"ה-AI: אתגר וגם הזדמנות ברמה הלאומית"
עומר דגן, מנכ"ל עמותת Oct7 וה-CTO של קרן ההשקעות Vintage, סיפר על עבודת הוועדה לגיבוש המלצות להאצת תחום הבינה המלאכותית בראייה לאומית שהוא חבר בה

"באחרונה התקיימה ישיבת ההתנעה של הוועדה לגיבוש המלצות להאצת תחום הבינה המלאכותית בראייה לאומית. לפי המנדט שהוגדר לוועדה, היא תבחן ותגבש, בין היתר, אסטרטגיה ראשונית ודרכי האצה בראייה לאומית, על ידי הקמת גוף חדש, מתכלל וייעודי לתחום, שיוקם במשרד ראש הממשלה. תחום ה-AI מהווה אתגר, אך גם הזדמנות ברמה הלאומית", כך אמר תת-אלוף (מיל') עומר דגן, חבר הוועדה.
דגן, לשעבר מפקד יחידת לוט"ם באגף התקשוב וההגנה בסייבר, צה”ל, דיבר בכנס ITforIDF. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים ובשיתוף העמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב, התקיים אתמול (ב') באולם האירועים לאגו בראשל"צ. את הכנס הנחה סא"ל (מיל') אודי קאוף, חבר הוועד המנהל של העמותה.
דגן, מנכ"ל עמותת Oct7 וה-CTO של קרן ההשקעות Vintage, אמר, כי בראש הוועדה עומד תא"ל (מיל') פרופ' יעקב נגל, וכי חבריה הם מומחים רב-תחומיים, בתחומים השונים: אל"מ (מיל') ראין גיטי, פרופ' שמואל פלג, סא"ל (מיל') אתי בן זאב, לשעבר מנמר”ית בנק הפועלים, ופרופ' שרית קראוס.
הוועדה, ציין דגן, "תגבש המלצות ביחס לאופי הגוף שיוקם ומה יהיו תפקידיו, תוכנית העבודה הראשונית המומלצת, מרחב הפעילות והסמכויות, יחסי הגומלין ומנגנוני שיתוף הפעולה בינו לבין הגופים הרלוונטיים במשרדי הממשלה, במגזר הפרטי ובאקדמיה". הוא הוסיף, כי "הוועדה תמליץ על הכלים, התהליכים והמשאבים הנדרשים לצורך הקמת הגוף, ותבחן את ההחלטות הממשלתיות והעבודות שבוצעו עד כה".
לדברי דגן, "בבואנו לדון בתחום, יש לערוך כמה הבחנות מרכזיות: הממשלה מול השוק הפרטי, ומהיכן יבוא כוחה של ישראל כמובילה עולמית. הבחנה נוספת קשורה להבדל שבין הסייבר מול בינה מלאכותית. יש לבחון מהם הדברים שאפשר ללמוד ולאמץ מהמובילות של ישראל בסייבר ואז להשוותם למאפיינים הייחודיים של ה-AI".
הוא ציין, כי "חברי הוועדה מתכוונים לבחון כמה נושאים מרכזיים: האחד, למשל, הוא האם יש לעסוק בכלל תחומי ה-AI, כדי שישראל תהיה מובילה עולמית, או שמספיק להתמקד באלה שבהם יש לישראל יתרונות יחסיים".
עוד ציין דגן, כי "יש להתייחס לכמה היבטים נוספים: תשתיות המחשוב והאנרגיה הנדרשות, בניית מאגר כישרונות, עם רצף הכשרתי מהתיכון ועד תארים מתקדמים, שיתופי פעולה בתחום, לרבות עם העולם היהודי, פעילויות מחקר מתקדם, שיתופי פעולה עם השוק הפרטי, תמיכה בתחילת הדרך לחברות הזנק הפועלות בתחום, יחסי הגומלין עם שאר שותפי הממשלה, רגולציה מאפשרת – אך אחראית, שוק העבודה העתידי והסינרגיה עם צה”ל ומערכת הביטחון".
"אחד הרעיונות הנבחנים", סיכם דגן, "הוא לבנות פרויקט לאומי, שיביא לקידום המדינה בתחומים נוספים, תוך מינוף הבינה המלאכותית. העבודה בעיצומה – ובשלב זה נבחנים היבטים רבים. ברור כי ההובלה של ישראל בתחומי ה-AI היא חיונית. יש לשאוף שה-AI יהיה ה'לב הלאומי' של ישראל. נפעל להגברת החוסן המדעי והטכנולוגי של ישראל, ונגבש דרכים להפיכתה למעצמת AI – כיעד לאומי".
תגובות
(0)