ליפ-בו טאן מונה למנכ"ל אינטל
טאן, ותיק בתעשיית השבבים, יצטרך לנווט את החברה בתקופת המשבר שבו היא נמצאת, ואולי אף להוביל מכירה שלה או של חלקים ממנה ● הוא קורא לזה "להקים את אינטל החדשה"

מנכ"ל חדש לאינטל: חברת הענק, שניצבת בפני לא מעט אתגרים, הודיעה על מינויו של ליפ-בו טאן לתפקיד. זאת, שלושה חודשים לאחר שהמנכ"ל הקודם, פט גלסינגר, התפטר, או למעשה אולץ להתפטר, כי הדירקטוריון הראה לו את הדלת החוצה. טאן הוא ותיק בתעשיית השבבים והיה בעצמו בעבר חבר בדירקטוריון של אינטל.
אינטל הודיעה על מינוי המנכ"ל החדש עם סגירת המסחר בוול סטריט אמש. המינוי ייכנס לתוקף ביום ג' הקרוב. השוק הגיב להודעה בחיוב, והמשקיעים העלו את שער המניה של החברה במסחר מעבר לדלפק ביותר מ-11%.
טאן הוא בעל ניסיון של יותר משני עשורים בתעשייה והיה בעבר מנכ"ל קיידנס דיזיין סיסטמס, שמייצרת תוכנה שבה משתמשות כל החברות המרכזיות בעולם השבבים, כולל אינטל. הוא ראה את עצמו מועמד לתפקיד מנכ"ל אינטל ופנה לחברה על מנת להציג את עצמו ואת פועלו לפני מועצת המנהלים שלה – שהשתכנעה.
גלסינגר הודיע על פרישתו מתפקיד מנכ"ל אינטל בתחילת דצמבר, אחרי ארבע שנים של כהונה. במקומו מונו, כמנכ"לים זמניים, דיוויד זינסנר ומישל ג'ונסטון הולטהאוס. המינוי של טאן מביא לקיצה תקופה די מבולגנת באינטל – של הימים האחרונים של כהונת גלסינגר ושלושת החודשים שבהן שימשו בתפקיד מנכ"לים זמניים.
איך טאן יתמודד עם ה-"ירושה" שגלסינגר השאיר?
מעניין יהיה לראות איך טאן יתמודד עם שלל האתגרים שיש לחברה בימים אלה, ובמרכזם הלחץ הרב מצד משקיעים לקצץ קיצוץ חד בהוצאות ולפצל את חברת הענק לשתי חברות. כרגע אין קופץ סופי ורשמי על נכסיה של אינטל, אם כי TSMC מאותתת איתותים עצבניים שהיא רוצה לרכוש את המפעלים שלה. אלא שהחברה הטייוונית לא רוצה לעשות זאת לבד, ואתמול דווח ברויטרס כי היא פנתה לברודקום, AMD ואנבידיה, על מנת שיקימו ביחד קונסורציום שירכוש את המפעלים של אינטל. זאת, על אף שמנכ"ל ברודקום, הוק טאן, הודיע בסוף השבוע כי החברה לא מעוניינת לרכוש את אינטל או חלק ממנה. שם עדיין עסוקים בהטמעת VMware לתוכה ובהעברת הלקוחות של ענקית הווירטואליזציה אליה.

פט גלסינגר, המנכ"ל לשעבר של אינטל. צילום: ג'ק מורטון
"זה לא יהיה קל, אבל יש לנו את מה שצריך כדי לנצח"
באינטל ממתגים את המינוי של טאן כסוג של "בנייה מחדש" של החברה, "למען עתידה". במייל ששלח לעובדי החברה, שפורסם באתר שלה, כתב המנכ"ל החדש כי "לכבוד הוא לי להיות המנכ"ל הבא שלכם".
"אינטל היא חברה שאני מעריץ כבר זמן רב. החדשנות שלה הייתה הלב של הרבה פריצות דרך בעולם, לאורך השנים", ציין. "אלא שכמובן, כפי שכולנו יודעים, הישגי עבר לא חוזים הצלחה בעתיד, במיוחד בתעשייה דינמית כמו שלנו. השינוי ממשיך להתעצם והתחרות היא אינטנסיבית. אתם יודעים את זה יותר טוב מכל אחד, ואני יודע שהיו כמה שנים קשות לכם ולצוותים שלכם (הכוונה היא בין היתר לגלי הפיטורים שעברו על אינטל בשנים האחרונות – י"ה)".
"שינויים לא מרגשים אותי", הוסיף טאן. "לאורך הקריירה שלי, שינויים נטעו בי מוטיבציה לפתור בעיות קשות. אני מאמין שיש לנו הזדמנות יוצאת דופן לבנות מחדש את החברה שלנו, באחת הנקודות החשובות ביותר בהיסטוריה שלה".
"זה לא יהיה קל", המשיך, "אבל אני מצטרף לאינטל כי אני מאמין בכל ליבי שיש לנו את מה שצריך כדי לנצח. אינטל משחקת תפקיד חיוני באקו-סיסטם הטכנולוגי, הן בארצות הברית והן ברחבי העולם. ביחד, אני בטוח שאנחנו יכולים לשנות את הכיוון של החברה".

עברה תקופה מעניינת – ונראה שתעבור תקופה מעניינת עוד יותר. אינטל. צילום: Shutterstock
"אינטל תהיה חברה שממוקדת בהנדסה"
טאן ציין כי "תחת הנהגתי, אינטל תהיה חברה שממוקדת בהנדסה. הפילוסופיה שלי היא פשוטה: להישאר צנוע, לעבוד קשה ולהשביע את רצון הלקוחות שלנו".
לדבריו, "אסור לנו לקחת שום דבר כמובן מאליו, ונעריך באופן שוטף ובצורה עמוקה את ההתקדמות שלנו. באזורים שיש לנו בהם מומנטום, אנחנו צריכים להכפיל ולהרחיב את היתרון שלנו. באזורים שבהם אנחנו נמצאים מאחורי החברות המתחרות, אנחנו צריכים לקחת סיכונים זהירים כדי 'לשבש' ולבצע קפיצות צפרדע. ובאזורים שבהם ההתקדמות שלנו איטית מהצפוי, אנחנו צריכים למצוא דרכים חדשות כדי להדביק את הפער".
"הדבר הכי חשוב הוא שאנחנו צריכים לעבוד כצוות אחד. עכשיו יותר מתמיד, הלקוחות שלנו סומכים עלינו להתאחד כצוות ולדלוור למענם. זאת היא ותישאר העדיפות מספר אחת שלי", הוסיף.
טאן כתב כי "יש לנו סיכוי לעשות משהו מיוחד ביחד. באופנים רבים, אנחנו המייסדים של 'אינטל החדשה'".
יצוין כי טאן הוא המנכ"ל הקבוע הרביעי של אינטל בשבע שנים – דבר לא בריא לחברה, ובוודאי שלא לחברת ענק כמותה. בריאן קרזניץ' התפטר מהתפקיד ב-2018, אחרי מערכת יחסים "לא הולמת" עם עובדת, ובראשית 2019 החליף אותו בוב סואן. אחרי שנתיים של תחרות קשה ועיכוב בייצור שבבים, סואן הוחלף על ידי גלסינגר ב-2021. גלסינגר בנה תוכנית להפוך את אינטל שמייצרת שבבים לא רק לעצמה, אלא גם לחברות אחרות – וכשל, מה גם שההכנסות של אינטל ממכירת מוצרים הלכו וירדו לאורך השנים. זה והעובדה שחברות אחרות, כמו אנבידיה, עקפו את אינטל בסיבוב הביאו את הנהלת החברה להראות לגלסינגר את הדלת, כמו גם להערכות שאינטל נמצאת על המדף, כלומר – שפניה למכירה. קוואלקום התעניינה לקנות אותה וחזרה בה, ובחודשים האחרונים מדובר על פיצול אינטל ליותר מחברה אחת. האם זה יקרה? את זה נראה במהלך תקופת כהונתו של טאן, ואולי כבר בחודשים הקרובים.
תגובות
(0)