נשים ומחשבים: גלית ארליך, פריוריטי הוספיטליטי
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: גלית ארליך, מנהלת תחום המוצר בפריוריטי הוספיטליטי
שם ותפקיד: גלית ארליך, מנהלת תחום המוצר המוצר בפריוריטי הוספיטליטי (Priority Hospitality).
תפקידים קודמים: במהלך יותר מ-20 שנות קריירה בענף טכנולוגיות המלונאות מילאתי מגוון תפקידי ניהול בתחומי הלקוחות, הפעילות העסקית והמוצר. בין היתר הובלתי את פעילות Silverbyte באירופה במשך חמש שנים, ניהלתי לקוחות אסטרטגיים בינלאומיים תוך התאמת מוצרים לשווקים חדשים, והייתי אחראית על הקמת והובלת מוצרי הענן של החברה. כיום אני מובילה את תחום המוצר בפריוריטי הוספיטליטי, עם אחריות על אסטרטגיית המוצר, חדשנות טכנולוגית והדור הבא של פתרונות המלונאות בענן.
השכלה ושירות צבאי: קצינת יחסי ציבור ודוברות – חיל האוויר מערך ההגנה האווירית, B.A תואר ראשון במדעי המדינה ובשירותי אנוש מאוניברסיטת חיפה, M.A תואר שני בסטטיסטיקה, בהתמחות בלימודי איכות, אוניברסיטת חיפה.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
האמת היא שהתחום הטכנולוגי בחר בי. התחלתי את דרכי בתפקידי שירות, תמיכה והטמעה, ומתוך העבודה עם לקוחות נחשפתי לעוצמה של טכנולוגיה ככלי לפתרון בעיות עסקיות וליצירת ערך אמיתי.
עם השנים התקדמתי מתפקידים מול לקוחות להובלת מוצרים, אסטרטגיה וצוותים, אבל מה שנשאר קבוע הוא הסקרנות והרצון להבין איך אפשר לעשות דברים טוב יותר. בעיניי, טכנולוגיה היא לא המטרה אלא האמצעי – הדרך לחבר בין צרכים עסקיים, אנשים וחדשנות.
היום, בעידן הבינה המלאכותית, אנחנו נמצאים בנקודת מפנה מרתקת. אם בעבר טכנולוגיה הייתה נחלתם של מומחים בלבד, היום היא הופכת לנגישה יותר מאי פעם ומאפשרת כמעט לכל אדם ולכל עסק ליהנות מיכולות שבעבר היו שמורות לארגונים גדולים. כמנהלת מוצר, מרתק אותי להיות חלק מהשינוי הזה – לזהות הזדמנויות, להוביל חדשנות ולתרגם טכנולוגיות מתקדמות לפתרונות פשוטים, נגישים ובעלי השפעה אמיתית על חיי היומיום של אנשים ועסקים.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק?
אני יכולה לומר שמרבית הקריירה שלי עבדתי בארגונים שבהם היה ייצוג שווה, ולעיתים אף רוב נשי, בתפקידי מפתח וניהול. אני יודעת שלא בכל מקום זו המציאות, ולכן אני לא לוקחת זאת כמובן מאליו.
מצד שני, גם השתתפות בפורומים ובחדרי הנהלה שבהם יש רוב גברי מובהק אינה זרה לי. לאורך השנים למדתי שבסופו של דבר, מה שמייצר השפעה ומקדם אנשים הם היכולות המקצועיות, הניסיון, היכולת להוביל אנשים ותהליכים והערך שהם מביאים לארגון.
לשמחתי, אני חושבת שהענף נמצא היום במקום טוב יותר מאשר בעבר, והדיון המגדרי הופך בהדרגה לפחות מרכזי ביחס ליכולות האישיות והמקצועיות של כל אחת ואחד. המטרה בעיניי היא להגיע למצב שבו הגיוון הוא טבעי, והבחירה במועמדים לתפקידים נעשית בראש ובראשונה על בסיס כישורים, הישגים ופוטנציאל.
האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה?
לא חוויתי אפליה לאורך הקריירה שלי, בשל היותי אישה. אני מאמינה שבטווח הארוך קשה מאוד להתווכח עם מקצוענות, ניסיון ותוצאות. בכל ארגון יש צורך להוכיח את עצמך, אבל כשאת מביאה ערך, מובילה אנשים ומספקת תוצאות, המגדר הופך להיות שיקול שולי.
המסר שלי לנשים הוא פשוט: אל תגבילו את עצמכן מראש. קחו מקום סביב השולחן, תשמיעו את הקול שלכן, ותנו למקצועיות וליכולות שלכן לדבר בעד עצמן. לעיתים קרובות אנחנו מסוגלות להרבה יותר ממה שאנחנו מעזות לדרוש מעצמנו.











תגובות
(0)