה ועבודה פדגוגית למתנדבים ולארגונים המפעילים אותם.

מתחם מרגלית סטארט-אפ סיטי הוא בסיס ומרכז למודל ארצי ובינלאומי של חדשנות, שמשנה מציאות של ערים ואזורים. המודל, שפותח בירושלים, התרחב למוקדים נוספים בארץ ובעולם – מרכז הסייבר הבינלאומי במרגלית סטארט-אפ סיטי בניו יורק, שהושק בפברואר האחרון, באר שבע סביב תעשיית הסייבר, יוזמת הפודטק בגליל העליון והפיכתה המתוכננת של חיפה לבירת הבריאות הדיגיטלית.

"דווקא בזמנים הקשים האלה, יותר מתמיד, ירושלים צריכה לבנות עצמה לקראת העולם החדש שאחרי המשבר הכלכלי והחברתי סביב הקורונה", אמר מרגלית, המשמש גם כיו"ר ומייסד מרגלית סטארטאפ סיטי, "החדשנות היא המפתח לבניית ערים מחדש מבחינה כלכלית, תרבותית וחברתית בירושלים, בגליל, בנגב ובירושלים. מרגלית סטארטאפ סיטי ירושלים תהפוך למרכז החדש של העיר, שתחבר אותה למרכז הארץ ולערים המרכזיות בעולם בנושאי החדשנות המובילים, מסייבר ועד פודטק, בריאות דיגיטלית ובינה מלאכותית, וכל מה שיש לטכנולוגיה הישראלית להציע. המהות של מרגלית סטארטאפ סיטי אומרת, שתפקיד ההייטק אינו רק להוביל את הכלכלה, אלא להוביל לשינוי חברתי בתוך העיר. להכניס למעגל החשדנות את הילדים שננשארו מאחור, לחזק את התרבות ולחבר את מתנדבי שנת השרות למקומות שהכי צריך אותם".

משה ליאון, ראש עיריית ירושלים, אמר באירוע, כי "מרגלית סטארט-אפ סיטי עתידה להוסיף לעיר ירושלים אלפי מקומות תעסוקה נוספים בתחום ההיי-טק. יחד עם הר חוצבים ומתחם ההוג'יטק שנבנה בימים אלה עם האוניברסיטה העברית,  רובע המדיה יתן חיזוק משמעותי לעיר, ויחד עם אראל נהפוך את ירושלים לבירת ההיי-טק של ישראל. אני ועיריית ירושלים נמשיך לתמוך ולפתח בשנים הקרובות את תחום ההייטק בעיר, יחד עם אראל, שותפים נוספים נפלאים, וכמובן איתכם – כל קהילת ההיי-טק הירושלמית. זכרו, מציון תצא תוכנה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים