27 שעות של קהילה, יצירתיות וטכנולוגיה נשית-קווירית

כ-200 נשים קוויריות מעולמות הטכנולוגיה התכנסו במרכז הגאה בתל אביב לדייקתון - מרתון פיתוח של פרויקטים קהילתיים-חברתיים

הדייקתון.

הדייקתון הוא האקתון שנתי לנשים קוויריות מעולמות הטכנולוגיה, שחברות בקהילת Dykes Who Tech. מטרת ההאקתון היא לפתח פתרונות טכנולוגיים עבור הקהילה הלהט"בית וקהילות נוספות שמתמודדות עם אתגרים חברתיים. מעבר להיותו אירוע מקצועי, הדייקתון הוא גם מרחב קהילתי, בטוח ומשמעותי, שמאפשר לנשים להשתתף, להוביל ולהשפיע באמצעות טכנולוגיה.

דייקתון 2025 התקיים לפני ימים אחדים במרכז הגאה בתל אביב, ונפתח ביריד אומניות קוויריות, שהציג יצירה מקורית ומגוונת. לאחר טקס הפתיחה התחלקו כ-200 המשתתפות לצוותים, שעבדו במשך 27 שעות רצופות על פתרונות טכנולוגיים לאתגרים חברתיים שהוגדרו מראש. לצד העבודה האינטנסיבית שולבו תכנים תרבותיים: הופעת סטנד אפ של טס השילוני, עמדת DJ על המרפסת וטקס סיום, שהוקדש להצגת הפתרונות ולחגיגת העשייה המשותפת.

במהלך הדייקתון עבדו המשתתפות על פתרונות עבור מגוון רחב של ארגונים ויוזמות: המרכז הגאה, ישראל 2050, יש לסביות, ספורטי פרייד, עמותת אותות, מיינד מייטס, פרויקט גילה, בת קול, ביטחון קהילתי שדרות, תהל"ה, תוצרת הארץ, הרשות לחוסן ולשוויון חברתי וטופ סרג'רי. כל צוות קיבל את הפרויקט שלו והחל בגיבוש פתרון, אפיון ופיתוח – לעתים ברמה טכנולוגית מלאה ולעתים בהצגת קונספט מקצועי או עיצובי.

שלושת הפרויקטים הזוכים השנה היו אלה של פרויקט גילה, מיינד מייטס וישראל 2050. פרויקט גילה הוא ארגון חברתי לתמיכה בקהילה הטרנסית, על שמה של גילה גולדשטיין, מהנשים הטרנסג'נדריות החלוציות בישראל. בפרויקט פיתחו המשתתפות תוסף כרום מבוסס בינה מלאכותית, שמציע תגובות חינוכיות לתגובות טרנספוביות ולמידע שגוי ברשת. במסגרת פרויקט מיינד מייטס פיתחו המשתתפות אפליקציה להתמודדות עם חרדה חברתית, שכוללת בוט AI לניתוח רגשות ותמיכה ראשונית מהמעגל הקרוב. ישראל 2050 הוא פרויקט שפועל לשיפור המציאות הכלכלית-חברתית בישראל, והפיתוח שנוצר עבורו בנה מחדש את תהליך ההרשמה, ויצר דשבורדים פנימיים וצ'טבוט שיקל על העומס התפעולי בארגון.

"הדייקתון ממשיך לבסס את עצמו כאירוע שמחבר בין טכנולוגיה לשינוי חברתי, בין קהילה לפיתוח מקצועי", אומרות יוזמות ההאקתון. "מעבר לפרויקטים עצמם, הדייקתון מדגיש את החשיבות של קהילה מקצועית ובטוחה לנשים קוויריות, ומוכיח שיש מקום וצורך ממשי באירועים מסוג זה".

עמית רהב, מיוזמות הדייקתון ומובילות קהילת Dykes Who Tech, סיכמה: "בכל שנה אנחנו מופתעות מחדש מכמות הנשים הנרשמות, ומהעומק, הרגש והיצירתיות שפורצים מהמשתתפות. הדייקתון הוא לא רק האקתון – הוא מרחב קהילתי שבו נשים קוויריות עושות שינוי אמיתי, עבור עצמן ועבור הקהילות שהן חלק מהן. זה כוח אדיר, ואנחנו גאות להחזיק בו ביחד."

 

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. מיכל

    פשוט אלופות! לתרום מזמנכן לטובת עשייה וקהילתיות זה ממש מבורך!

אירועים קרובים