לקראת גל הקור: "ארגונים חייבים להתכונן לפעולה גם במצבי קיצון"
"עליהם להיערך לפעולה גם במהלך הפסקות חשמל", אמר איתן אלי, סמנכ"ל פעילות דאטה סנטר ורציפות אנרגטית בשניידר אלקטריק ישראל ● לדבריו, "הכנה נאותה תאפשר להם להמשיך לספק את השירותים"

ישראל נערכת לגל הקור הגדול של החורף, שזכה לשם קורל. הוא צפוי להביא עימו למשך כמה ימים טמפרטורות נמוכות במיוחד. שיאו צפוי בתחילת השבוע הבא, כאשר באזורי השרון והמרכז צפויות בשיאו 10 מעלות צלזיוס ביום ו-5 בלילה. בנוסף, התחזית היא לגשמים מקומיים. הציבור מצפה לדבר כייפי – שלג שנערם על פסגות ההרים הגבוהים בצפון וכמובן בירושלים, אלא שעבור מנהלי המחשוב מדובר באתגר שאיתו הם נדרשים להתמודד.
"גל הקור שאנחנו צפויים לחוות הוא בסקאלה שלא הכרנו אותה בחורף הזה וגם לא בחורף של השנה שעברה", אמר לאנשים ומחשבים איתן אלי, סמנכ"ל פעילות דאטה סנטר ורציפות אנרגטית בשניידר אלקטריק ישראל. "המשמעות היא שצריכת החשמל – בדגש על חימום בתי המגורים – צפויה להגיע לשיאים חדשים. כאשר צריכת חשמל גבוהה מתנגשת עם תנאי מזג אוויר קיצוניים, קיימת סבירות גבוהה שנראה גם הפסקות חשמל במקומות שונים ברחבי הארץ, ולפרקי זמן משתנים. כך, למשל, סופת החורף הקיצונית שהתחוללה בדצמבר 2013 הובילה להפסקות באספקת החשמל למשך כמה ימים, בערים דוגמת צפת וירושלים. עשרות אלפי בתי אב נותרו במהלכה מנותקים מחשמל לפרקי זמן משמעותיים".
"על המגזר הארגוני להיערך באופן מיידי לתרחישי קיצון"
אלי הוסיף כי "על המגזר הארגוני להיערך באופן מיידי לתרחישי קיצון, כולל תרחיש דומה לזה שהתקיים בסופת החורף של 2013. המשמעות היא, בראש ובראשונה, שנדרשת מוכנות להמשכיות ורציפות תפעולית גם בתנאים של אספקת חשמל לא סדירה, ואף במצב של הפסקת חשמל ממושכת. הדבר נכון במיוחד למנמ"רים, מנהלי התשתיות ומנהלי הדאטה סנטר הארגוניים: הם נדרשים לוודא שכלל מערכי המחשוב – במרכזי המחשוב ובשטח – מגובים אנרגטית, ויוכלו להמשיך לתפקד בצורה רציפה גם בתנאים של הפסקת חשמל – כולל, בין השאר, מערכי גנרציה ומערכי אל-פסק (UPS)".
"בנוסף לדאטה סנטר", ציין, "יש לוודא שקיימת רציפות אנרגטית בעוד אתרים רגישים: חדרי פיקוד ושליטה, אתרים סלולריים, קווי ייצור, מערכות בריאות, תשתיות קריטיות ועוד".
"על מקצועני ה-IT האמונים על תחום הרציפות האנרגטית של תשתיות המחשוב לוודא שמערך האל-פסק מוכן לסופה, ועבר בדיקה של תקינות סוללות האל-פסק. עליהם לוודא שהסוללות הללו טעונות במלואן, לטפל בתקלות, ככל שהן צצות, בתהליך הבדיקה והניטור של המערך, להחליף ציוד תקול, לבצע סקירה של תשתיות החשמל, ולנתק ציוד מיותר, או לא קריטי לחירום, שמחובר למערך האל-פסק. או אז, יש להגדיר סדרי עדיפויות לכיבוי מסודר של מערכות במקרה של התמשכות הפסקת החשמל. בנוסף, יש להיות בכוננות ולהכין את גוף ה-IT בארגון ואת הספקים הרלוונטיים לטיפול במצבי קיצון – במידה שאלה יתרחשו".
"הכנה נאותה היא הכרחית", סיכם אלי. "הרציפות של אספקת החשמל לתשתיות המחשוב ולאתרים קריטיים נוספים היא היבט חיוני לרציפות התפעולית של ארגונים בעידן הדיגיטל. קיימת חשיבות גבוהה שארגונים יבצעו הכנה נאותה לקראת גל הקור ולקראת פגעי הפסקות החשמל, שעלולים להתרחש בעקבותיה. ביצוע הכנה נאותה יאפשר לארגונים להמשיך ולספק את השירותים שעליהם הם אמונים – גם אם יתממשו תרחישי קיצון".
תגובות
(0)