טים קוק מדבר על בינה מלאכותית, Vision Pro ומתי הוא יפרוש
המנכ"ל הוותיק של אפל התראיין ל-The Wired, פרס את חזון הבינה המלאכותית של החברה, התייחס למכירות האיטיות של ה-Vision Pro ואמר כי הוא נשאל יותר ויותר מתי הוא מתכוון לרדת מהבמה
מנכ"ל אפל, טים קוק, פרס את החזון והתוכניות שלו ושל החברה בעולם הבינה המלאכותית בראיון שהעניק ל-The Wired ופורסם אתמול (ד'). אלא שבעוד שבמדיה הטכנולוגית עוסקים בזה, הכותרת של הכתבה, "טים קוק רוצה שאפל ממש תציל את חייכם", וכותרת המשנה שלה עוסקות באפליקציות הבריאות של אפל – שגם הן, מן הסתם, מבוססות על AI.
אפל די נשרכת מאחור בתחום הבינה המלאכותית. בעוד שלמתחרות שלה, גוגל ומיקרוסופט, יש שירותי בינה מלאכותית, וזו האחרונה היא המשקיעה הבולטת ביותר ב-OpenAI, ממציאת ה-ChatGPT וה-GPT בכלל, הענקית מקופרטינו השיקה את שירות Apple Intelligence רק לא מזמן, והרבה אחריהן. לדבריו, השירות הזה יהיה בעתיד כלי בסיסי במכשירי ה-iPhone, ממש כמו ה-Multitouch. הוא ציין כי השירות לא יהיה בתשלום, וכי החברה מעולם לא שקלה זאת.
לדברי קוק, Apple Intelligence הוא לא דבר חדש באפל, אולם הוא יצא אחרי שנים של תכנון ועבודה קשה עליו. קוק ציין שהוא לא היה לחוץ להוציא את הכלי לשוק כל עוד לא הושלמו הבדיקות שלו.
אחד התחומים שמרתקים את קוק כשזה מגיע לעולם ה-AI הוא תחום הבריאות – מה שכאמור, בא לידי ביטוי בכותרת הכתבה. לדבריו, תהיה לטכנולוגיה הזו "השפעה יוצאת מן הכלל על האנושות", אם יהיו כללי אתיקה ורגולציה שיבטיחו שהיא לא תלך רחוק מדי.
קוק התייחס גם לבינה המלאכותית הכללית (AGI), ואמר שהטכנולוגיה הזאת עדיין לא מספיק בשלה, עוד לא הגיעה לבגרות. לדבריו, היא "רחוקה מאוד" מלהיות משהו ממשי.
בהמשך דנו קוק והמראיין על מכשירי ה-Vision Pro המדוברים. מנכ"ל אפל הביע אופטימיות באשר לעתיד של המכשירים האלה וציין כי הם יכולים לתת בוסט לכלכלת האפליקציות. זאת, בתנאי שתהיינה טכנולוגיות ייצור של משקפי מציאות רבודה קומפקטיים.
מתי טים קוק יעזוב?
מכשירי ה-Vision Pro יודעים מכירות נמוכות, וזאת אחת הבעיות שמהן סובלת החברה: לצידה ולצד הפיגור אל מול המתחרות, בשנה האחרונה אפל סובלת מהאטה בצמיחה של מכשירי ה-iPhone ומעזיבה, או עזיבה מתוכננת, של כמה בכירים – מאט פישר, שמנהל את App Store, קרול סרפייס, מנהלת ההון האנושי בחברה, סג'ורד גהרינג, סמנכ"ל לניהול טאלנטים, ודן ריקו, ראש קבוצת מכשירי הראש באפל – זו שאחראית על ה-Vision Pro. בחודש הבא, סמנכ"ל הכספים של אפל, לוקה מאסטרי, יעבור לתפקיד מנהל השירותים של החברה לתאגידים.
לעומתם, קוק נדבק לכיסא שלו, שעליו הוא "יושב" כבר 13 שנים, מאז שסטיב ג'ובס, המנכ"ל האגדי וממייסדי אפל, מת ב-2011. קוק הצטרף לאפל במילניום הקודם – ב-1998, ולפני שנקרא להיות מנכ"ל החברה, כיהן כסמנכ"ל התפעול שלה. הוא הודה בראיון שהוא נשאל יותר ויותר מתי יעזוב. הוא אמר כי קשה לו לדמיין את חייו ללא אפל. "להיות בתפקיד הזה זו פריבילגיה של פעם בחיים, ואעשה זאת עד שהקול בראש יאמר לי: 'זה הזמן' (לפרוש – י"ה). או אז, אתמקד באיך הפרק הבא (בחיי – י"ה) ייראה", ציין.
תגובות
(0)