מרכז חדשנות לתחומי החוסן נחנך בשדרות בהשקעה של תשעה מיליון שקלים
המרכז יעסוק בפיתוח פתרונות בתחומי החוסן, השיקום, בריאות הנפש וההתמודדות עם מצבי חירום • זרוע החדשנות ARC של שיבא שותפה בהקמת המרכז
בעיר שדרות נחנך מבנה קבע למרכז חדשנות לתחומי הבריאות והחוסן, RiSE.Hub, בהשקעה של תשעה מיליון שקלים. המרכז נועד להפוך את שדרות והנגב המערבי למוקד עולמי לפיתוח פתרונות בתחומי החוסן, השיקום, בריאות הנפש וההתמודדות עם מצבי חירום.
המבנה הוקם בשיתוף עם ARC – זרוע החדשנות של המרכז הרפואי שיבא, רשות החדשנות, רשות לפיתוח הנגב וכן הביטוח הלאומי והאב חדשנות חוסן שפועל בשדרות.
מרכז החדשנות יארח חברות שיפעלו מתוכו, במטרה להפוך אותו למנוע צמיחה כלכלי ותעסוקתי משמעותי הפועל בעיר. במרכז עצמו משתתפים גם גופים כמו מפא"ת, רפאל ועוד. במקביל, הוכרז על השקת פרויקט "בין שיבא לשדרות", שהושקעו בו 12 מיליון שקלים, במימון משותף של עיריית שדרות והקרן לפיתוח שירותים לנכים של הביטוח הלאומי.
באירוע הוכרז על בחירתן של ארבע חברות הזנק שיעבירו את פעילותן למרכז בשדרות ויקבלו מענק של עד 700 אלף שקלים כל אחת. זאת כחלק מתקציב מענקים כולל של 4.7 מיליון שקלים המיועד לחברות נוספות שירצו לעבור לשדרות
החברות הן Bpreven – שמפתחת מערכת מבוססת בינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של מצוקות נפשיות ולהתאמת טיפול אישי למטופלים; NEAO – שמפתחת פלטפורמת AI ו-VR לטיפול קבוצתי אנונימי לצעירים, המפחיתה סטיגמה ומגבירה נגישות לטיפול; Cognishine – פלטפורמה דיגיטלית לשיקום קוגניטיבי ותפקודי עבור מטופלים במסגרות טיפול ושיקום; Mentality – פלטפורמת AI לבריאות הנפש, שפותחה בשיתוף מיקרוסופט ושיבא, המאפשרת אבחון, מיון ותעדוף מטופלים באופן מדויק, יעיל וסקיילבילי.
אבנר הלפרין, מנכ"ל שיבא אימפקט ומנהל ARC: "המרכז החדש יעניק ליזמים ולחברות טכנולוגיה בדרום גישה ישירה לאקוסיסטם הגלובלי של ARC ולעולם גישה לידע הייחודי שהתפתח בשדרות בתחום החוסן".
אלון דוידי, ראש עיריית שדרות אמר בטקס: "פתיחת המרכז היא עוד הוכחה לכך ששדרות אינה רק סמל של חוסן והתמודדות, אלא גם עיר של צמיחה, יזמות וחדשנות".











תגובות
(0)