בא לבקר במאורת הנמר: דרור לשם, יועץ ניהולי ומלווה ארגונים בתהליכי שינוי

דרור לשם.

באחרונה הגיע לבקר במאורה שלי דרור לשם – אדם שאני מכיר מזה שנים רבות. התחלנו את הקשר כשפעלנו, ביחד עם דורון ליבשטיין, להבאה לארץ של מנטורים ומובילי דעה מרחבי העולם. שני שמות מוכרים מביניהם אלה רובין שארמה ודיפאק צ'ופרה. מאז אנחנו שומרים על קשרי ידידות חמים.

במפגש, לשם עדכן אותי שלאחר כ-35 שנות עיסוק בענף ההיי-טק – כמנכ"ל, יזם, חבר הנהלה ומשקיע – הוא מיישם כיום את ניסיונו העשיר כיועץ ניהולי ובפיתוח מנהיגות מודעת, ומלווה ארגונים בתהליכי שינוי עמוקים ובשיפור ביצועים.

לשם הוא אחד מהיועצים המוסמכים המעטים במתודולוגיית ה-NCS (ר"ת Neuro Change Solutions – פתרונות לשינוי המבוסס על חקר המוח) מטעם ד"ר ג'ו דיספנזה. המטרה בכך היא לחבר בין הפרקטיקה העסקית התובענית לבין המדע שמניע את מוח האדם.

"לשבור את ההרגל של 'האני הישן'"

לדבריו, "בעולמנו הדינמי, המהיר והמלא באי ודאות, מנהלים, ארגונים ואנשים פרטיים מוצאים את עצמם לא פעם נתקלים בחומה שקופה: שחיקה, עומס רגשי ודפוסי חשיבה אוטומטיים שמונעים מהם להגיע לשלב הבא. בנקודת המפגש הזו נכנסת לתמונה שיטתו פורצת הדרך של ד"ר דיספנזה – מתודולוגיה בינלאומית שמתרגמת את חזית מחקר מדעי המוח לכלים פרקטיים לשינוי תודעתי והתנהגותי".

"רבים טועים לחשוב ששינוי הוא עניין של כוח רצון בלבד, אבל המדע מראה שכדי ליצור שינוי אמיתי ומתמשך בחייהם של מנהלים, ארגונים או אנשים פרטיים, עלינו לשבור את ההרגל של 'האני הישן' ולחווט מחדש את המסלולים הנוירונליים במוח", הסביר לשם. "השיטה של ד"ר דיספנזה לא עוסקת בתאוריות – היא מעניקה מודל מבוסס מחקר ויישום, שמאפשר לאנשים להשתחרר מדפוסי עבר מעכבים ולהנהיג את חייהם מתוך מודעות ומיקוד".

הוא מנה באוזניי את התועלות המרכזיות שמשתמשי השיטה יכולים להפיק ממנה:

מלחץ ושחיקה לוויסות ושקט פנימי – הקניית כלים יישומיים להורדת רמות הלחץ ויצירת יציבות פנימית גם בסביבה עסקית או אישית סוערת.

שבירת דפוסים מעכבים – זיהוי האוטומטים המחשבתיים שמייצרים תקרות זכוכית והחלפתם בדפוסי פעולה מקדמים.

פריצת דרך בביצועים – שילוב בין חשיבה מודעת לקבלת החלטות מדויקת, שמובילה להתייעלות, יצירתיות ותוצאות מדידות בשטח.

חוסן במצבי אי ודאות – הקניית ביטחון ויכולת ניווט במצבי משבר, צמתי החלטה ושינויים ארגוניים או אישיים.

נראה שהשילוב בין הרקע הניהולי העשיר של לשם לשיטה המדעית של ד"ר דיספנזה מאפשר למשתתפים בסדנאות ובתהליכי הייעוץ שלו לקבל את הטוב מכל העולמות: הבנה מעמיקה של האתגרים הניהוליים והאישיים, לצד מפתח מדעי ומוכח ליצירת מציאות חדשה.

"כשמנהל, ארגון או אדם פרטי לומדים לרתום את המוח שלהם לטובתם, התוצאות לא מאחרות לבוא – הן בשורה התחתונה העסקית והן באיכות החיים האישית", סיכם לשם.

הסתקרנתם מהשיטה? חושבים שהיא עשויה להתאים לכם? לשם מזמין אתכם לפנות אליו במייל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים