"המעבר לקוד נמוך היה מבורך, אבל עדיין צריך מפתחים מביני קוד"

איתי זימן מברינקס מספר על המעבר שעשתה החברה לשימוש בקוד נמוך, לצד רחלי שלום מכללית שירותי בריאות, אסף מלובני מקונסיסט ונתי פפירוביץ' מיוביטק

איתי זימן, מנמ"ר ברינקס

"אני חושב שכולם יודעים מה האתגרים שעומדים בפנינו בשימוש בפיתוח באמצעות קוד בשיטה המסורתית. אמרו כבר לא אחת שיש חוסר במפתחים מיומנים, וזה מלווה בזמני פיתוח ארוכים, בעיות בשימור הידע, ובנוסף עלויות גבוהות בזמן הפיתוח וגם בתחזוקה אחר כך. עם זאת, המעבר לקוד נמוך לא אומר שזהו. עדיין צריך מפתחים מביני קוד. אי אפשר לקחת מישהו שבדיוק גמר תיכון ולומר לו בוא תהיה קוד נמוך, כי כנראה זה לא יעבוד. עדיין צריך להבין את הקוד שמאחור – ועם זאת, זה היה מעבר מבורך", כך אמר איתי זימן, מנמ"ר ברינקס, בכנס Low Code/No Code 2025, כנס הקוד הנמוך של אנשים ומחשבים, שנערך השבוע.

זימן הציג את המערכות שמשמשות את החברה בפיתוח האפליקציות שלה, חלקן החברה רכשה בכסף מלא, חלקן זמינות כפלטפורמת קוד פתוח, והוא ציין במיוחד את OutSystems, שמציעה פיתוח אפליקציות עסקיות מהיר תוך שימוש בכלים גרפיים ורכיבים מוגדרים מראש.

"בברינקס אנחנו נוגעים כל יום במיליארד שקל, ו-75% מהפעילות שלנו היא טכנולוגית דווקא, מה שאומר שרק 25% היא פעילות פיזית עם מגע של ממש בכסף, וזה אומר שאנחנו עושים הרבה פיתוח. ויותר מזה, אנחנו מפתחים כיום גם אפליקציות לתהליכים פשוטים שבעבר לא היינו מוצאים כסף עבור תהליך כזה קטן. היום עושים את זה בקלות. והכי חשוב הוא המעבר מאתגר לפתרון בכמה ימים בלבד. במקרים מסוימים זה הוריד עד 90% בפניות של הלקוחות, חסך עשרות שעות ביום והמון זמן של טכנאים בשטח", הוא סיפר.

אפליקציה לשמירה על היגיינת ידיים בבתי החולים

רחלי שלום, מעצבת ומפתחת יישומים בסביבת Power Platform בכללית שירות בריאות, סיפרה על אפליקציה שפותחה לצורך שמירה על היגיינת ידיים בבתי החולים של הקופה. "אחד הדברים החשובים בבתי חולים הוא היגיינת ידיים. כל מטופל בבית חולים הוא מחולל זיהום, וכל מטפל עלול להעביר זיהום לחולה אחר או למטפל אחר, וזה דבר שצריך למנוע – זה יכול להיות אחות שניגשת לחולה ואז עוברת לחדר צוות ומכינה אוכל או נוגעת במקלדת, ולכן יש נהלים ברורים ואנחנו פיתחנו אפליקציה לסוקרים שבודקים את בתי החולים כדי לוודא ששומרים על הנהלים", היא סיפרה.

רחלי שלום, מעצבת ומפתחת יישומים בסביבת Power Platform בכללית שירות בריאות

רחלי שלום, מעצבת ומפתחת יישומים בסביבת Power Platform בכללית שירות בריאות. צילום: ניב קנטור

היא הציגה את האפשרויות השונות שמציעה האפליקציה לסוקרים, וסיפרה, כי את הנתונים שמועברים באמצעות האפליקציה מכניסים למאגרי המידע הכלליים, ומעבר לבדיקת הסטטיסטיקות זה מאפשר לדעת היכן צריך לרענן את הנהלים.

"בסוף יום העבודה מופעל תהליך אוטומטי של איסוף הנתונים מהמכשירים של הסוקרים, על כל טבלאות המערכת שיצרנו באפליקציה, והוא שולח אותן לספריית כספת. משם הנתונים נשלחים למערכות של היחידה לבקרת הזיהומים, כשיש אפשרות לנהל את כל התצפיות שבוצעו לפני השליחה", אמרה שלום.

"מפסיקים לתכנת, מתחילים ליישם"

אסף מלובני, מנהל פרויקטים בקונסיסט, הבהיר כבר בכותרת למצגת שלו בדיוק מה הוא חושב על התרומה של קוד נמוך לארגונים שמשתמשים בו: "מפסיקים לתכנת, מתחילים ליישם". הוא הציג את Magnum, אותה הוא תיאר כמערכת פתרונות לטפסים דיגיטליים חכמים, בשילוב חתימה דיגיטלית, ואמר: "זה מאפשר יצירה פשוטה ביותר של טפסים, והאינטגרטור יכול להחליט מה לעשות בכל שלב, כולל יצירת API כדי להתאים את התהליך. אנחנו לומדים בכל פעם את הדרישות של הלקוח, והמוצרים יכולים להיות בהתקנה מקומית או בענן, ובכל מקרה יכולים להתאים את המערכת לדרישות שלו. יש לנו צוות של מיישמים בארגון שעושה את כל הפעולות מ-א' ועד ת', וזה כולל חיבור של כל המוצרים וקבלת אינדיקציות מה קורה באופן מקוון ובזמן אמת".

אסף מלובני, מנהל פרויקטים בקונסיסט

אסף מלובני, מנהל פרויקטים בקונסיסט. צילום: ניב קנטור

הוא הוסיף כי, "קל למנהלי הפרויקטים לראות מה קורה, להבטיח ציות ואבטחת מידע, וזה הפוך ממוצר שהוא לא קוד נמוך, שבו כל אחד מביא קוד פנימה ויכול להכניס בטעות בעיות. מעבר לכך יש גמישות ויכולת התאמה אישית".

שיפור אוטומציות עסקיות באמצעות קוד נמוך ובינה מלאכותית

נתי פפירוביץ', MVP מיקרוסופט 365 ביוביטק, דיבר על שיפור אוטומציות עסקיות באמצעות קוד נמוך ובינה מלאכותית. "אנו בונים אוטומציות שמשלבות יכולות AI. סקר חדש של גרטנר מראה, כי בין 80% ל-90% מהמסכים שיוצרים כיום הם לא מובנים, ומדובר בכמות אדירה של מידע, וזה מוביל להמון תרחישי שימוש שפוגשים אותנו בכל דיסציפלינה ובכל מחלקה בארגון. AI נמצא כאן כדי לעזור לנו באמצעות לימוד מכונה, וזה כולל, לדוגמה, OCR של כל מסמך שנכנס למערכת כדי לקחת את הדאטה ולעשות לה ייצוא של נתונים – אבל זה דורש יצירת מודלים מתאימים", הוא אמר.

נתי פפירוביץ', MVP מיקרוסופט 365 ביוביטק

נתי פפירוביץ', MVP מיקרוסופט 365 ביוביטק. צילום: ניב קנטור

לדבריו, "עד עכשיו היה מדובר בתהליכים שגוזלים זמן. זה היה לבנות מודל באופן ידני ואז לבנות את הנתונים שאימנו אותו, ותייגנו מסמכים וחילצנו את המידע. לא מעט עבודה סיזיפית, הרבה מאוד מודלים שצריכים לאמן ורק אז הם משרתים אותנו באמת. כעת אנחנו משתמשים ב-ChatGPT כדי  להוסיף שדה להכנסת שאילתה, והוא מקצר מאוד את התהליך, כי אני פונה ואומר לו מה שאני רוצה ולא בונה את כל המודל לבד".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים