נשים ומחשבים: סוזן שוורץ, לייטריקס

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: סוזן שוורץ, ראש צוות בינה עסקית בלייטריקס

סוזן שוורץ, ראש צוות בינה עסקית בלייטריקס. צילום: בני גמזו לטובה

שם: סוזן שוורץ.

תפקיד: ראש צוות בינה עסקית בלייטריקס.

ותק בתפקיד: שנתיים במחלקת הבינה העסקית ו-5 שנים בסך הכל בתחום השיווק הדיגיטלי.

תפקידים קודמים: מנהלת פרויקטים בכירה בכהנה שיווק דיגיטלי.

השכלה: תואר ראשון בכלכלה ממכללת ולסלי ותואר שני בהנדסת תעשייה וניהול עם התמחות באנליטיקה עסקית מאוניברסיטאת בן גוריון.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

"אחרי שהשלמתי את התואר הראשון בכלכלה, עליתי לישראל והתחלתי לעבוד עם מרצה לכלכלה באוניברסיטה העברית. המשרה הייתה מעניינת, אבל מהר מאוד הבנתי שהעולם של מחקר ופרסום מחקרים הוא לא ממש בשבילי: הוא היה עולם איטי מדי והרגשתי שאני רוצה לעשות דברים בעולמות תוכן אחרים. מה שהכי אהבתי בעבודה באוניברסיטה היה ליצור ולנתח את כמויות הדטה שהיינו מריצים במודלים שונים. זה קצת הפתיעה אותי כי זה דרש עבודה וכתיבה של סקריפטים עם תוכנה מאוד טכנית שלמדתי בתואר הראשון וחשבתי שלא ממש התאימה לי. אפילו השתדלתי להימנע ממנה במהלך כל השנה הראשונה שלי בעבודה!"

"המרצה שעבדתי איתו בסוף שכנע אותי לנסות להשתמש בה שוב ומהר מאוד התחלתי ליהנות ממנה ולהמתקצע בה, וככה קיבלתי את ההחלטה להמשיך לתואר שני בהנדסת תעשייה בתוכנית שמתמקדת באנליטיקה עסקית וב-Data Science. באותו זמן, התחלתי עבודה חדשה בשיווק דיגיטלי וממש נמשכתי לצד הטכני של העבודה. נהניתי לפתור בעיות באמצעות תובנות טכניות ומהעבודה עם מפתחים".
"כשסיימתי את התואר השני שלי – הייתי מוכנה להזדמנויות חדשות לגמרי ומצאתי את זה בלייטריקס – חברת סטרטאפ נחשבת בירושלים. התחלתי בתור מהנדסת דאטה במחלקת ה-BI והיום אני מנהלת חמישה עובדים, והצוות רק הולך וגדל. זו משרה ממש מתגמלת ומאתגרת".

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?

"אני חושבת שהרבה מאוד מהאפליה שקיימת בתעשייה נובעת מציפיות שונות (מודעות או לא מודעות) שלאנשים יש מנשים ומתפקידים שנתפסים כמיועדים להן. למזלי, קיבלתי את ההשכלה שלי בארצות הברית בקולג׳ לנשים בלבד (בעבר אוניברסיטאות בארצות הברית, כולל הנחשבות ביותר, היו לגברים בלבד עד סוף שנות ה-70'. לכן הוקמו אוניברסיטאות מעולות שמיועדות רק לנשים). במשך ארבע שנים הייתי בסביבה שבה הסטודנט הכי חכם בכיתה וכל מי שנמצא בעמדות של הנהגה היו נשים, וזו הייתה חוויה מאוד עוצמתית. כאישה, זה אפשר לי להבין שנשים יכולות וצריכות לקבל כל הזדמנות לעשות כל מה שירצו".

"בהיי-טק, יש פחות נשים באופן כללי – בעיקר בתפקידי ניהול. לפיכך, אני חושבת שהרבה אנשים מניחים באופן אוטומטי שלנשים אין מקום בתעשייה הזאת – מחשבה שגויה לחלוטין. ככל שיותר נשים ייכנסו לתחום ההיי-טק וישתלבו בעמדות מפתח – המחשבה שלנו על איזה סוג אנשים צריך לעבוד בהיי-טק תשתנה".

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?

"למזלי לא נחשפתי לאיזושהי אפליה במקום עבודה בגלל היותי אישה. קיבלתי תמיכה מהמנהלים שלי ומהאנשים הבכירים בחברה ואני מרגישה שמעריכים אותי בגלל המומחיות שלי והמקצועיות שלי. זכיתי בהרבה הזדמנויות לאורך הדרך ואני ממש אסירת תודה על כך".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים