לקראת שינוי רגולטורי: ה-SEC מחקה את כתב האישום נגד קוינבייס
הגישה השונה לחלוטין של ממשל טראמפ החדש אל תחום הקריפטו כבר באה לידי ביטוי במהלך, שנומק בהקשר לשינויים בפיקוח על התחום ● מומחים טוענים שהמעשה מעיד על פתיחת דף חדש לעידן הקריפטו בארה"ב

שינוי כיוון דרמטי ברגולציה על נכסים דיגיטליים בארה"ב, שעתיד לחול תחת ממשל טראמפ הנכנס, מתסמן כעת בירור אחרי המהלך האחרון של ה-SEC. הוועדה לניירות ערך ולבורסות של ארצות הברית הסירה בשבוע שעבר את תביעתה האזרחית נגד בורסת הקריפטו קוינבייס (Coinbase). ההחלטה הזו, שקיבלה ה-SEC בהשראת ממשל טראמפ הנכנס, מהווה סיום של מאבק משפטי ממושך ומרמזת באופן מובהק על כיוון חדש במדיניות הרגולציה על נכסים דיגיטליים במדינה.
פול גרוול, היועץ המשפטי הראשי של קוינבייס, הגיב בהודעה רשמית: "תמיד טענו שהצדק והחוק היו לצידנו, וההודעה היום מאשרת שהתיק הזה לא היה צריך להיות מוגש מלכתחילה". גרוול הוסיף כי מדובר בניצחון לא רק עבור קוינבייס, אלא גם עבור לקוחותיה, ארצות הברית והחופש האישי.
It’s official: case dismissed.
Time for fair legislation for the entire industry. pic.twitter.com/fRsZVX4sBk
— Coinbase 🛡️ (@coinbase) February 27, 2025
ההחלטה לבטל את התביעה התקבלה על רקע הקמתו של כוח משימה מיוחד לנושא הקריפטו בתוך ה-SEC, שמטרתו לפתח מסגרת רגולטורית ומקיפה לתחום, בהיעדר כזו עד כה. היו"ר הזמני של ה-SEC, מארק אויידה, שנכנס לתפקיד עקב חילופי הממשל, הצהיר כי "הגיע הזמן שהוועדה תתקן את גישתה ותפתח מדיניות קריפטו בצורה שקופה יותר. כוח המשימה לקריפטו נועד לעשות בדיוק את זה".
אויידה החליף את היו"ר הקודם, גארי גנסלר, שנודע בגישתו הנוקשה כלפי תעשיית הקריפטו.
הסטר פירס, נציבת ה-SEC, מתחה ביקורת על הגישה הקודמת של גוף הרגולטורי, שלדבריה הסתמך יתר על המידה על אכיפה במקום על יצירת כללים ברורים, וטענה כי הדבר יצר אי-ודאות ופגע בתעשייה.
התביעה המקורית נגד קוינבייס, שהוגשה ביוני 2023, טענה כי הבורסה פעלה כ"בורסת ניירות ערך, ברוקר וסוכנות סליקה", מבלי לרשום את הפונקציות הללו מול ה-SEC, כנדרש על פי החוק. היועץ גרוול טען בזמנו כי ה-SEC אישרה לקוינבייס להפוך לחברה ציבורית באפריל 2021, לאחר שבחנה את המודל העסקי שלה, אך תבעה את החברה שנתיים מאוחר יותר, "למרות ששום דבר לא השתנה במודל העסקי שלנו".

נשלח ל-25 שנים בכלא. סם בנקמן פריד, מייסד ומנכ"ל בורסת הקריפטו FTX. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: ויקימדיה ו-BigSotck
תחום הקריפטו: טלטלה של שנתיים ואולי יותר יציבות כעת
ההחלטה של ה-SEC לבטל את התביעה מגיעה על רקע מספר אירועים בולטים בתעשיית הקריפטו, כולל הרשעתו של סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, בהונאת ענק של המשקיעים, ושליחתו לכלא לשנים רבות.
בנוסף, בורסת הקריפטו בינאנס (Binance) ומנכ"לה, צ'אנגפנג ז'או, הסתבכו גם הם בפרשיות רגולטוריות. אירועים אלו הדגישו את הצורך בפיקוח רגולטורי הדוק יותר על התעשייה, אך גם עוררו שאלות לגבי הדרך הנכונה להשיג זאת.
בנוגע לעתיד, קוינבייס הביעה את נכונותה לשתף פעולה עם ה-SEC כדי ליישם שינויים אמיתיים. החברה גם הדגישה את החשיבות של חקיקה שתספק ודאות ארוכת טווח לתעשייה ותאפשר לארצות הברית להוביל בתחום החדשני. גרוול ציין כי הוא מאמין שבסופו של דבר רוב התמ"ג העולמי יפעל על "מסילות קריפטו", והשאלה היא האם אמריקה תנצל את ההזדמנות לבנות את התשתית הזו – אם לאו.
There's public distrust in the current system, which is why crypto is inevitable. pic.twitter.com/MRu1LtT6WI
— Coinbase 🛡️ (@coinbase) February 28, 2025
פרשנים בתחום כבר מדווחים בוודאות רבה כי נשיא ארה"ב החדש/ישן, דונלד טראמפ, צפוי לנקוט בגישה ידידותית יותר לקריפטו. ואין צורך להיות נביא כדי להבין זאת – טראמפ הבטיח להפוך את ארה"ב ל"בירת הקריפטו", ומינה רגולטורים התומכים בתעשייה. בנוסף הוא ורעייתו מלאניה השיקו בעצמם מטבעות וירטואליים מסוג מם ממש במקביל לטקס השבעתו לנשיאות.
יצוין כי ההחלטה לבטל את התביעה נגד קוינבייס היא חלק מסדרה של החלטות אחרונות בתיקי קריפטו בולטים, כולל סגירת חקירות נגד אופן-סי (Opensea) ובורסת הקריפטו ג'מיני (Gemini). קמרון וינקלווס, ממייסדי ג'מיני, רואה בביטול נקודת מפנה במלחמה נגד הקריפטו, אך טוען שבמקרה שלהם הנזק כבר נעשה. לדבריו, החקירה גרמה לג'מיני הוצאות משפטיות עצומות ואובדן פרודוקטיביות. וינקלווס גם הוסיף וטען שהתנהלות ה-SEC פגעה בתעשיית הקריפטו כולה.
תגובות
(0)