"מגיע לכם יותר טוב, ואנחנו צריכים להשתפר"
כך אמר ליפ-בו טאן, המנכ"ל החדש של אינטל, בנאומו הרשמי הראשון באירוע Intel Vision 2025 ● לדבריו הוא "אוהב את החברה" והיה לו "קשה מאוד לראות אותה נאבקת, פשוט לא יכולתי להישאר מהצד"

על רקע דיווחים שאנבידיה שוקלת לבחור באינטל כדי לייצר את המעבדים העתידיים עבור כרטיסי המסך הצרכניים שלה, באמצעות תהליך הייצור Intel 18A, נשא המנכ"ל החדש של החברה, ליפ-בו טאן, את הנאום הרשמי הראשון שלו באירוע Intel Vision 2025. ולמי שהיה ספק, טאן מתכוון להמשיך באופן עקרוני את הצעדים שהתחיל לבצע המנכ"ל הקודם, פט גלסינגר – אבל שלא כמו קודמו, הוא גם מתכוון להצליח.
"אני אוהב את החברה הזו. היה לי קשה מאוד לראות אותה נאבקת. פשוט לא יכולתי להישאר מהצד, בידיעה שאני יכול לעזור לשנות את המצב. אני מכיר בכך שזה לא יהיה קל. נשארנו מאחור בחדשנות וכתוצאה מכך, היינו איטיים מדי להסתגל ולענות על הצרכים שלכם. מגיע לכם יותר טוב, ואנחנו צריכים להשתפר. ואנחנו נשתפר", הוא אמר, ודיבר על חזרה לשורשי ההצטיינות ההנדסית של החברה.
.@Intel CEO gives some of his personal views and values that drive him including being an engineer at heart, being contrarian and loving the truth above all. #IntelVision2025 pic.twitter.com/2SCgar2Gq2
— Anshel Sag (@anshelsag) March 31, 2025
"להבטיח פחות ולספק יותר"
לדבריו בשיחות שלו עם לקוחות מאז נכנס לתפקיד, הוא למד על טעויות העבר, ובעיקר על כך שהחברה נותרה מאחור בתחרות על טכנולוגיית הייצור, והוא מבטיח לתקן את הבעיות, תוך הקשבה ללקוחות ובאמצעות צוותים חזקים יותר, שיעזרו לעלייה מחדש על דרך המלך.
טאן גם הטביע את המנטרה שתלווה אותו מעכשיו והלאה, ואת החברה שהוא ינהל: "להבטיח פחות ולספק יותר".
פיצול לשתי חברות? המנכ"ל הנכנס לא התייחס לכך ישירות, אבל מהדברים שאמר אפשר להבין שאם הדבר יהיה תלוי בו – זה לא יקרה. "אני מאמין ש-אינטל איבדה חלק מהכישרונות הללו, המובילים בתעשייה, לאורך השנים. אני רוצה ליצור תרבות של חדשנות והעצמה. השאיפה שלנו היא בסופו של דבר ליצור את המוצרים הטובים ביותר ולהפוך למפעל הייצור הטוב ביותר. וזה ידרוש מאיתנו לשחרר את העוצמה של המהנדסים שלנו, וזה יקרה אם נאמץ תרבות של סטארט-אפ שנע מהר, עם פישוט הדרך בה אנחנו עובדים".
Looking forward to @Intel #PantherLake built on 18A. "We must get this done" – #IntelVision pic.twitter.com/tSgCY9tA7w
— David Altavilla (@DaveAltavilla) March 31, 2025
Intel 18A – יכנס לייצור המוני כבר במחצית השנייה של השנה
הוא גם הוכיח שהוא מתכוון לעמוד בתוכנית לספק שירותי ייצור ייעודיים, ברמות שבבים המתוכננים ומותאמים באופן מדויק לעומסי עבודה מוגדרים, בדגש על בינה מלאכותית, מרכזי נתונים והקצה.
"בעבר, הגישה של אינטל הייתה תכנון חומרה ואז ללמוד איך לפתח את התוכנה. העולם השתנה. צריך להפוך את זה. מעתה והלאה, נתחיל מהבעיה שאתם מנסים לפתור, ומעומסי העבודה שאתם צריכים, ואז נעבוד אחורה".
במערך הזה שהוא בונה יש לתהליך הייצור הקרוב חשיבות עליונה. הוא אמר כי אינטל מתקדמת על פי מפת הדרכים הטכנולוגית המתכוננת, וכי Intel 18A צפוי להיכנס לייצור המוני כבר במחצית השנייה של 2025 עם מעבדי ה-Panther Lake.
טאן סיים את נאומו בנימה אישית, תוך שהוא מזכיר את המנטורים שלו מ-אינטל לאורך השנים, בהם אלברט יו, שון מלוני ודדי פרלמוטר שאף הוזכר פעמיים. הוא הדגיש את מחויבותו האישית וארוכת הטווח לחברה: "אנשים שואלים אותי, 'כמה זמן תהיה באינטל?'. אהיה כאן כל עוד החברה צריכה", השיב והוסיף: "תחת הנהגתי נחזור לשורשים שלנו, נלך בעקבות הצעדים שלמדתי כל כך הרבה מאלברט יו ודדי פרלמוטר".
תגובות
(0)