איסוף נתונים ומידע – חיוניים לטובת פתרונות בעיות הבדואים בנגב
כך אמר ח"כ יאסר חוג'ראת בדיון בוועדת המדע בעניין המרכז הלאומי למידע על החברה הבדואית, שפועל במכללה האקדמית ספיר

איסוף נתונים ומידע הם חיוניים לטובת פתרונות הבעיות וצמצום פערים בחברה הבדואית בנגב, כך אמר אתמול (ב') ח"כ יאסר חוג’יראת, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, בדיון שקיימה הוועדה בנושא פעילות המרכז הלאומי למידע ולחקר החברה הבדואית בנגב.
המרכז, שהוקם בתחילת השנה, פועל במכללה האקדמית ספיר ועומדת בראשו פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל מהמכללה, שחוקרת מזה שנים רבות את החברה הבדואית. המכללה זכתה במכרז של רשות החדשנות, בתקציב שלושה מיליון שקלים.
פרופ' אלהוזייל הציגה בוועדה את מטרות המרכז החדש. לדבריה, המרכז ישמש כמוקד ידע לאומי, לתמיכה בתהליכי עיצוב מדיניות עבור הקהילה הבדואית. המרכז יצור מאגרי מידע חדשים, תוכניות התערבות, מאגר החלטות סטטוטוריות ומאגר נתונים. "לצד זאת, יפתח המרכז מתודולוגיות מחקר המותאמות למאפיינים הייחודים של החברה הבדואית", אמרה פרופסור אלהוזייל.
"החברה הבדואית אינה שולית, אלא לב פועם ומרכזי של הנגב"
"החברה הבדואית אינה שולית, אלא לב פועם ומרכזי של הנגב – 37% מאוכלוסיית נפת באר שבע, ו-22% מאוכלוסיית הנגב כולו", אמרה פרופ' אלהוזייל.
בנוסף לשיתוף הפעולה עם מכללת ספיר, המרכז משתף פעולה גם עם מכון גרטנר לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות במרכז הרפואי שיבא, וכן עם ארגונים חברתיים שונים.
יו"ר הוועדה שיבח את פעילות המרכז החדש ואמר: "המרכז הזה חיוני לצמצום פערים ולקידום החברה הבדואית". הוא הוסיף כי "לא ניתן לעשות כלום בלי לשתף ולתת ייצוג לחברה הזו, שחייבת להיות חלק מכל דיון בוועדה הקיימת".
הודא אבו עבייד, מנכ"לית פורום דו-קיום בנגב, הציגה את תרומתה של החברה האזרחית למאגרי המידע: "יצרנו שנתון אינטרנטי עם נתוני משרדי ממשלה – רשות המיסים, משרד הפנים, לשכות התעסוקה, משרד החינוך ועוד. אחד האתגרים המרכזיים הוא שלכל משרד שיטת מדידה שונה, במיוחד בתחום החינוך – שם נדרש ניסיון רב שנים כדי להבין את המשמעות האמיתית של המספרים", ציינה.
תגובות
(0)