טראמפ אישר: מיקרוסופט בשיחות לרכישת טיקטוק
עם זאת, באותה נשימה עודד הנשיא הנכנס מלחמת הצעות על פעילות הרשת החברתית המצליחה בארה"ב - שחייבת לשנות בעלות לידיים מערביות ולא סיניות, כדי לא להיות מוחרמת בארצות הברית

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אישר אתמול (ב') כי מיקרוסופט מנהלת מגעים לרכישת טיקטוק (TikTok). כשנשאל על ידי עיתונאים האם ענקית הטכנולוגיה האמריקנית עתידה להציג הצעה לקניית הפלטפורמה, נמצאת כעת בידיים סיניות, השיב הנשיא: "הייתי אומר שכן".
אלא שאז הוסיף טראמפ וציין כי יש "עניין רב בטיקטוק" מכמה חברות, ואף הביע את רצונו לראות "מלחמת הצעות" על האפליקציה לשיתוף הסרטונים הקצרצרים והפופיים. הנשיא המשיך והבהיר כי הוא מעוניין שהרכישה תועיל לארה"ב.
בהתייחס לדברי טראמפ אתמול, דובר מטעם מיקרוסופט מסר כי לחברה "אין מה לשתף בשלב זה".

מזרז את העברת הבעלות על טיקטוק. הנשיא הנכנס של ארצות הברית, דונלד טראמפ. צילום: ShutterStock
הרקע למכירה: חוק אמריקני וחששות ביטחוניים
ההתעניינות של מיקרוסופט – וכן של אורקל – ברכישת טיקטוק, עליה כבר דיווחנו באחרונה, מגיעה על רקע מאבק מתמשך של ממשלת ארה"ב באפליקציית המדיה החברתית. הסיבה לכך היא חששות ביטחוניים סביב הקשר של חברת האם הסינית שלה, בייטדאנס (ByteDance) לממשל בבייג'ין.
עקב חששות אלו, שצפו ועלו כבר בימי כהונת טראמפ הקודמת, חוקק הקונגרס האמריקני, תחת ממשל ביידן, חוק המחייב את טיקטוק למכור את פעילותה בארה"ב לידיים אמריקניות או מערביות, אחרת תושבת פעילותה במדינה. בית המשפט העליון בארה"ב לא קיבל ערעור של בייטדאנס ואישר את הדין להחרמת טיקטוק במדינה בשל החששות לביטחון הלאומי אלא אם תמכר. עם זאת, לאחר שנכנס לתפקידו בשבוע שעבר, נשיא ארה"ב חתם על צו נשיאותי המעניק לטיקטוק ארכה של 75 ימים למכור את הפלטפורמה, על מנת שלא תשאר בבעלות סינית.
למרות הארכה שניתנה על ידיו, טראמפ ציין אתמול גם שהוא מצפה לקבל החלטה לגבי עתיד האפליקציה בתוך 30 הימים הקרובים, וניכר כי הנשיא החדש/ישן של ארצות הברית מגביר את הלחץ להוציא את העברת הבעלות אל הפועל כמה שיותר מהר.

סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט. צילום: ריצ'ארד מורגנשטיין, מתוך ויקיפדיה
בעבר הצעה לרכישת טיקטוק נראתה למיקרוסופט כ"מהלך מאוד משונה"
לפי ה-BBC, בעבר, באוגוסט 2020, בייטדאנס פנתה אל מיקרוסופט כרוכשת אפשרית. בראיון עם עיתונאית הטכנולוגיה קארה סווישר שקיים באותו זמן, אמר סטיה נאדלה, מנכ"ל ענקית הטק, שזה היה "די מסוקרן" כאשר החברה קיבלה את הפנייה המסוימת. ואז ציין כי מדובר ב"מהלך מאוד משונה". אלא שכעת נראה שנאדלה והחברה שהוא מוביל שינו את הלך הרוח הזה. בהמשך בחרה טיקטוק ב-אורקל כשותפה פוטנציאלית, אך גם עסקה זו לא מומשה, כזכור.
יש לזכור כי שמות נוספים הוזכרו אף הם בחודשים האחרונים כמועמדים לקניית טיקטוק, ואלו כוללים את המיליארדרים פרנק מק'קורט וקווין או'לירי, וגם את היוטיובר ג'ימי דונלדסון, המוכר בכינוי MrBeast.
תגובות
(0)